Jom Klik

FEED EFG

Review Aku Penghibur | Winner Best Lifestyle Blog MSMW 2014/2015

Assalammualaikum w.b.t

Review Aku Penghibur | Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?Ingin hiburkan diri anda? Bagaimana? Winner Best Lifestyle Blog MSMW 2014/2015? ehh siapa??? Banyak nya persoalan kan.. 'read more plz' hihihi


Exchange Feed Group|

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, Tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?
Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". '

Pemilik yang mesra disapa Acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan. Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging Acik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile

Taraaa,, ini lah dia..
Walaupun Acik telah memenangi Anugerah Best Lifestyle Blog MSMW 2014/2015 tetapi Acik tidak pernah sombong atau meninggi diri malah sentiasa memberi semangat pada Mrsyanie dan rakan blogger yang lain. Acik tidak pernah sombong dengan ilmu blogger yang dia ada, sentiasa membantu Mrsyanie dalam memperbaiki masalah blog dengan sedaya upaya. Thanks you so much Acik..
Secara peribadi pula, Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. 
Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya! Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Oppss lupa plak, tahniah jugak buat Acik kerana telah berjaya dalam pelajaran dan telah menerima segulung Ijazah. Baru lepas konvo, Tahniah Acik!!

Cubalah pergi ke akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat. Semoga Acik akan terus berjaya dalam bidang yang diceburi aamin.

http://www.akupenghibur.com/


Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

4 comments:

  1. Acik memang terbaik... antara sumber motivasi along...

    ReplyDelete
  2. terima kasih atas entri yang baik ..May Allah bless you ߘ

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. semoga achik lebih berjaya pada masa depan ;)

    ReplyDelete

FANPAGE

back off