Jom Klik

FEED EFG

Review Nuffnang Premiere Screening of Jupiter Ascending

Assalammualaikum w.b.t

Movie ni belum keluar lagi tau..film terbaru bagi tahun 2015 yang super gempak. Tengok jew trailer dia pun dah gempak.. Sangat teruja kalu dapat tengok movie ini. (tambahan plak kalu dapat tengok  #NNPremiereScreening nye kan.. elok sangat date tu..esok nye my anniversary weeyuu.. harap-harap leh dapat ..plz +NuffnangMY )

ok ok tu iklan kejap ye..hihi mrsyanie nak bagi serba sedikit sinopsis movie


 Jupiter Ascending:



Channing Tatum and Mila Kunis star in “Jupiter Ascending,” an original science fiction action adventure from filmmakers Lana and Andy Wachowski. Jupiter Jones (Kunis) was born under a night sky, with signs predicting that she was destined for great things.  Now grown, Jupiter dreams of the stars but wakes up to the cold reality of a job cleaning other people’s houses and an endless run of bad breaks. Only when Caine (Tatum), a genetically engineered ex-military hunter, arrives on Earth to track her down does Jupiter begin to glimpse the fate that has been waiting for her all along—her genetic signature marks her as next in line for an extraordinary inheritance that could alter the balance of the cosmos.

Antara movie fiksyen yang menarik dan movie nya sangat cantik (animation pergg cantik sangat) . So korang boleh lah tengok trailer dibawah. Nantikan tau dipawagan berhampiran anda.



Thanks to Warner Bros. Pictures and  @NuffnangMY. Follow diorang tau..mana tau leh dapat tiket free ke nanti..hihih 





#JupiterAscendingMY



Salam Sayang




"Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015"

Assalammualaikum w.b.t

Dah lama rasa nya mrsyanie tak join conetst kat blog.  Tapi yang ni lain sket. dipanggil segmen pencarian bloglist.. ok jom sama-sama kita beri sokongan pada blogger lain ok.. korang boleh klik kat gambar bawah ini untuk dapatkan more info ye.. 



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Segmen ringkas untuk mencari 15 blog untuk disenaraikan dalam bloglist Truly Love. 

Syarat Penyertaan:

1. Follow blog Maria Firdz
2. Follow +Maria Firdz 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015"
4. Copy coding di bawah dan pastekan di ruang HTML new post.


5. Publishkan entry dan tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini sahaja.

Segmen bermula 15 Januari 2015 hingga 30 Januari 2015.
Kesemua pemenang akan dipilih melalui random.org.

Jom sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Terima kasih atas sokongan semua... 

Happy blogging (^_^)



Salam Sayang

Langkah pencegahan mengelak jangkitan penyakit leptospirosis dan melioidosis

Assalammualaikum w.b.t

Selamat pagi.. hari ni mrsyanie nak share kan dengan uols Langkah pencegahan mengelak jangkitan penyakit leptospirosis dan melioidosis di kalangan anggota kementerian kesihatan dan sukarelawan semasa menjalani aktiviti berkaitan banjir dan kerja-kerja pembersihan fasiliti terjejas selepas banjir. Sebenarnya bukan sahaja anngota kementerian kesihatan dan sukarelawan tetapi juga buat semua yang terlibat.. Perlukah kita menjaga kesihatan dan sentiasa berwaspada dari sebarang jangkitan. insya-Allah..

Mesti ada yang tertanya apa itu penyakit leptospirosis dan melioidosis ? Ia adalah sejenis penyakit yang merhabaya kan nyawa. Lebih mudah dikenali sebagai kencing tikus. Jadi sebagai langkah berjaga-jaga jom baca tips dibawah:







Dalam membantu mari kita sama-sama menjaga kesihatan diri dan rakan-rakan seperjuangan. insya-Allah.





jumpa di next entry

RUMAH TRANSIT UNTUK MANGSA MANGSA BANJIR

Assalammualaikum w.b.t

RUMAH TRANSIT UNTUK MANGSA MANGSA BANJIR... mrsyanie mohon agar kita sama-sama dapat membantu mangsa banjir yang telah kehilangan tempat berteduh sekilap mata.. walaupun hanya RM1, ia dapat membantu mangsa banjir dalam projek membina RUMAH TRANSIT UNTUK MANGSA MANGSA BANJIR. 

Moga dengan bantuan korang ia dapat meringankan beban mangsa banjir di Malaysia. Bayangkan lah rumah yang kita rehat, tidur dan tempat kita solat telah hilang sekelip mata. Jadi moh ler kita sama-sama membantu misi membina RUMAH TRANSIT UNTUK MANGSA MANGSA BANJIR di Malaysia.  Terima kasih dan syukur alhamdulillah mrsyanie ucapkan kepada semua yang membantu..

Dana bantuan boleh disumbangkan terus ke akaun yang tertera dibawah atau boleh terus hubungi pihak yang terbabit : 012-6979902 seperti dibawah.





salam sayang

#BantuanBanjir

Assalammualaikum w.b.t

Marilah kita sama sama mbantu tanpa mgira kaum, keturunan, agama dan puak..sesungguhnya mereka yg dilanda musibah sangat memerlukan ptolongan ikhlas dari kita.. Moga kita dilindungi oleh Allah S.W.T aamin... 

Our hearts and prayers go out to all victims of the flood and we hope that you guys can help us aid those in need by donating to MERCY Malaysia Flood Relief Fund.

MERCY Malaysia is running a donation drive to raise funds for the flood victims. Please visit MERCY Malaysia Facebook page for more details on how you can donate and contribute in this life-saving effort.



Here are the other charities that you can donate to as well where they accept monetary and non-monetary donations: https://www.malaysiakini.com/news/284682



They have mentioned the steps to take when donating as well. Your effort in helping the flood victims would greatly be appreciated by many and by donating any amount, you are able to save the lives of those who are in need. All donations, monetary or items will be passed on to the victims soonest. Everyone, let’s help out our fellow Malaysians in need. We thank you all for your generosity because every single donation goes a long way!





KURSUS PEMBINAAN PASUKAN FSM 2014, Cinta Sayang Resort, Sg Petani

Assalammualaikum w.b,t

Cinta Sayang Resort, Sg Petani, ada tak yang dah pergi? dah pi tu mai baca lagi..hihi kot uols pi untuk bercuti..ha ni kami pi sempena  KURSUS PEMBINAAN PASUKAN. Sambil bercuti hihi :)

Cinta Sayang Resort terletak di Sungai Petani Kedah darul Aman. Tempat dan lokasi nya sangat menarik. yelah pada yang dok di area bandar seperti Kuala Lumpur memang patut mai Cinta Sayang Resort, Sg Petani untuk tenangkan fikiran dan lapangkan minda uols. Sepanjang perjalanan ke Cinta Sayang Resort, Sg Petani pun dah boleh memberi ketenangan tau.. dengan suasana pemandangan sawah pagi dan jika uols datang awal pagi boleh lah nampak mentari sinar pagi.. cewahh ayat mudahnya dapatlah tengok matahari terbit.. sangat  cantik ciptaan Allah S.W.T subhanAllah.. sangat indah.. Moga ia dikekalkan hingga lah ke anak cucu cicit kita kan.. sebab kebanyakkan nya dah buat bangunan..hilang dah pemandangan cantik sawah padi..

maaf tgn lupa bedung dlu tu dok ketaq ketaq ni hihih.. joke only

Kami bertolak jam 3 petang  sempatlah singgah makan petang dan solat dia rnr Sg Perak. seperti biasakalu singgah RNR Sg.Perak tak sah kalu tak beli buah-buahan tau.. tak ada musim buah pun diorg tetap ada bekalan buah-buahan tau.. pada yang mengidam buah-buahan itu leh lah datang RNR Sg.Perak..hihihih.. Kami sampai Cinta Sayang Resort, Sg Petani agak lewat lebih kurang jam 8-9 mlm cam tu.. setiba kami disana kami disambut dengan makan malam yang telah diorang sediakan mengikut pakej yang telah ditempah. 

Lepas kepenatan baru sampai, kami diberikan bilik masing-masing. Di Cinta Sayang Resort, Sg Petani terdapat pelbagai jenis pilihan penginapan yang disediakan. Ada apartment, chalet, dan bilik hotel. Time kami pergi musim cuti sekolah dan wedding, jadinya kami tidak dapat semua sama bilik. ada yang dapat apartment ada yang dapat bilik hotel. Cinta Sayang Resort, Sg Petani memang menjadi 'hot place' untuk musim cuti sekolah. yelah pakat-pakat nak kawin. Diorang juga sediakan perkhidmatan wedding tau.. sangat selesa dari segi dewan nya. Ok mrsyanie sertakan sekali pamphlet  perkhidmatan yang Cinta Sayang Resort, Sg Petani sediakan ok..hihih




Cinta Sayang Resort, Sg Petani bukan sahaja perkhidmatan wedding yang ada pakej.. mai kita kasi share perkhidmatan Cinta Sayang Resort, Sg Petani untuk Kursus atau seminar bagi organisasi atau mana-mana group yang nak buat reunion ke annual dinner atau sebagainya. siap kasi free tau.. pe yang free?? ha korang kne call lah Cinta Sayang Resort, Sg Petani untuk dapatkan maklumat terperinci perkhidmatan dan bayaran yang ditawarkan. No tel?? cepat catat hihi 04-4414666...Cinta Sayang Resort, Sg Petani, Kedah.. 


Kami disini 3 hari 2 malam. partnment dia sangat best dan sesuai untuk big family nak bercuti tau.. jom layan gambar mrsyanie disana..hihi Nama apartnment kami adalah SKY RESIDENCES.. mempunyai 2 type.. ada yang 2 bilik dan ada yang 3 bilik. 






hihhi nampak jew buggi ni teringat warna bumble bee... hihih



dan my team sepanjang aktiviti kursus.. pergg tengoklah jejaka jejaka hebat... dan wanita wanita super. hihih memang terbaik dan semangat berpasukan yang penting!!!



 Lokasi nya sangat menarik dan aktivii yang dianjurkan oleh pihak Cinta Sayang Resort, Sg Petani best dan enjoy.. Kami merasanya semua muda mudi tau..hihih semangat pasukan yang diterapkan dan aktiviti yang dapat meningkatkan kerja dalam berpasukan.. objektif tercapai hihihi :) 


FANPAGE

back off