Jom Klik

FEED EFG

Hubba Wax Homemade

Assalammualaikum w.b.t


Hubba Wax Homemade | Seperti yang Mrsyanie janjikan, Mrsyanie nak kongsikan dengan korang produk waxing yang terbaik, selamat dan berkesa. Masih ingat entry shaving vs waxing? Semua pasti dah tahu kelebihan waxing berbanding dengan shaving kan. Kali ini Mrsyanie nak kongsikan cara penggunaan waxing dengan menggunakan produk Hubba Wax.

Hubba Wax Homemade


Penggunaan Hubba Wax sangat mudah dan menjimatkan masa, kerana korang tidak perlu panaskan Hubba Wax. Sebab Hubba Wax tiada bahan kimia dan tiada penggunaan bahan lilin. Korang boleh terus gunakan Hubba Wax dengan pantas.

Keperluan yang diperlukan untuk waxing adalah  wax strip / waxing paper, spatula / stick kayu, dan glove plastik tetapi jangan riasu jika pembelian Hubba Wax akan dapata semu keperluan ini.


Cara-cara penggunaan Hubba Wax:

  1.  Pastikan bahagian yang hendal di wax dalam keadaan kering.
  2. Gunakan spatula/stick kayu untuk mengambil Hubba Wax daripada bekas.
  3. Sapu Hubba Wax pada bahagian yang ingin di wax. Sapuan mengikut arah pertumbuhan bulu roma.
  4. Ratakan Hubba Wax dengan sapuan nipis.
  5. Tampalkan wax strip / waxing paper di atas sapuan Hubba Wax dan ratakan.
  6. Biarkan selama 1 minit.
  7. Kemudian tarik wax strip / waxing paper tadi dengan pantas mengikut arah berlawanan pertumbuhan bulu roma.
  8. Ulangi langkah pada bahagian lain yang diperlukan.

Kain wax strip / waxing paper boleh digunakan semula dengan hanya membasuhnya. Mudah sahaja dan yang penting tahan sehingga 2-4 minggu (mengikut horman badan masing-masing) pertumbuhan bulu roma semula. Dan membantu mencerahkan kawasan tersebut. Sesuai untuk wanita (psstt miss v pun boleh tau) dan lelaki.



Hubba Wax


Kuantiti : 330 gram
Harga: RM45 (free wax strip / waxing paper, spatula / stick kayu, dan glove plastik)

Pertanyaan dan pembelian:

Whatsapp: 0132753539 (Niza)
Facebook: Haniza Hanizahani
Instagram: @hubba_hq

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

6 comments:

  1. wah menarik.. prnah try produk lain dulu tapi xjadi pn.. insyaAllah nak try yg ni lak nanti

    ReplyDelete
  2. http://silentstoriey.blogspot.my/2015/12/relay-tagging-questions.html

    piqa tag akak, sudi sudi joinlah

    ReplyDelete

FANPAGE

back off