Jom Klik

FEED EFG

MEMANCING UDANG

Assalammualaikum w.b.t


MEMANCING UDANG| Pertama kali Mrsyanie teringin kot nak merasai memancing udang. Mrsyanie ni bukan lah penyabar orangnya, siapa suka memancing memang seorang yang penyabar. hihi.. Bukan minat sangat nak menunggu ikan atau udang makan umpan. Tapi kali ni serius teringin nak merasai macam mana memancing udang. Ada lah jugak ikut Mrlaling pergi memancing ikan, jadinya ada lah sket pengalaman merasai memancing ikan. Yang memancing udang baru pertama kali.hihihi ...Tempat memancing yang Mrsyanie pergi ni disediakan pancing dan umpan. Jadi datang bawa diri dan duit jew.






Umpan juga disediakan tetapi kena bayar lah ye.. murah je RM2 untuk umpan. Umpan yang digunakan adalah umpun -umpun. Sebenarnya pertama kali Mrsyanie tau umpun-umpun nie.. macam sejenis cacing tapi lain sket. Kalu korang potong umpun-umpun nie dia akan bergerak lagi. Hidup wei hihihi... 



Yeah alhamdulillah udang pertama kami. Teruja kot tengok udang rimau dapat dipancing.. Mau melompat gak lah teruja nye hahaha..Tapi tak ada lah melompang bersungguh, kang tak pasal masuk kolam udang tu hahaha...







Inilah hasilnya hihi.. tapi dapat dalam 4 ekor jew..tu orang kedai tu kasi ler lebih sket ahhahah... Tapi satu pengalaman yang menarik tau.. korang patut cuba memancing udang rimau.. perasaan tarik udang tu memang best.. Kena cepat tarik sebab nanti dia terlepas. dah beberapa kali gak terlepas udang nye..Korang tak perlu nak main tarik-tarik kalu mancing udang ni, just tarik keluar if ada rasa udang dah kena umpan tau.. 

Lokasi:  John Ombak, Taman Wangsa Jaya,
Tanjung Malim, 35900 Perak.

Harga: Pakej couple RM25 untuk sejam dapat 2 pancing (untuk lelaki dan wanita).
Umpan RM2.




Selamat mencuba tau (^_^)




Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang



2 comments:

  1. Welcome to big family #EFGAwesome ;)

    ReplyDelete
  2. wah memancing udang sudah tentu memerlukan kesabaran yang tinggi

    ReplyDelete

FANPAGE

back off