Jom Klik

FEED EFG

DiGi – Lalang Sampai Menang Contest!

Assalamualaikum w.b.t

Perhatian!!!! nak hadiah tak nak hadiah x??hihih yeahh mrsyanie nak share kan sama-sama ni..DiGi Telecommunications ada buat contest khas buat peminat tegar bola sepak WORLD CUP 2014!!!! koarng guna DiGi Telecommunications? korang tak penah miss tengok perlawanan world cup x? ha kalu tak pernah miss ni lah peluang korang untuk dapatkan hadiah dari DiGi Telecommunications.. hadiah sangat menarik tau.. DiGi has 101 LED TVs to give away! pergg TV LED yoooaa.. best tu.. Apa yang anda perlu lakukan ialah menjadi pelanggan DiGi layak dan meramalkanpasukan mana akan menang di sehingga tiga puluh satu perlawanan dan TV LED itu mungkin milik anda.



Bagaimana nak join?? senang je..follow araha dibawah ye..

  • To join, send WC to 20000, follow the instructions and send in the keyword of the team you’re rooting for

OR
  • Head to digi.my/livescore on your smartphone, select Contest and choose the team you think will win.



selamat mencuba uols.. mrsynaie doakan moga korang yang baca blog mrsyanie adalah salah sorg pemenang yang bertuah dlama contest ni amin.. yeahhh!!!

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 3 | Damai Beach | Muzium Kucing | KUD

Assalammualaikum w.b.t

Selepas dah jelajah dalam pusat budaya Sarawak tu, kami singgah kejap ke Damai Beach.. Ya Allah cantiknya pemandangan kat sana.. siapa yang buat photoshoot wedding sangat sesuai nok.. sangat cantik tau..tapi agak panas sket lah kalu tenghari..hihi nama pun tenghari u..panas ler..tambahan plak tepi laut ye.. so kat sini kami tak buat pe pe aktiviti pun just shoot gambar je dan layan lah kejap pemandangan kat sana.. tapi diorang ada sediakan ala-ala cam small mall kat sana..ala tempat makan, kedai dan ada lah game yang korang leh layan..








kapal karam wei..hihih :)


Dekat Damai beach ni ada jugak disediakan hotel untuk sesiapa nak menginap..sangat cantik..ala-ala Langkawi dekat private beach tu..hihhi.. yang menariknya.. Gunung Santubung betul2 dekat dengan damai beach ni..antara gunung yang dekat pantai..menarikkan..selalu nya gunung dekat ngan land je kan..maknanya tengah-tengah land.. ni kedudukan nye dekat dengan pantai..pada yang minat dengan alam semulajadi sangat sesuai datang sini..korang boleh layan daki gunung Santubung dan boleh layan main pantai..aisyik nak sebut gunung Kinabalu je aiyoo...tu Sabah..hahah nasib bek perasan... Lepas tu kami teruskan perjalanan kami pulang ke bandar Kuching..tapi sebelum tu kami singgah lah sebentar ke Muzium Kucing... 


Yang unik mengenai Muzium Kucing ni, ianya bukan lah mcm muzium yang lain tau.. yang mempunyai bangunan sendiri tapi muzium kucing ni terletak didalam bangunan Majlis Bandaran Kucing Utara.. Untung para pekerja kat situ..hihi boleh selalu melawat muzium kucing hihih..








Lepas dah pusing pusing muzium kucing ni kami terus balik, tp kami mintk tlg pemandu pelancong kami hantar kan dekat waterfront Kuching sebab time tu dah start KUD- Karnival Usahawan Desa.. alhamdulillah time kami datang Sarawak banyak plak aktiviti kerajaan Sarawak buat..best best... Dekat KUD lah kami kenal dengan usahawan kek lapis Sarawak yang sedap dan harga snagat berpatutan..










Petang tu kami jalan-jalan area waterfront je..nasib baik lah hotel kami dekat je dengan waterfront..leh lah jalan-jalan..sampai malam kat situ.. sangat seronok dan tak pikir pasal koje u..enjoy je..hihihi... so tinggal 1 hari kami dah kena balik..tu yang jalan sakan sambil shopping keperluan yang nak dibawa balik..hihi keperluan sangat... hahaha.. kami shopping baju, beg, kek lapis wajib..dan ikan masin terubukk.....






Kuching, Sarawak | Holiday | Part 3 | Sarawak Cultural Village

Assalammualaikumw.b.t

Salam Jumaat korg..maaf ye mrsyanie stop sebentar menulis sebab sibuk dengan stok baru tambahan plak kirang sihat.. Tengah musim rasanya selesama melanda.. Ramai gak yang kena..selesema dan demam. Korang kalu dah kne selesema cepat cepat makan ubat ye.. jumpa doktor tau..

Dalam part 3 ni mrsyanie dan team.. cewah team konon.. pi pun bru bertiga hahaha.. Kami awal pagi dah bersiap ke Sarawak Cultural Village  untuk aktiviti seterusnya.. yang ni sangat teruja sket sebab time kami datang ni agak bertuah sket ler.. ada event WORLD HARVEST FESTIVAL 2014 yang bermula pada 2 - 4 mei yang lepas..Alhamdulillah pelbagai aktiviti menarik diorang jalankan.. weee

seperti biasa tiket dibeli oleh pihak tour..hihih mmg rilex kami kali ni..easy travel..hihi tq tq..  Harga tiket 

Dewasa RM60.00
Kanak  RM 30.00 (6-12 tahun)




Mula masuk je Taman Budaya Sarawak ni, kami kan suka sgt nak bergambo jadi nye..teruja ler nak bergambo kat papan bergamba ni..hihih suka suka suka... Time kami datang tu ada pertandingan bagi hero hero tau.. ala cam angkat berat nye orang tu hihi tapi kali ni diorang ada beberapa ujian untuk menunjukkan kekuatan diorg hihih  lelaki macho gtu ahhaha..ok jaga penglihatan anda ye..

Di Taman Budaya Sarawak ni terdpaat pelbagai jenis rumah mengikut jenis kaum masing masing. setiap rumah dibina serupa rumah sebenar dari setiap kaum. anataranya Iban dan Bidayuh..Setiap rumah mempunyai penjaganya maknanya bukan semata mata rumah sahaja. ada pelbagai aktiviti yang akan dijalankan di setiap rumah mengikut adat resam masing masing nye kaum. Setiap rumah yang kata ada penjaga tu bukan lah kata mahkluk halus ye..amboiii korang hih..penjaga ni adalah pengurus setiap rumah tu ler..ada lah yang bekerja di setiap rumah tu..hihih no no no pkr bukan bukan ye..

Rumah pertama yang kami pi adalah rumah Bidayuh.. Rumah Bidayuh ni terdapat 2 jenis rumah contoh. yang pertama tu kecil je..tak leh lah ramai sangat yang masuk ye.. kang roboh plak..setakat 15 orang tu mampu lagi rasanya.. hihih kira kuat gak lah tu kan.. Rumah lagi satu adalah rumah yang dibina besar dan struktur bawahnya diubah menggunakkan batu bata ye.. kukuh lah sket kot berpuluh puluh yang nak masuk..hihih






sangat seronok wee... 
























FANPAGE

back off