Jom Klik

FEED EFG

1st day @SABAH (part 2)

maaf sume..jom2 mrs.yanie sambung story pjalanan ke Sabah ye..ehhehe key lah dalam part 2 nie mrs.yanie nak story mgenai pjalanan kami stelah tiba kat Sabah bah.. ehheh kne btukar sket cara pcakapan nya bah.. dah chekin apartment kami terus kuar cari makan..hehe tapi susah gak cari makan kat sana.mayb kami tak tahu kot mane yg ok... coz banyak nmpk gerai cina jew..so dah dok pusing2 kami hold dulu time makan..kami terus cari jalan ke Muzium Sabah..ehhehe sbenarnya mrs.yanie bukan lah pgemar ke tempat2 yang bsejarah nie..but dah sampai jalan jew ler..ye tak..so dalam mcari jalan ke Muzium sesat lah lak sampai ke Perpustakaan Sabah...tapi tak masuk lah..just lalu je..benti bdekatan stu coz nak tnya jalan...hahaha... jalannya kurang signboard...sbenarnya dah dekat pun..tapi sbb tak mahir jadilah susah ..

tapi sbelum sampai kat Muzium Sabah tu kami jumpa Muzium kesenian Islam dlu..masuk je lah stu dlu dari cari2 tak kmana kan..seronok gak dapat melihat dan blajar mgenai kedatangan Islam ke Sabah maca mane...bayaran masuk murah jew...dalam rm2.00 je sorg kalu xtlupa lah..tapi tiket tu leh dgunakan untuk masuk ke Muzium Sabah...jimat2..ehhehe  tak lama pun kami kat Muzium Islam coz nak ke Muzium Sabah plak..masa itu emas....

sampai jeMuzium Sabah..aksi bgambar plak ehhe...best gak masuk Muzium Sabah ni..besar dan dapat gak lah tgk replika ikan paus..story2 tentang kaum yang ada di Sabah..kalu nak best kata pgawal Muzium Sabh tu bulan 6 kot..meriah lagi coz ada pameran dan event dari setiap suku kaum di Sabah bkampung di Muzium Sabah..tak yah korang nak ke rumah culture dah tau..semua leh dapat kat stu...jualan dari kampung2 dan demo...nasib kurang baik kami dtg bulan 4 hehehe...xpe janji kami sampai jugak bah...

tak banyak yang leh nak story tentang Muzium Sabah sbb lupa dah ehehe..so korang tengok gambar je lah ehhehe...










hanya dapat mgambil gambar sahaja..ehheh sbb kami xnak masuk...xlarat tgk buku dah ehhehe






1st day @SABAH (part 1)

Akhirnya pnanti 1 tahun telah tiba..ehhehehe gempak je lebihkan sbenarnya mrs.yanie book tiket fligt ke Sabah dari tahun lepas sempena promosi Airasia hanya rm0.10... wahhh seposen jew... tapi xdalah bayar seposen...campur tolak bahagi darab tax and etc..jadi rm28.00 pergibalik... menarik bukan..ehhehe..sebabka tiket yang murah jadi kenalah tunggu sampai 1tahun hahahahha..

Bermula lah perjalanan ke Sabah ba... heheheh 17hb april yang lepas...yahoo..holiday...setelah stress dengan blajar..hahaha mrs.yanie pergi bukan bdua dengan mr.laling je..ada mber join...patutnya 2 orang mber tapi sorang tu xjadi..xpe pjalanan tetap diteruskan... so miss Fatin pneman yang setia kami dari mula pjalanan hingga balik... :)  tiket fligt kami pada 17hb tu awal pagi yop... sepatutnya 645am but Airasia cepatkan 15minit..so timenye 630am waktu kami terbang..kalu naik Airasia kte kne standby awal..takut2 kang lewat tlepas plak kan...b4 tu kami dah standby kat umah Fatin @Banting pada isnin nye.. dsebabkan ada kelas pada ari isnin tu, so mrs.yanie and yg lain kne lah tunggu ... kelas malam lak tu until 10pm.. dalam 1030pm baru gerak ke Banting. lewat jugak kami sampai...dah dekat kul 12 lbh..dah lah kne bangun awal tuk ke airport..huhuh demi ke Sabah ba...redah jugak lah..ehhehe lelap mata dlm kul 1am.. so bangun kul 3am..mandi2 dan siap2 kul 4am kami terus ke LCCT...Tq pakcik a.k.a ayah Fatin hantar kami ke LCCT... walaupun flight kul 630am. kne standby di LCCT seawal 2 jam b4..kawan2 so ingat2 ya...jangan sampai tlepas sudah... 

Sampai je LCCT kami terus beli break1st..mcD jeler..senang ..takeaway pastu bawak masuk tempat mnunggu..sambil2 tunggu tu leh ler mamam...:) 

mr.laling setia menunggu depan balai plepasan dalam negeri :)

nyum nyum awal pagi kelaparan yg amat..

miss Fatin

B4 kami ke Sabah, kami dah siap2 book apartment dan sewa kereta. alhamdulillah murah je..apartment 3 bilik 2 bilik air dengan Rm130/smlm. dan kereta myvi for 3 days dengan Rm240.00 so 1 hari Rm80.00 sahaja... :) Tiket murah, apartment murah, kereta sewa juga murah... i like this travel..hehehe..jimat2..  so kalau korang yang rasa nak sewa aprtment dengan murah juzke blog ni http://telukvila.blogspot.com/... orang kelantan + perak..senang nk bkomunikasi.. xda ba ba ba..hehehehe...kalu korang datang ramai2 lagi jimat dok apartment..xlah jauh sangat dengan airport dan town...mula ingt jauh..tapi kalu korang jus pi bdua amik hotel pun ok... :) alah senang je jalan nye.. peta jangan lupa lak korang amik kat airport Sabah..kat information kaunter.. kat situ ada map yang senang korang paham.. pdapat mrs.yanie lah  (^_^) 

kat ruang tamu nye..

ada meja makan lagi..lengkap rumah ni..ada peti sejuk, mesin basuh lagi ehehehe

ni dari bawah...apartment nye atas skali..tapi tak lah tinggi sangat...ehhehe :)

oklah dah kul 5pm...baik..malam kang ada kelas kimia..8-11 mlm..penat nye rasa.huhuh sambung lagi esok2..heheh sempat esok akan cter pasal jalan2 kat sabah plak yek..gambar kalu nk tengok dalam blog http://fairyphoto.blogspot.com/
**banyak lagi gambar xsempat nak masukkan... rajin2 lah tgk blog saya...**

FANPAGE

back off