Jom Klik

FEED EFG

Birthday : IKEA | The Curve

Assalammualaikum w.b.t

Ni kes sambutan biryhday mrlaling ler..hihih yelah ari tu sambutan secara beramai-ramai.. kali ni sambutan birthday bdua je..ala2 dating lah konon..hihi kami ke Kota Damansara jew.. pilih tempat yang boleh jalan satu hari..hihi tempatnya kat Ikea ler.. sebab kat situ ada ikea, The Curve dan lain2 mall.. besarkan..satu tempat leh jalan merata satu hari.. 

Birthday mrlaing ari isnin, so kena lah amik cuti demi suami tercinta..cewahh hihi.. time keje lagi lah best jalan.. tak ramai sangat orang senang nak parking..untung2..

Sebenarnya yang xcted gler nak pi Ikea ni saya lah..hihi mrsyanie ler sapa lagi kan.. yang dah gler sangat nak makna meatball..aiyooo..lama oo xmakan.. kalu ada baby ni kompom mleleh air liur..so time ni ler bawa en suami ke Ikea..sambil minum air terasa kenyang..hahaha gtu ler..ubah sket ye umpaan tu..

Sebelum makan meatball kami jalan-jalan The Curve dlu..senang parking kat The Curve.. tak lah mahal sanagat parking..leh lah nak dating2.. Pastu kami ke Ikea..weee Sempat gak lah sambor bebarapa barang untuk dapur.. walaupun tak rajin masak tap nak gak lengkapkan dapur..hihih.. (yang rajin masak mrLaling) hihihi.. dah shopping ajak ler pi makan...wahhh meatballlllll...gler cam tak pernah makan meatball je hahaha...

 

selfie dulu hihih... hati mau senang ler dapat makan ematball ahhaha..ok selamat hari jadi sayang.. ni wish untuk hari tu hihih..wahh lambat post..aiyoo mau bz sgt... hihih 

UJIBAKAT DA`IE 2014 di UPSI

Assalammualaikum w.b.t


Primework Sdn Bhd (TV3) akan mengadakan Ujibakat Program Da'i 2014 
di Universiti Pendidikan Sultan Idris. Seluruh warga UPSI yang berminat dan berkelayakan adalah dipelawa.





selamat mencuba!!!!

Majlis Kesyukuran Sambutan Hari Jadi Abah & mrLaling

Assalammualaikum w.b.t

Maaf ler uolss lambat nak post kan..Happy birthday sayang... birthday mrlaling ngan ayah mrsyanie mmg dekat..so jarak tak lah jauh tarikhnya.. so mak mrsyanie pun plan untuk buat kenduri kesyukuran sket.. alhamdulillah majlis bjalan dengan lancar...

Majlis Hari Jadi mrlaling,  (enSuami) dan Abah. Celebrt birthday Abah (10 april) and Suami(31 mac). Happy Birthday. Jejaka idaman hati mrsyanie.. Kedua-dua memberi cinta dan sayang kepada mrsyanie.. Kedua-dua memberi harapan dan kebahagiaan. Kedua-dua jejaka yang bertakta dalam hati yanie. I love both of u..

 layan gambar ye..

comelkan kek ni siap ada bola boling dan tenpin lagi.. tq so much Marina for this kek and kek Abah.. tau2 je.. kek mmg sedap dan mmg pilihan mrsyanie.. selalu pun tempah kat Marina.. memang puas hati dan sedap yang penting.. so korang leh lah tempah dengan Marina.. puas hati oo.. leh layari facebook Marina Kek






Terima kasih ekpada semua yang hadir.. kawan-kawan dan saudara mara, pakcik makcik.. majlis ini juga untuk kesyukuran untuk adik mrsyanie...( dapat baby)..






Review Wayang: Rio2 3D (burung biru yang best gler)

Assalammualaikum w.b.t

Uollsss jangan lupa tengok tau movie Rio2... sangat best and super duper awesome.. Tambahan palk tix free dan 3D wei.. mmg best sangat..lawak dan enjoy..korang leh bawa satu family pi tonton tau..tak rugi lah.. 
TQ so much jugak pada Nuffnang sebab bagi tix free... (ok teruja kejap)  (nanti kasi lagi leh (^_^)v )





Lagi teruja dapat jugak jumpa Mekonie. selalu kami commet dan like-like dalam instagram ( yanieyusuf ) jew..malam tadi akhirnya kami jumpa gak bersemuka..weee nice to meet u Mekonie..InsyaAllah ada event Nuffnang lagi kita jumpa ye.. Nuffnang bagi event banyak untuk kami ye..leh kami jumpa lagi weeee..... 
(ok bajet pemes jew :-p )




spec dalam spec..hihihi nilah gaya kalu tengok movie 3D.. Kami sampai agak awal gak..yelah pas koje terus pecut ke 1Utama ni.. (takut jem punya pasal) .. alang-alang tu shopping sekali lah..kali ni shopping baju mrlaling.. untuk baju dinner with Avon nanti.. baju mrsyanie je belum dapat lagi..ermm..ok tu kita cter lain ye.. ramai gak lah smalam yang pi tonton..pakat gelak sakan dalam wayang..sebab movie ni memang best dan sangat sesuai bawak anak-anak tengok..sekurang-kurang nye dapat gak uolss spend masa dengan family kan..  jangan lupa masuk list movie!!!!


Rio2 (3D)

Synopsis
It’s a jungle out there for Blu, Jewel and their three kids in RIO 2, after they venture from that magical city into the wilds of the Amazon for a family reunion. Out of his element in a land he doesn’t know, Blu must face his most fearsome adversary – his father in law – while evading Nigel’s fiendish plans for revenge.


Blu jugak perlu mengambil hati ayah mertua nya dimana ayah mertuanya tidak mempercayai manusia. Blu perlu meyakinkan bahawa manusia juga boleh membantu mereka dalam mempertahankan kawasan/rumah mereka dari penceroboh (pembalakan haram). Blu sangat bijak dan pandai, anatar burung biru yang pandai menggunakan GPS.  Lagu yang dimainkan dalam movie Rio2 ini sangat best dan setiap irama nya perggg super duper best. Tambahan pula grafiknya yang cantik. Nak tahu pe lagi jadi pada Blu dan family korang kena pi tengok Rio2 di pawagam. Tengok 3D lagi menambahkan keseronokkan menonton movie ni tau...

Director : Carlos Saldanha
Starring: Anne Hathaway,Jesse Eisenberg, Leslie Mann


Tengok trailer pun dah teruja kan..so pe lagi masukkan Rio2 movie dalam list wayang uolss untuk tahun ni ok!! kasi 5 star untuk movie tontonan umum ni.. Leh bawak anak-anak pi tengok na... pop-pop-pop



Anniversary ke3, Honeymoon Pulau Langkawi, Kedah Day 2 - sepetang di pantai

Assalammualaikum w.b.t

Mrsyanie nak sambung sket je lagi percutian honeymoon kami.. Antara tempat yang korang kne lepaking petang-petang kat area airport..kat situ ada jual kepak ayam yang sedap dan coconut shake yang sangat sedap.. mrsyanie suka sangat dengan coconut shake. Kepak ayam bakar madu memang sedap hingga menjilat jari.. So kalu korang petang-petang kat Langkawi tak tahu nak lepak mana..korang leh ke area airport..dihujung airport tu ada tempat untuk korang makan petang sambil tengok matahari terbenam..memang sangat indah ciptaan Allah S.W.T. indah sangat..sambil makan kepak ayam madu dengan coconut shake..wah best sangat..antara tempat romantik dengan bajet yang rendah...weee...tengok pemandangan matahari terbenam..tak yah nek cruise ye dak..hihi..

 Peniaga at situ menjual menggunakan lori je..lori yang menjual makanan cam pisang goreng n lain tu.. kat stu bukan sahaja korang leh makan kepak ayam madu dan coconut shake tapi macam-macam ada jual.. Antara yang femes jugak kat stu adalah Laksa..




***Gambar tengah makan kepak ayam madu tak leh lah masukkan..sebab makan comot sangat hahah...

Dari Pantai Chenang tak sampai 10 minit boleh sampai area cni.. dekat dengan Politeknik Langkawi..Kami naik moto je kesna..Selamat ber'honeymoon' dan ber'holiday'...

Hari ke-3 adalah hari kami pulang..so tak ada pe sangat yang menarik sebab dah nak kena pulang kan.. 

Hope entry Langkawi ni dapat lah sket sebanyak membantu korang untuk bercuti di Langkawi..


Review Wayang: Need For Speed

Assalammualaikum w.b.t

Siapa yang dha tengok cter Need For Speed (NFS)?? Siapa yang belum tengok NFS korang mmg patut tengok cter ni..sangat best dan pergg xtau nka cakap cam ne dah..hihi kalu korang penggemar kereta atau filem aksi..cter ni memang best.. Filem ni agak berbeza dari filem kereta yang lain..seperti 2Fast 2Furious atau filem yang lain.. Tapi filem NFS ni hanya untuk 18tahun keatas ye.. pasangan suami isteri yang ada anak tak leh nak bawa..ala2 leh gi dating lah gtu ye.. wee... best!!!



Nuffnang Premiere Screening of Transcendence

Assalammualaikum w.b.t

hi uolss .. wah hari ni mrsyanie start kerja..semalam cuti celebrt birthday mrlaling.. ok nnti mrsyanie story pasal birthday ye.. tapi hari ni sanagt teruja nak cerita pasal movie coming soon ni..  Transcendence...mrsyanie teruja sangat baca sinopsis cter ni dan trailer cerita Transcendence ni.. Hidup dalam mesin..alam maya.. wow..sangat menarik. agak-agak lah kalu korang adalah saintis yang boleh mencipta sesuatu mesin apa sahaja..agak-agak mesin apa lah yang korang akan cipta?? ermmm sangat teruja.. jom baca cket pasal movie ni..

sumber dari : http://blog.nuffnang.com.my/
Synopsis
Dr. Will Caster is the foremost researcher in the field of Artificial Intelligence, working to create a sentient machine that combines the collective intelligence of everything ever known with the full range of human emotions. His highly controversial experiments have made him famous, but they have also made him the prime target of anti-technology extremists who will do whatever it takes to stop him.
However, in their attempt to destroy Will, they inadvertently become the catalyst for him to succeed – to be a participant in his own transcendence. For his wife Evelyn and best friend Max Waters, both fellow researchers, the question is not if they can – but if they should.
Their worst fears are realized as Will’s thirst for knowledge evolves into a seemingly omnipresent quest for power, to what end is unknown. The only thing that is becoming terrifyingly clear is there may be no way to stop him.

Transcendencel poster

FANPAGE

back off