Jom Klik

FEED EFG

Hadiah Anniversary

Assalammualaikum.. akhirnya tcapai jugak hajat mrs.yanie nak guna Galaxy Tab..yeah!! Samsung Galaxy Tab 7.0''. tahnks you so much sayang mr.laling... hadiah for anniversary mrs.yanie ngan mr.laling.. dah bole main games.... best sangat (^_^)



I LOVE MR.LALING SO MUCH

Photoshoot Baby Adriana Azwa

Tasik Proton City

8 Jan 2012









** ini antara gambar yg ada..nk lagi leh layari www.fairyphoto.blogspot.com ...**






Tasik Proton City

Assalammualaikum sume!! sabtu lepas mrs.yanie ngan mr.laling ke Tasik Proton City saja lepak2..jalan2 sambil bergambar..ehheh dah lama xpegang kamera sebenarnya..gler nak ber''snap''2 plak..ehhehe ...mula nya ingat nak ke pasar malam..yelah hari sabtu pasar malam tgmalim...tapi tak jadi lak..so lama xbgambar dengan kamera sendiri tu yang dok merendek ke sna.. almaklumlah sekarang ni dah sibuk ngan kuliah lah..petang je mane sempat nak berjalan-jalan bersiar-siar dengan mr.laling dah..cian dia ..huhuh pe kan daya...pgorbanan seorang suami dan isteri..nasib baik lah mr.laling ni memahami akan kesibukkan isterinya. pas keje kene ke kelas sampai malam..balik rumah dah penat terus tido..mane nak brjalan2 dah sekarang..kalu dulu ada jugak masa nak bersiar2 waktu petang..so sabtu ahad lah jadi pengubat nya...tu pun sabtu ada jugak kelas nya..sabar je lah..harap sangat lepas abis nie kejayaan menanti...amin..

Tapi bler pikir balik cam ne kawan2 yang mempunyai keluarga yang ada anak2 tu kan..biler lah masa terluang untuk anak2..mcm mrs.yanie pun rasa sukar dan penat pe tah lagi mber2 seperjuangan yang mempunyai anak kan..hope sangat berbaloi dengan pgorbanan dan masa terbalas dengan kejayaan yang setimpal...syukur pada yang Maha Esa. Amin :-)

back to topik hehehe...so sempat lah mrs.yanie ber''snap''2 pemandangan petang di Tasik Proton City.. sempat jugak lah editnya..harap dapatkomen yang membangun amin.















My Official Photo For Anniversary

Assalammualaikum sume!!! alhamdulillah photo dah siap..posto posto posto..mari mari yeahh!! tqvm Puan Beauty and hubby nye..sudi singgah tgmalim ni untuk hantar gambar..and thanks sangat coz kita dapat hadiah frame lagi dari korang...best ... (^_^)... kami jumpakat Kedai Pua yik mun..ramai kata sedap tapi mrs.yanie xpasti sedap atau x coz mrs.yanie penah makan pun hehehe...diorg sediakan gambar dalam CD..siap ada gambar lagi kat cover depan CD..tu yang best tu..hehehe cantik sangat gambar nye... so pada sapa2 yang nk wedding, post wedding atau pe2 yang nk abadikan memori dalam gambar korang leh gi kat blog http://fizzyilham.blogspot.com/ atau  http://miszbeauty.blogspot.com/ untuk dapatka perkhidmatan key... promote sket ehheheh ...jom kite nengok...








hadiah from fizzy and beauty ...tqvm tau..yeahhh!! :-)



Kek Coklat Kukus Anniversary

resipi ni mrs.yanie dapat daripada akak senior tempat keje. tq to Puan.Irawati. maaf ye mrs.yanie kaco petang2 cuti..hehe.. (^_^) mrs.yanie penah belajar cara2 dengan dia..so mmg best..soft jew kek nye..coz kukuskan..dan easy sangat nak buat..mrs.yanie bukan reti sangat wat kek..tapi kek ni mmg easy nak buat.

Bahan:
Tepung gandum 1 1/2 cawan, (perlu diayak bagi lembut lagi)
Susu cair 1 tin,
Gula 1 1/2 cawan,
Minyak masak 1 cawan,
Telur 3 biji,
Serbuk koko 3/4 cawan,
Soda dan Baking powder 1 sudu kecil,
(mrs.yani gunakan tepung kek, jadi siap dengan soda dan baking powder )

Cara-cara:
bahan A:
susu cair, gula dan miyak masak dicampurkan sekali untuk dimasak hingga larut. kemudian sejukkan bahan masakkan tadi.

bahan B:
tepung gandum, serbuk koko, baking powder dan soda  dimasukkan dalam bekas.


  1. Kemudian bahan A dimasukkan kedalam bekas bahan B secara perlahan2 hingga abis. digaul hingga sebati kemudian dimasukkan telur 1 per satu..kacau hingga sbati.
  2. Dikukus selama 45 minit, tapi mrs.yanie tambah waktu lagi sebab tengah kurang masuk..jadi kalu korang buat cukup 45 minit then cucuk guna lidi atau garfu ditengahnya. Jika tidak ada yang melekat insya-Allah masak. senang sangatdan korang leh lah hias kek tu kasi cantik...(^_^)


inilah hasilnya for my Anniversary kek. 

pemenang 1st GiveAway Little Dream's Life

                                                               Assalammualaikum semua!



syukur selesai jugak proses undian untuk pemenang. pemilihan pemenang berdasarkan cabutan undi. ''Lucky Draw''

pemenang:

Hana 


disebabkan peyertaan yang menarik buat pertama kali maka mrs.yanie tambah lagi 2orang pemenang:



tahniah buat pemenang. jadi pada semuapemenang hope emailkan pada mrs.yanie nama, alamat, no tel untuk di pos kan hadiah yang tak seberapa. tqvm. (^_^) 

email: sweetladies.homebiz@yahoo.com


Happy New Year 2012 & Happy Anniversary

Assalammualaikum....alhamdulillah telah masuk tahun 2012.selamat tahun baru sume..pe azam baru korang heheheh ???.syukur sangat tambahan pula genap sudah ulang tahun pertama mrs.yanie ngan mr.laling. banyak impian dan harapan untuk tahun 2012 ni.. harap sangat semua nya berjalan dengan lancar. Hope cepat dapat baby amin.. korang doakan ye. 

1.1.2012 ahad ari tu selesai jugak photoshoot untuk anniversary mr.laling ngan mrs.yanie. tqvm kepada Fizzy Ilham Photography  dan pada wife nye...beauty tq so much coz banyak tolong kami.. yeah hope gambar cantik2 tau heheh..memang cantik..korang nk tgk leh gi kat blog diorang tau.. nanti korang tunggu mrs.yanie masukkan offical gambar anniversary KAMI. (^_^)

yang paling best candle light dinner kat rumah..suprise punya..cian mr.laling kne tinggalkankat umh mertua..alasan hantar parents mrs.yanie..so balik  malam lak tu..heheh tqvm tuk mak, abah, ajima, ngan ikin...heheheh coz banyak bantu dalam siapkan candle light dinner suprise nie hehhee.. :-) kek buat sendiri yang special untuk my laling..


walaupun tak seberapa..tapi best ehhehe...genap kul 12.00am.. lilin  tu paksa cina kat kedai hiasan tu jual jugak walaupun dia xnk jual sbenarnye hehehe tq amoi... :-p
** untuk GiveAway dan pun TAMAT.. patut nya hari nie mrs.yanie akan umumkan pemenang kan..tapi tak kesempatan untuk membuat cabutan undi..malam ni mrs.yanie akan adakan cabutan undi..so esok pemenang akan diumumkan..sapa2 yang menang hope bagi nama penuh, alamat untuk pos hadiah dan no tel kat email sweetladies.homebiz@yahoo.com ok cayunk sume.. tqvm pada semua yang myertainya. insya-Allah akan cuba untuk GA kedua jika dmurahkan rezeki.Amin**

FANPAGE

back off