Jom Klik

FEED EFG

SBPA TANGGUH

assalammualaikum sume..petang ni tlintas nak share kan maklumat terbaru untuk semua pkerja gov... 

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman


tu lah tajuk dalam utusan online yang terlintas mrs.yanie nak baca..nampak gayanya tak da lah naik gaji bulan 1 2012 nanti...kenaikkan nye skit jew...tak tau lah mane yang ok atau tak...gaji kne tangguh kenaikkan nya..tapi harga barang tak pulak nak tangguh kenaikkan nye...sedih gak..barang makin naik...mungkin tak perasan tapi pada yang selalu perhatikan harga barang mesti tau ...harga minyak katanya dah naik, tayar kete pun naik jugak..aiyaaaaa.....semua barang naik... gaji bler mau naik..sabar ....huhuhuh...

sumber: (korang boleh layari utusan Online k...baca lah pe yg ada) heheheh

B.B Cream

Ramai sekarang bercerita mengenai B.B Cream..ehhehe termasuk lah mrs.yanie..dok nk mencuba lah konon nye...tadi time rehat gi lah pekan kat Watsons tu..yelah jumaat kan rehatnye lama..mrendek ler gayanya..hehehe   niat sebenar nk beli bedak je pun.mrs.yani gunakan Pixy..kalu korang nak beli Pixy belilah kat Watsons ke..murah daripada kedai biasa..tu pendapat mrs.yanie ye..hehehe tapi Pixy nye bedak mmg soft..dah lama mrs.yanie guna..berbaloi...rajin ngan x je hehehe...

TWO AY CAKE REFILL < Tropical Beige>
tapi ternampak lah B.B Cream ni..menarik gak kelebihannya..mrs.yanie beli yang MAYBELLINE nye..test dulu cam ne..kalu ok leh go on..8-IN-1 Skin Transformer..katanya ada 8 minerals ingredients..menarik kan..heehhe tapi cam foundation..lebih kurang lah..ada beza lebih soft..ianya juga ada moisturizes + protects..kra oklah..nanti mrs.yanie try dulu key..leh cter len..tadi test pun ok rasa nye..lebih halus lah menutup pe yg ada kat kulit ni ehhehe..

jenis nie lah mrs.yanie beli..kang nak kuar nak try ehhehe :-)


Hot Spring Sg Kelah (Felda Residence Hot Spring)



Baru tak baru sangat lah..mrs.yanie and family mrs.yanie ke SG.KELAH, SUNGKAI..mandi air panas..best btul dapat brendam dalam air panas..hot hot hot gtu..yang best nye mak mrs.yanie pun join mandi..yelah selalu dia tak join kalu mandi kat water park..mmg best..suka sgt..yelah dapat lepaking ngan family ..sedap badan2 ni kne berendam ngan air panas..(suam2 kuku sbenarnye)...jom nak share gambar..



belog bgaru lol

Salam semua..tetiba lak pagi2 ni mrs.yanie tringin nak buat belog bgaru lah...khas untuk GA.. giveaway.. dah gian plak nk adakan GA ngan nk join GA bloger yg len..menarik semua nye..ehhehe so mrs.yanie cdg nk buat khas..tapi still dalam prancangan ..YEAH ..mrs.yanie dah siapkan belog khas untuk GA...so jom follow belog bgaru mrs.yanie k ..http://dreamslifegiveaway.blogspot.com.. (^_^)

Get Married 3

petang2 cam ni best rasa nye nk mbebel dalam belog nie..heheh :-) mrs.yanie nk share sket story Get Married 3..filem dari Indonesia.. mrs.yanie tgk kat astro 1st.. tgk kat umah je ..malam tu mr.laling gi men badminton..so mrs.yanie lepaking kat umah mak mrs.yanie je.. cter tv cam kureng best je malam tu..so mrs.yanie order ler cter Get Married 3 nie.. adik kata best..so beli jelah..leh tgk rmai2 best sket..hehehe..mulanye ingatkan xbest..tp not bad cter nye..



kisah pasangan yang bru dapat baby ..kembar 3 lagi..so diorg nekad nak jadi papa and mama yang berdikari (yang bebas dari gangguan parent kedua2 pihak and frens) and diorg nk jadi parents yang jaga anaknye sendiri tanpa bantuan orang lain. bukan senang nak jadi papa and mama yang menjaga anak kembar 3 orang..comel2 baby nye tau..yang gurl tu matanya biru..mcm orang puteh je nengoknye.. dalam kesibukan menjaga baby, kelalian berlaku ..cian baby tu kne sidai kat ampaian hehehe..dari stu suaminya marah sampailah isteri nye terkena ''baby blues''.. ermm dok pkr gak pe tu ''baby blues''..mgkin dalam masyarakat Melayu mgkin gler mroyan..tapi tak lah steruk gler mroyan kot..mgkin len..kalu korang tau ''baby blues'' tu ape..comen2 ler ye..

akhirnya suami yang ensem tu pun pakat dgn kawan2 baik diorg tuk bantuan kembalikan kceriaan isterinye..dari stu mula kisah campur tangan penjagaan..sampailah diketahui oleh parent si isteri. atuk n nenek mane xmau jaga cucunye kan..hinggakan diketahui juga ibu suaminya..semua dok jaga baby..sampai suaminya di ketepikan..yelah suami nk jaga anak sendiri pun dicantas ..ermm..cian .. :-p akhirnya suaminya pun buat plan bagi semua orang keluar umah tu dan bukannya dihalau..nenek isteri nya dipanggil untuk perbaiki keadaan..lain plak jadinye..isteri nya tidak tahu akan plan suaminya..bler dapat tahu gaduh ler.. ada lah mcm2 blaku untuk diorang kembali baik smula...akhiranya semua orang paham dan diorg baik2 skali..hehehe tu serba sedikit sinopsis cter nye..

dibintangi oleh:


Mae (Nirina Zubir)



suaminya   Rendy, suami Mae, dibintangi oleh Fedi Nuril.





 dengan ketiga sahabatnya, Eman (Amink), Guntoro (Deddy Mahendra Desta), dan Beni (Ringgo Agus Rahman), Titi DJ, Hanung Bramantyo, Dwi Sasono, Raffi Ahmad, Candil, Mpok Nori, Bona Paputungan dan Gading Marten



so xrugi jugak kalu korang nk tgk..mmg best tapi xdalah sehebat cter aksi kan..cuma lucu dan kisah keluarga..tapi bahsa yang kureng enak tu je xsesuai untuk budak tgk..yelah cth ''bodoh''.. bagi kta mgkin tu bahasa yang tak baik..so pk pk pk kan ye..pandangan masing2..bagi mrs.yanie cter dia best.. (^_^) enjoy the movie..

*kalu silap maaf ye*




"My 1st GA : Ole Ole Dari Bandung"

bukan pe mrs.yanie bkenan dgn GA ni coz tajuk nye ole-ole dari Bandung..mrs.yanie tringn btul nk ke Bandung..tapi blum sempat lagi travel ke sana... tunggu masa je nnti..mrs.yanie ngan mr.laling nk gak kesana..mayb next year ..hope sgt amin... sebelum plan nk travel kesana ..mrs.yanie nk amik aura dlu lah dari ''Ole-Ole dari Bandung'' heheheh



senang je kalu korang nak join GA NI..''GA ini Special Untuk Blogger Malaysia Sahaja, Terbuka kepada Lelaki dan Perempuan. Tak Wajib Follow blog cikhoneybee tapi lebih baik follow untuk mengikuti perkembangan GA ini. Tanpa Lengah kan masa, Jom cekidot syarat - syarat nya. Syarat - syaratnya simple jew.'' mrs,yanie copy.. :-)

1.  buat entry bertajuk "My 1st GA : Ole Ole Dari Bandung" ~satel~
2. Wajib LIKE Page ini ---> Here  ~dah Like~
3. Paste Banner Di atas dalam entry itu ya ~ dah jugak~
4. Tag 2 orang kawan. pastikan die tahu ya ~tag sudah~
5. Copy URL Entry dan email korang  di kotak Comment Entry ini Sahaja. ~sudah gak~
 yeah leh menang heheeh.. (^_^)

senang kan kalu korang nak join...mudah and simple je...hope mrs.yanie leh lah menang...amik aura katakan heheheh

tarikh tutup nye : 1 December hingga 31 December 2011 - 12.00 PM

 nak tag kat Beauty ngan ajima lah hehehe




BIRTHDAY GIVEAWAY!!!!

selamat tghari sume..wah smangat ari nie tgk blog..tq pada yang dah join GA Little Dream's Life .. :-D tgk2 comen ..ada BIRTHDAY GIVEAWAY!!!!  .. nk join nk join... :-) hope menang ye..amin..
 ha kat bawah tu lah tuan umah nye...jom kawan2 join.. korang nk join klik je kat -> tuan umah


Giveaway nie tuan umah buat semperna besday zai 6dec lepas.
korang kalu nk join jom ikut Syarat2:
*Jadi followers blog ZaiKuLiM dan juga
sponsor1:


*Dan hadiahnyer:

          
sponsor2:
*Dan hadiahnyer:



sponsor3:
Tupperware Promotion With The Lowest Price Ever!!
http://tupperwarefactory.blogspot.com/
*Dan hadiahnyer:
 ~~mrs.yanie bkenan sguh Tupperware pink ni...:-D~~~~
 
* Tag kawan-kawan yang nak sertai (jom nka ajak kawan2 nie..nk taq kat @beauty lah..
* Tinggalkan link di ruangan comment tuan umah...dah buat gak heheheh



* GA berlangsung dari 8dec-31 dec 2011..
* Cabutan akan dibuat bagi menentukan 5 orang pemenang.Hadiah akan diupdate. nk adiah nk adiah :-D
* jom join ramai2 k!!

sponsor4&5:
Akan diupdate nanti!!! xsabar tuan umah nk umum kan.. :-)

korang Wajib letak link sponsor kat entry dan banner kat side bar masing-masing. (yeah dah siap)
 MRS.YANIE NK WISH KAN HAPPY BELATED BIRTHDAY.. 
KHAS UNTUK TUAN UMAH
 tuan umah hope mrs.yanie leh menang tau ...hope bertuah (^_^)





















 


1st GiveAway Little Dream's Life

Assalammualaikum semua!

GIVEAWAY : TAMAT TQVM SUME.NNTI SELALU LAYARI BLOG SAYA OK.UNTUK NAMA PEMENANG TQ (^_^)

wah ni 1st time mrs.yanie nk wat GA khas untuk korang sume..GA 1st nie sempena hari ulang tahun mr.laling ngan mrs.yanie pada 1st Jan. (1.1.11 tarikh my anniversary). rasa seronok sangat coz akhirnya dapat jugak mrs.yanie anjurkan GA Little Dream's Life

ni antara gambar outdoor  lepas nikah 1.1.2011.  :-D


copy banner yang ni k...

caranya mudah jew: 

1. korang mestilah warganegara Malaysia ( bkn pe senang nk anto adiah nanti) :-p

2. Korang jadi follower blog mrs.yanie dan blog penaja hadiah tauhttp://www.littledreamsfairy.blogspot.com/ 

3. Buatkan 1 entry ringkas jew tuk giveaway ni dengan tajuk ''1st GiveAway Little Dream's Life''
(letak banner giveaway yang kat atas tu pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest nie yer, mekacih tau!!) dan ubuh skali pic hari pernikahan korang k (pd yg dah kawin)..yang blum kawin ubuh je banner GA kat atas tu k..

4. ajak lah sapa2 pun yang ada blog join GA ni k.. (tiada paksaan) lagi ramai lagi best!!

5. last skali korang tinggalkan link entry korang tu kat entry ni ok..!! :-p



mudah je kan..so ajak kawan2 join GA ni k!! senang je nak menang tau ikut je sume cara2 diatas..anda pasti bertuah!!! tq sume...

pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah yang dipilih oleh mr.laling. :-p pemenang akan dipilih seramai 5 orang ok.. no 5 no bertuah mrs.yanie tau!! (doakan mrs.yanie murah rezeki ye leh tambah lagi adiah nye..Amin tq)

adiah nya ialah brooch yang ditaja oleh http://www.littledreamsfairy.blogspot.com/ . 

TARIKH TUTUP: 1.1.2012 (sempena hari pernikahan mr.laling ngan mrs.yanie) :-)

* pemenang akan d'umum pada 3.1.2012 di blog saya ler .. :-p

Puasa 9,10,11 Muharram

alhamdulillah..semalam 9 Muharram berjaya jugak berpuasa penuh..hari ni hope sgt dpt jugak mrs.yanie berpuasa penuh..tapi bangun pagi td dah start ting tong..moga dmurahkan rezeki.. banyak faedahnye berpuasa tambahan pula sunnah berpuasa pada bulan Muharram. jom mrs.yanie nk share ngan semu antara faedah2nye dan mengapa berpuasa pada bulan Muharram. sumber dari hamba Allah yang nk kita sama2 share akan keuntungan berpuasa bulan Muharram, juga ia mgkin diambil dr sumber Artikel iluvislam.com. InsyAllah...

1. Bilakah 'Asyura'?

Pendapat pertama : Ibn Abbas Radhiyallahu 'Anhuma berpendapat 'Asyura' adalah pada 9 Muharram. Pendapat kedua : Jumhur Fuqaha' berpendapat 'Asyura' adalah pada 10 Muharram.

2. Bila Sunnah Puasa?


Sunnah berpuasa seluruh bulan Muharram. Ini kerana ia termasuk salah satu daripada bulan-bulan haram.Sunnah muakkadah (yang sangat dituntut) berpuasa pada 10 Muharram (hari 'Asyura').Sunnah juga berpuasa pada 9 Muharram.Sunnah juga berpuasa pada 11 Muharram.Sunnah juga berpuasa 1-10 Muharram menurut sebahagian Fuqaha'.

3. Kelebihan berpuasa pada 10 Muharram?

Diampunkan dosa setahun yang lalu (hadis sahih riwayat Imam Muslim).Pada hari tersebut Nabi Musa diselamatkan daripada Fir'aun. Maka puasa tersebut adalah sebagai tanda kesyukuran*. Ummat Islam lebih berhak berpuasa daripada Yahudi (yang juga berpuasa pada 'Asyura') kerana aqidah yang sama dengan Nabi Musa.

* ia juga dalil bahawa Islam membenarkan sambutan diadakan untuk mensyukuri sesuatu perkara setiap tahun. Oleh kerana itu juga, maka sambutan maulid dibenarkan di dalam Islam sebagai tanda kesyukuran.

4. Mengapa pula puasa pada 9 Muharram?
Hadis Nabi yang bermaksud: Jika aku hidup pada tahun hadapan, aku akan berpuasa pada hari kesembilan. Namun baginda telah wafat pada tahun berikutnya.Membezakan dengan amalan orang Yahudi.Ihtiyath (berhati-hati). Kemungkinan kiraan taqwim tersilap, kita tetap dapat berpuasa pada hari 'Asyura'.Termasuk bulan-bulan haram.Termasuk 10 hari pertama Muharram yang disunnahkan berpuasa oleh sebahagian Fuqaha'.

5. Hikmah berpuasa pada hari 11 Muharram?

Ihtiyath (berhati-hati). Kemungkinan kiraan taqwim tersilap, kita tetap dapat berpuasa pada hari 'Asyura'.Termasuk bulan-bulan haram.

6. Apakah amalan terbaik selain berpuasa pada hari 'Asyura'?

Meluaskan rezki (berbelanja makanan, minuman, menggembirakan kanak-kanak dan kaum keluarga).

7. Apakah kelebihannya?

Dilapangkan oleh Allah rezekinya selama setahun.*

* Hadis diriwayatkan oleh Imam Baihaqi dan Attabrani dengan pelbagai sanad. Imam Baihaqi menyebutkan, sanad-sanadnya dhoif, tetapi apabila dihimpunkan kesemuanya maka ia menjadi kuat.

8. Apakah yang dilakukan oleh para salafussoleh pada hari 'Asyura'?

Disebutkan di dalam nota kaki kitab Fathul 'Allam oleh Syaikhuna Muhammad Alhajjar, menakalkan kitabAlmadkhal oleh Ibnul Hajj, para salafussoleh tidak akan melalui musim-musim ini melainkan dengan banyaknya ibadah, sedekah, berbuat kebajikan dan meraih kelebihannya, bukanlah dengan makan dan minum, bahkan bersegera menambahkan sedekah dan berbuat baik.

9. Apakah contoh amal kebaikan yang digalakkan oleh para ulamak untuk dilakukan pada hari tersebut?
Apa jua amalan kebajikan baik dilakukan pada hari yang mulia tersebut. Antara yang diajarkan oleh para ulamak adalah bersiwak, bercelak,
berwangi-wangi, mengusap kepala anak yatim, menziarahi orang soleh dan para ulamak.

Doa Pada Hari 'Asyura


"Hasbunallahu wani'mal wakiilu ni'mal maulaa wani'man nashiiru

Subhanallahi mil-al miizaani wa muntahal 'ilmi wa mablaghar ridhaa wazinatal 'arsyi

Laa malja-a walaa manja-a minallahi illa ilaihi subhaanallahi 'adadasy syaf'ir wal witri

Wa 'adada kalimaatillahittaammaati kulliha nas-alukas salaamata birahmatika yaa arhamar raahimina

Walaa haula walaa quwwata illa billahil 'aliyyil 'azhiimi

Wa huwa hasbuna wa ni'mal wakiilu ni'mal maulaa wa ni'man nashiiru

Wa shallalahu 'alaa sayyidina muhammadin wa 'alaa aalihi washahbihii wasallam"

Artinya:

"Cukuplah Allah menjadi sandaran kami, dan Dia sebaik-baik Pelindung, sebaik-baik kekasih, dan sebaik-baik Penolong. Maha Suci Allah sepenuh timbangan, sesempurna ilmu, sepenuh keridhaan dan timbangan 'arsy. Tidak ada tempat berlindung dan menyelamatkan diri dari Allah, kecuali hanya kepada-Nya. Maha Suci Allah sebanyak bilangan genap dan ganjil, dan sebanyak kalimat Allah yang sempurna, kami memohon keselamatan dengan rahmat-Mu wahai Dzat Yang Paling Penyayang diantara semua yang penyayang. Dan tiada daya upaya dan kekuatan, kecuali dengan pertolongan Allah Yang Maha Tinggi lagi Maha Agung. Dan Dialah yang mencukupi kami, sebaik-baik Pelindung, sebaik-baik kekasih, dan sebaik-baik Penolong. Semoga rahmat dan salam Allah tetap tercurah kepada junjungan kami Nabi Muhammad, teriring keluarga dan sahabat beliau."

- Artikel iluvislam.com

bumblebee

ha tu lah nama kete baru mrs.yanie..Bumblebee...coz warna kuning yang menawan hehehe...Myvi 1.5 kuning..tu lah menjadi milik mrs.yanie skrg..i like..puppy biru dah let go..hope bak kata kakwawa sume kenangan puppy biru mesti dibuang jauh2..tq..hehe bermula kisah kenangan dengan bumblebee...bermula nya pada 29 nov 2011 .. bumblebee lah akan jadi pembantu kisah hisup mrs.yanie ngan mr.laling.. :-) ceh ayah xleh bla..heheh


Bukit Gambang Resort City (BGRC)

sempena cuti 3 hari mgu lepas..mrs.yanie ngan family ke Bukit Gambang Resort City (BGRC) di Kuantan, Pahang. best jugak jalan2 Pahang..thanks sgt with family makcik wande..sampai je rehat kejap terus makan BBQ kat umh sdara.. :-) ...game dalam water park Gambang mmg best tapi dari pandangan sendiri mrs.yanie pengurusan pertukaran tiket memang kurang sangat..yelah dah tau rmai naper lah tak perbanyakkan kaunter untuk pertukaran tiket dan asingkan lah untuk yang membeli tiket dengan yang nk tukar tiket...tapi akhir dapat jugak kami tukar tiket .. game dalam mmg best..tu xdinafikan..kalu pertingkatkan lagi mutu pengurusan mmg the best...thanks jugak kat Metro coz dapat jugak kami tiket free... :-) luv it...

jom tengok gambar... :-) 

pic nie telah di edit..so komen??? 

anak menakan mrs.yanie (^_^) tomey dia..

cousin ngah terangkan peta jalan ke Gambang water park

ni makcik ngan cousin mrs.yanie..tq sgt ..mmg best jalan Pahang :-)

sewaktu d'Gambang water park..rmaikan..dan xnmpk pun barisan nye..aiyaa

sapa2 yang nk gi sna..ni harga masuk park k..mahal x? oklah sbb dlm nye game best..

nasi kukus kat sna..ok lah..

dari jauh..sebelum masuk park..huuyoo..

hohohoho...!!!!


kami budak baru belajar!!!

bermula lah episod khidupan ku sbagai pelajar smula...Ya Allah harap2 dpermudahkann diriku ni untuk meneruskan proses pmbelajaran..bidang baru..teknologi makmal..class mula ptg ngan mlm..after kerja..hope otak xbeku lg...hehehe proses untuk cairkan smula...blaja...chaiyuk!!! nnti sambung ye...

satu lg..shawl baru dh keluar jom jeguk2 kat www.littledreamsfairy.blogspot.com

dua lg..hehehe jom mgundi my lil sweet anak buah @ jom klik ''LIKE'' kat page ini.. KLIK KAT LINK KAT BWH.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=262728417111018&set=a.259916330725560.83739.109113239139204&type=3&theater




Klik je kat link atas tu k..pastu 'LIKE' pic comel tu..
tq sume..sayang korang... (^-^)
 

Riana di http://www.majalahpama.com.my ..UNDI BAYI BULAN INI.

JOM KAWAN2 SUME UNDI MY LIL CHOMEL ANAK BUAH FOR BAYI BULAN INI
layari:-
CARA: 
1)      BUKA WEB http://www.majalahpama.com.my
2)      PASTU GI KE PAUTAN PERADUAN BAYI BULAN INI BAWAH SKALI
3)      THEN UNDI LAH 

Noor Adriana Azwa Bt Azrul Nizam

Perempuan
25/9/2010
1 tahun 2 bulan





tq kawan2 kerna sudi tuk mgundi...hope berjaya..amin

Solat Taubat dan Doa Nabi Zakaria Sebagai Usaha Mendapatkan Zuriat

alhamdulillah..mari kte sama2 share ilmu dan pengetahuan ini. moga kita sma2 dikurniakan zuriat buat yang belum rezeki mempunyai zuriat. sumber dari web http://ratuhati.com ... tq ... yang baik datang dari Allah, yang lemah datang dari diri sendiri. Moga kita dimurahkan rezeki dan terus berusaha. Amin.

Zuriat atau anak adalah anugerah Allah dan rezeki untuk memperolehi anak juga dalam ketentuannya. Sebagai Muslim jangan lupa yang pertama mestilah memohon kepadaNya dahulu sebelum berikhtiar dan bertawakal.


Suami dan isteri kena buat amalan berikut setiap malam:
  1. Solat taubat 2 rakaat
  2. Solat hajat 2 rakaat- niat untuk dapat zuriat
  3. Baca ayat : " Rabbi habli milladunka zurriyyatan toyyibatan Innaka sami' uddua" - ayat 38 Surah Al-Imran (Doa Nabi Zakaria)
    Wiridkan ayat ini 40 kali lepas tu doa minta pada Allah dalam bahasa masing-masing.
Amalkan dengan penuh Yakin... sangat mustajab... Rezeki datang dari Allah S.W.T. AMIN

selamat hari raya aidiladha

korban korban alhamdulillah...selamat hari raya aidiladha ....raya korban 1st ni mrs.yani and mr.laling beraya umh mr.laling dlu..cadang nk tgk kerbau kne sembelih..tp xdpt ..org tu anta lambt...so dalam kul 2lbih baru lah diorang sembelih..but mrs.yani dah balik umh family mrs.yani plak...banyak oo makan daging kerbau huhuh...nek penin rasa heheh..pe2 pun paling happy coz braya ngan suami tercinta...
camat hari raya aidil adha..  :-)

naper perlu ada yg pertikaikan pasal raya korban..kami tidak pernah pertikaikan prayaan lain..hope sama2 kta memahami akan prayaan bangsa masing2..moga 1 Malaysia dan keharmonian dapat dipupuk dalam diri masyarakat Malaysia.  hiduplah dalam keharmonian dan saling hormat mghormati agama masing2 ...keamanan negara amat penting. Salam 1 Malaysia.

OUR DINNER FROM MR.LALING

syok bler sakit2 dpt plak bermanja ngan mr.suami kan..hehehehe.. walaupun mee segera tp tetap special punya...tq mr.laling...entah mgkin sejak2 nie angin dlm bandan nie naik sgt...rasa nk muntah lah, sakit kepala lah...angin angin..pergilah jauh dr badan ku..huhu entah naper hari tu xrasa lapa pun..makan pg xabis, tghari xnk makan..xda selera..angin je dlm badan ni asyik kuar jew..salah makan ke..ermm..ptg tu bru rasa nk mkn sket..so mintk lah mee goreng segera jew..xnk susahkan mr.laling..dia tetap sabar ngan kerenah wife dia nie heheheh love u so much...jom tgk gambar mee goreng segera special punya.... :-)








nyum nyum..special punya...daaa..

KEMESRAAN SELEPAS PERKAHWINAN :-)


from frens @ FB<copy> ehhehe


KEMESRAAN SELEPAS PERKAHWINAN






Sebelum Tido:

6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole
ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak
bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan
murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:

6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Oi...tak dengar orang balik ker??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tamu, takpun kt tangga pun ok
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak, nanti kalau i belikan u tak berkenan lak

Telefon:

6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!! takder dengar ker?

Masakan:

6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp.. ...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! lauk aper lak ari ni, cam lauk kemarin jer!!

Memaafkan:

6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Nak pecahkan lagi ler tu, tak paham2 betul!!

Baju baru:

6 minggu:Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahunAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU, tula yang lama dah tak muat ler tu???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan:Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit nak parking...
6 tahun:JALAN- JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!
Tonton TV:

6 minggu:Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Saya nak tengok bola live kol 9.00 karang 

6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!
                                                    



P/S : JANGAN JADI MACAM NI YER SAHABAT2 SEKALIAN.. :)





wah ada gak gtu ye..insyAllah moga hubungan suami isteri kami xkan jadi cm tu..akan sentiasa merasai kbahagian jika btolak ansur dan sentiasa suasana berbulan madu. hehehhe hope mizsyanie dapat laksanakan nya amin.. alhamdulillah laling xcam .. saya sayang sangat kat laling saya ....:-)

Women and Men

Open House 1st bergelar isteri

alhamdulillah niat untuk membuat open house tlaksana...berkat dan rezeki yang diberikan dapat jua mizsyanie dan laling mengadakan rumah terbuka  sempena hari raya dan tahun pertama kami beraya bersama..syukur alhamdulillah..moga tahun depan dimurahkan rezeki lagi dapatlah kami menganjurkan nye lagi..amin.. pada 26hb sept 2011 jam 8.30 malam majlis bermula..syukur sgt makanan jua abis dan ramai yg hadir..seronok sgt..terima kasih pada yg hadir dan maaf jua pada yg tak berkesempatan untuk menjemput..

menu masak sendiri heheh dengan bantuan mak dan mak mertua..mekacih jugak buat family kedua2 coz banyak membantu mjayakan majlis kami..amin
























FANPAGE

back off