Jom Klik

FEED EFG

Hatyai, Thailand - Songkhla Aquarium dan Samila Beach

Assalamualikum w.b.t

Maaf ye ada lagi entry pasal Hatyai ini kan lupa sangat mrsyanie pasal travel ke Songkla.. Songkla tak adalah jauh sangat dengan Hatyai. Korang kena datang sini jugak tau untuk jalan-jalan. Naik tut tut je..hihi

'' Samila Beach dalam City Municipality, lebih kurang 2.5 kilometer dari pasaran segar Pemabuk Thalat Thetsaban. Ia terkenal dengan pantai berpasir putihnya dan patung satu ikan duyung yang simbol Songkhla. ''


Kami jalan kat pantai tu just untuk ambil gambar sahaja dengan patung duyung tu. Cuaca sangat panas so tak larat nak stay lama2. Pantainya sangat cantik dan pemandangan yang menarik. Sangat sesuai untuk bersantai dengan family. Ada jugak perkhidmatan naik kuda. tapi mrsyanie tak naik sebab kekangan masa. (*_*)


Hatyai, Thailand Last Time


Ini tak adalah last sangat pun. just nak share kan gambar selepas kami jalan-jalan kepenatan.. Layan jom..

Hatyai, Thailand - Floating Market

Assalammualaikum w.b.t

Floating Market, antara tempaat yang pelaing femes lah kat Hatyai ini.


Yang menarik kat Floating Market ini adalah cara mereka menjual makanan, minuman dalam sampan. Floating Market kat Hatyai ini agak baru jugak berbanding dengan kat Bangkok. Ada yang kata kat Bangkok lagi besar dan meriah. Tapi xpe mana tau next time mrsyanie akan ke Bangkok plak mrsyanie akan story lah bebanyak. So ini pun dengar cerita dari orang je kata Bangkok lagi beso. Amik aura dulu lah kat Hatyai sebelum pi Bangkok kan.. oklah kat sini banyak jual makanan dan minuman. sebelum sampai kat area sampan tu kami lalu jalan cam pasar sikit tempatnye. ada jual baju, minuman makanan dan lain2. 


Hatyai, Thailand - Chang Puak Camp

Assalammualaikum w.b.t

 Chang Puak Camp tempat yang paling menarik lah kalu sapa2 nak pi. Gajah merupakan simbolik bagi negara Thailand. Gajah adalah sumber pendapatan dan pengangkutan mereka dahulu. Gajah juga lambat kesucian mereka. Rugi siapa yang datang Hatyai tapi tak naik Gajah.


Hatyai, Thailand- ICE DOME

Assalammualaikum w.b.t

Ice dome, Hatyai.. kalu tak pi tak sahkan..hihi yelah antara tempat yg femes kalu datang Hatyai ni. try lag google ice dome Hatyai ni..femes uolss... hihi.. so xmau ketinggalan lor..pi gak..hihih 


Ok pada yang belum baca entry yang lepas jom layan entry yang lepas  SINI




Hatai, Thailand Part 6 -Day 2

Assalammualaikum w.b.t
Kami meginap di Hotel Tune Hatyai. Memang best and selesa. Harga pun ada murah cuma tak lah sedekat sangat dengan town. tap jalan kaki pun boleh. dlm 10 minit sampai. kalu naik tut tut 3 minit sampai dah.. Hari ke 2 ni kami plan untuk naik tut tut untuk ke lokasi ygtelah di'spot'kan. Antaranya, Ice dom, Ikan duyung ye bukan dugong hihi..dan tempat lain yang menarik. Kami dapatkan tut tut depan hotel je. dah menunggu tu. So korang tanya lah mana yg murah ye. and berapa tempat yang boleh dapat pergi. Kami dapat dalam sorang RM20 untuk 4 lokasi. Ice dom, Ikan duyung, Tempat Gajah dan akuaria.. 


Ok pada yang belum baca entry yang lepas jom layan entry yang lepas  SINI

Hatyai, Thailand Part 5 - Restoran Salma

AKhirnya penat berjalan kami sampai gak kat Restoran Salma. Makanan ny mmg super.. Sedap tapi mrsyanie silap order .. agak kurang dengan citrasa tapi masakan lain memang sedap. Curik sket makan mrlaling hihih.. lapo kan..hihi Makanan nye tak ada lah mahal dan tak ada lah murah.. tapi murah lagi makanan kat Malaysia tau... nasi goreng pun lebih kurang RM7. Kalu kat Malaysia baru RM4.5/ RM 5. deko restoran mmg cantik. menraik siap ada aircond. berbaloi makan kat cni. sebab mrsyanie ada pi kedai lain xda aircond ala macam kedai biasa tapi harga mahai gak.. mungkin pelancong kot dia pekena kaw kaw.. ehh pelancong ler sangat hihihi...ok layan gambar jelah ye.. 

Ok pada yang belum baca entry yang lepas jom layan entry yang lepas  SINI

pastikan yang halal ye..

Hatyai, Thailand Part 4- Jalan-Jalan sekitar Bandar Hatyai

ok sambung sini plakye.. dalam entry ni tak ada pe sangat just nak share kan gambar2 sekitar town Hatyai. Mana yang sempat kami tangkap je ye.. Ini sewaktu kami berjalan nak cari kedai makan sebelum berjalan ke Hotel Tune. Agak jauh jugak dari Kim Yong Market nak ke town nye.. Jauh sebab kami jalan kaki ye.. hihih kalu naik tut tut tak sampai pun 5 minit. Kami cari kedai makan dulu sebab kang dah sampai hotel maleh plak nak kuar, nak rehat.. Penat jalan kaki..hihi Kami cari restoran Salma. Restoran Hamid agak femes jugak tapi mahai sket ler..hihhih 

Ok pada yang belum baca entry yang lepas jom layan entry yang lepas  SINI


Hatyai, Thailand Part 3- KIM YONG MARKET

Assalammualaikum w.b.t 
Hatyai, Thailand sawadikap...hihih hari pertama, kami kena cop pasport dlu kat Padang Besar. still Malaysia ye.. kat Stesyn Padang Besar hampir 1 jam lbh kami menunggu untuk tukar tren Thailand plak. sempatlah kami bsarapan dulu sementara tunggu kan.. Kami teruskan pjalanan ke Thailand. agak ngeri mula2 tgk pemandangan sepanjang pjalanan menaikki tren ke Hatyai. agak mundur jugak penduduk nya. terasa bersyukur sangat menjadi rakyat Malaysia yang penuh dengan kemewahan dan kaya dengan bantuan. Sampai je tgk kemudahan dan sekitar stesen kereapi kat sana. serius rasa Malaysia terbaik. mungkin Hatyai bukan lah bandar besar. Tunggu ler nak ke Bangkok nanti hihi.. 

Hatyai, Thailand part 2 Mula episod bercuti

Assalammualaikum w.b.t, salam semua.. dah nak dekat puasa kita ye.. lagi 2 hari..syukur alhamdulillah... tak sabar rayanya mrsyanie nak menempuhi bulan yang mulia dan sama-sama kita memperbanyakkan amalan baik kita dan mengurangkan amalan yang tidak baik.. insyAllah... amin... amin..

NI LAH ADIK IPAR YG TOLON KAMI ANTA KAT KETEAPI HIHIH

FANPAGE

back off