Jom Klik

FEED EFG

MAS MH17 kini berusia 17 Tahun

Assalammualaikum w.b.t




Sekali lagi Malaysia dilanda berita sedih berkaitan MAS. Salah siapa? masih lagi dalam penyiasatan pihak yang berkenaan. Tepat jam 2am 18 Julai 2014, satu sidang berita pengesahan berkaitan MAS MH17 ditembah jatuh oleh pihak penganas (yang masih lagi dalam penyiasatan). Ya Allah, sedih rasanya mendengar. Rasanya masih lagi baru kejadian MH370, kini MH17 pula dilanda musibah. Moga kita sebagai rakyat Malaysia kuat dalam menhadapi dugaan yang diberikan.  Mari sama-sama kita berdoa agar segala urusan dpermudahkan dan al-Fatihah buat saudara seagama kita, agama Islam. Tambah sayu lagi bila hampir hari raya yang bakal kita raikan. Pulang untuk berumpa keluarga tetapi Allah lebih sayangkan nya. AL-FATIHAH.

MH17 crash: MAS plane crashes in Ukraine


serba sedikit latar belakang MH17 MAS:-


 Lokasi terhempas nya MH17 selepas ditembak jatuh. (T_T)

senarai penumpang MH17 MAS:-

  • Penumpang Pesawat MH17 bagi rakyat Belanda : 143 orang
  • Penumpang Kapal Terbang MH17 bagi rakyat Australia : 27 orang
  • Penumpang Kapal Terbang MH17 bagi rakyat Malaysia : 20 orang (2 bayi)
  • Penumpang Pesawat MAS MH17 bagi rakyat Indonesia : 11 orang (1 bayi)
  • Penumpang MAS MH17 bagi rakyat British : 6 orang
  • Penumpang MAS MH17 bagi rakyat Jerman : 4 orang
  • Penumpang MH17 bagi rakyat Belgium : 3 orang
  • Penumpang MH17 bagi rakyat Filipina : 3 orang
  • Penumpang MH17 bagi rakyat Kanada : 1 orang
  • Penumpang MH17 bagi rakyat Amerika syarikat : 23 orang
  • Tidak diketahui : 39 orang
  • Jumlah warga Malaysia 35
  • Jumlah Penumpang : 280 orang
  • Kru teknikal MAS MH17 : 4 lelaki
  • Kru kabin MAS MH17 : 11 (3 lelaki / 8 wanita)
*Sumber: http://www.beritasemasa.com.my/senarai-penumpang-mh17-malaysia-airlines

Melihat senarai nama jumlah penumpang, rakyat Malaysia juga agak ramai termasuk juruterbang dan crew. Ramai juga ahli keluarga Malaysia yang terpaksa menelan berita pahit ini. Moga ahli keluarga diberikan kekuatan dan ketabahan.

''Sehingga saat dan ketika ini, berita terkini pesawat MAS terhempas MH17 masih menunjukkan, belum ada sebarang penemuan dan petunjuk, apa sebab dan punca sebenar yang lebih lengkap disebalik targedi kapal terbang MH17 terhempas di Ukraine.''

Damansara Street Fest Edisi Raya

Assalammualaikum w.b.t

Sabtu dan Ahad yang lepas mrsyanie join satu bazaar yang memang femes lah u.. Damansara Street Fest bazaar.. diorang anjurkan bazaar bazaar untuk peniaga online, peniaga kecil kecilan, peniaga yang kukuh atau semua peniaga lah untuk memasarkan produk peniaga terus kepada pelanggan.. Sekarang ni femes dah bazaar bazaar tambahan plak sekarang ni kebanyakkan semua bazaar mesti ada artis yang datang dan ada yang menjadi vendor skali.. tapak tak ada lah mahal sangat dan berpatutan tau.. Lokasi jangan kata lah..memang best dan lokasi terbaik lah.. diorang akan buat bazaar hanya di kawasan Damansara dan sewaktu dengan nya..

Minggu yang lepas diorang buat di Encorp Strand Mall Kota Damansara.. Mall itu agak baru jugak sebab tak banyak shop yang buka tapi pengunjung nya perggg diluar jangkaan.. ramai ramai ramai tau.. artis pun datang beri sokongan dan shopping sekali kat bazaar tau.. Antara artis yang menjadi salah satu vendor adalah abg jebat tau.. ehh tak kenal ke??sapa?? femes ni wei.. abg jebat a.k.a Sharnaazahmad ler.. Adik beradik Siti Nuhaliza pun ada tau  iaitu Saidah dan Siarah.. diorang ni jangan ckp lah memang peramah dan sempoi sangat... semua lah sempoi... Ameer foourteen pun ado.. jual baju melayu yang smart gler tu...best lah..

Antara artis yang datang bagi sokongan dan shopping skali Aliy Iskandar, Wak Doyok, Tini Hotfm, Syuhaida a.k.a pelakon dottie, dan ramai lagi... Antara yang paling gempak time datang adalah Dato Siti Nuhaliza.. memang cantik weii.. dan lembut sangat.. terbaik lah penyanyi no 1 datang ke Damansara Street Fest Kota Damansara tau!!!

Mrsyanie seperti biasalah jual tudung instant, shalw, wide shawl, square scarf dan aksesori.. mrlaling plak dengan seliper a.k.a flipflops nya.. alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.. dan kami juga disediakan makan berbuka oleh pihak organizer Damansara Street Fest.. Tq so much.. perkhidmatan yang terbaik dan sangat best lah diorang ni.. ramah dan enjoy je ngan diorang.. Insya-Allah lepas raya akan join lebih banyak bazaar event bersama Damansara Street Fest.. doakan ye perniagaan mrsyanie dibawah nama Dreams Fairy Boutique akan terus maju dan berjaya dalam setiap bidang yang kami ceburi ye.. Terima kasih semua...  ok jom layan gambar mrsyanie bersama-sama vendor dan artis...wow..retis wei..hihih







more picture :
Instagram: yanieyusuf

bestkan tengok retis datang..sambil shopping sambil beretis ler..hihih... Insya-Allah pada yang nak usha usha dan dan shopping shopping dengan mrsyanie boleh datang ke Vendeur Festival pada 12 dan 13 julai ye di Metrade, jalan Duta. Jumpa anda disana ye!!!!


FANPAGE

back off