Jom Klik

FEED EFG

kuih muih muih muih..panassss!!!

wah time2 pose nie dgr je pasal makanan ..pergg terliur rasa nye tekak nie..hehehe..miszyanie nk share td mizsyanie buka facebook...buka kat fotoshutter group..heheh mizsyanie ahli yang kurang aktif..tp insyAllah akan cuba aktif pasni..amin..ada lah post dr sorg kawan tentang kuih muih nie..menarik gak.saja nk share sama2..leh senyum2 kambing tghari pose nie....jom tgk pe cter nye...ce cetr..hehehe


kuih paling gengster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Taik Itik
Kuih budget cute = Cek Mek Molek
kuih awek muda = seri muka
Kuih paling alim= Kuih ketayap
kuih penyakit lelaki kronik = batang buruk
kuih suka pukul = kuih lompang
kuih kena pukul = Putu Bambu
kuih dalam zoo= Badak berendam
Kuih polis trafik = sampreeeeeeetttttttt
kuih bgn sendiri = kuih bangkit
kuih org xmandi = BAU-LU
kuih paling tenteram = kuih makmur
kuih paling lembap = kuih siput
 
 
hehehe dah baca kan...menarik sguh dan idea yang nyum nyum..ehheheh lawak tapi menarik sey...tak terpikir lak mizsyanie tentang kuih ni..hehe key lah sambung keje....da...

BONUS ? SEPARUH GAJI? MINIMA RM 500?



Najib Tun Razak mempengerusikan Mesyuarat Majlis Ekonomi Negara di pejabatnya di Perdana Putra, Putrajaya, semalam. Turut hadir Muhyiddin Yassin dan beberapa menteri Kabinet serta para pegawai kanan kerajaan. – BERNAMA


* Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada 1.27 juta penjawat awam Persekutuan bulan ini.
* Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada 590,000 pesara kerajaan.
* Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini yang melibatkan perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.

*SUMBER DARI UTUSAN MALAYSIA ONLINE 9 OGOS 2011

_________________________________________________________________________________________

wah dah umum dapat bonus...alhamdulillah.. walaupun dapat hanya RM 500. yelah gaji mizsyanie ckup2 tuk dapat minima jew...hehehe...dah lama kita xdgr bonus 1bulan ke 2 bulan gaji ke... bak kata org lain ''orang kaya bertambah kaya, orang miskin bertambah miskin'' betul ka? masing2 kne lah pikir2kan..masing2 ada pandangan masing2 kan. bersyukur dan tingkatkan usaha..  bole lah gi shopping nnti..insyALLAH katanya pertengahan bulan ni dapat..(^_^) pe2 pun terima kasih pada kerajaan tuk bonus .. peace... 

BULAN RAMADHAN

......SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA.....


hye sume...mizsyanie harap xtlambat untuk wish kan selamat berpuasa...alhamdulillah bertemu lagi kte dgn bulan yg mulia ni..dan alhamdulillah kte dpjgkan umur untuk mnikmati dan mnambahkan pahala ... insyALLAH...

this year 1st time mizsyanie berpuasa bergelar seorg isteri ..raya tahun ni pun dah lain..coz skrg dah ada 2 buah rumah makabah yang kne pergi...trasa lain juga lah..tp tulah permulaan hdup sbagai seorg isteri dan tangungjawab nye...

tapi bukan smua nye indah..mcm2 dugaan yg dtg pada bulan ramdhan nie..insyALLAH mohon dipermudahkan dan dberi hidayah stiap ape yg berlaku...berbuka lah paling yg best..heheh yelah dapat berbuka dgn kawan, family sdiri dan family laling..masing2 ada beza nye..yang paling best dapat berbuka dengan suami kan...moga bahagia dan bjalan dgn lancar ramadhan kali ini...amin...

pose jangan tak pose lak ...(^_^)

FANPAGE

back off