Jom Klik

FEED EFG

Bengkel Kecantikkan dan Memasak anjuran Dara.com PART 2

Assalamualaikum semua...

Ari tu mrs.yanie ada gtau yang mrs.yanie akan ke BENGKEL KECANTIKKAN DAN MEMASAK anjuran Dara.com kan..jom tgk gambar lak..ehhehe best sangat .. bengkel kecantikkan dibawa oleh Mary Kay..Tema adalah Pink Biru.






KEK BATIK

Assalammualaikum sume..

hope tak lambat mrs.yanie nak wish selamat berpuasa pada semua.. moga tahun ini ramadhan penuh dengan nikmat dan moga segala amalan kita diterima oleh Allah S.W.T. Amin. kali ni ramadhan ke 2 mrs.yanie berpuasa bersama suami tercinta.. kiranya ramadhan ke 2 buat mrs.yanie sebagai seorang isteri amin.moga bkekalan hingga akhir hayat. keylah jom mrs.yanie hari ni buat kek batik..ehhehe xcted nak buat dah lama xbuat tau..jom share kan bersama dan cepat2 buat utk berbuka hari ni..yeahh...!!!


Ramuan nye:

- Milo 
(korang boleh guna kan serbu koko yang lain atau vico ke sedap gak)

- Susu pekat
 (mrs.yanie gunakan susu pekat sbb nak masukkan air..if korang xnak guna susu pekat gunakan susu cair pun ok ..tapi tak perlu tambh air dah)

- Biskut Marie
( asli lagi sedap dari yg coklat tau..)

- Air

- Planta
 ( atau sewaktu denganya..)


Cara-caranya mudah jew:
1) korang masukkan bahan - milo, susu, air dan planta. panas kan dengan api yang kecil. sampai lah milo dan planta sebati k.
2) patah-patahkan biskut marie dalam loyang atau pe2 bekas yang tahan panas tau..
3) Masukkan bahan yang dipanaskan dan gaul hingga semua sebati dan ditekan untuk dipejalkan.

4) Siap......... masukkan dalam peti air dan tunggu hingga sejuk..


nyum nyum leh lah berbuka dengan biskut yang simple dan mudah..

selamat mencuba...


Bengkel Kecantikkan dan Memasak anjuran Dara.com PART 1

Mrs.yanie nak share ngan korang mane Dara.com akan menganjurkan Bengkel Kecantikkan dan Memasak pada ahad ini..yeahh alhamdulillah dapat jugak join coz ramai yang nak join bengkel nie..thanks sgt kat kakIda a.k.a editor Dara.com coz bagi peluang kat mrs.yanie and sis.. yang penting jaga kecantikkan untuk suami dan blaja memasak untuk suami..heheheh Amin.. moga dberkati setiap ilmu yang akan dterima nanti..tujuan yang betul harus di tanam dalam diri.. hehehe...thanks gak kat mr.laling banyak bg saport dan mgalakkan heheh... :) sayang mr.laling..



**moga ahad ni pergi dengan selamat dan harap bjalan dengan lancar. Amin..**

FANPAGE

back off