Jom Klik

FEED EFG

Biskut M&M | 3 Bahan

Assalammualaikum w.b.t


Biskut M&M | 3 Bahan | Mrsyanie nak kongsikan bersama resepi mudah dan ringkas. Biskut M&M dengan hanya menggunakan 3 bahan sahaja. Nyum nyum.

Biskut M&M, Biskut, M&M

Biskut M&M

Sangat mudah dan boleh dijadikan makan petang. Selamat mencuba!




Bahan-bahan:

  • Biskut cracker
  • Coklat M&M
  • Susu Pekat


Cara-cara:
  1. Biskut dihancurkan (boleh gunakan pengisar atau tumbuh sehingga mencari hancur). 
  2. Masukkan coklat M&M 
  3. Masukkan susu pekat sedikit demi sedikit sehingga biskut dan susu sebati. 
  4. Bila dan sebati, masukkan kedalam bekas untuk dibakar 3-5 minit sahaja dengan suhu 180c. (Tidak perlu bakar pun boleh, teruskan masuk dalam peti sejuk)
  5. Kemudian masukkan kedalam peti sejuk. 
  6. Dah keras biskut boleh dipotong dan boleh dihidangkan.




Dah campur semua bahan dan sebati, masukkan dalam dulang dan tekankan jadi rata. Korang juga boleh buat bulat-bulat atau masuk dalam cup.




Siap!!! 


Biskut M&M, coklat m&m


Resepi dari satu blog omputeh jika tak silap tapi cari balik blognya dah tak jumpa huhuh..



Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

8 comments:

  1. slurppp. nak try buat nanti. ahaks. kot2 menjadi..


    Nak jemput akak baca entry terbaru ttg EMAS EMAS & EMAS. In sha Allah bermanfaat utk semua http://fifiy-fitrianiee.blogspot.my/2015/10/mula-mengumpul-emas-perlukah.html

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap...macam senang je nak buat

    ReplyDelete
  3. Okey ini bestttttttttttt...kebetulan m&m tu ada kt rumah anak akak main bukan pandai makan pun...biskut pun ada tak terusik...pastu kena beli susu pekat ke...weeeeeeeeeeeee nak buat mudah amat2...kalau bakar mesti sedap lg kan...nak try

    ReplyDelete
  4. tengok sedap je macam resepi kek batik plak.

    ReplyDelete
  5. tengok macam sedap je...tambah pulak M&M tu. Tergoda.

    singgah dan follow awak ye dari http://cikilamenari.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. nampak mudah resepi ni... boleh cuba nnt

    ReplyDelete

FANPAGE

back off