Jom Klik

FEED EFG

Hong Kong Trip | Part 4 | Last Day

Assalammualaikum w.b.t


Hong Kong Trip | Part 4 | Last Day | Setelah 4 hari kami berada di Hong Kong dan sehari di Macau,akhirnya tiba waktu kami pulang. Ada pelbagai perasaan rasanya, rasa happy nak balik (rindu ensuami tau hihih) dan sedih sebab nak meninggalkan Hong Kong Macau



Domain: Nama Blog

Assalammualaikum w.b.t

Domain: Nama Blog | Alhamdulillah akhirnya Mrsyanie dapat menukar nama blog lebih formal menggunakan dot com... Mrsyanie mula berblog pada tahun 2010, kini hampir 5 tahun lebih bersama-sama dengan blogspot.com. Akhirnya kini blog Mrsyanie telah bertukar nama dengan lebih formal menggunakan dot com iaitu www.yanieyusuf.com.

MAD MAX 2015

Assalammualaikum w.b.t


MAD MAX 2015 | Filem 2015 yang diberi 5 star. Cerita yang membawa kepada 18 tahun keatas keganasan.


PENCARIAN SPONSOR GIVEAWAY EFG MEGA RAYA

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

PENCARIAN SPONSOR GIVEAWAY EFG MEGA RAYA | Sempena bulan Ramadhan yang akan datang, EFG akan mengadakan saty Giveaway EFG Mega Raya 2015. 


Hong Kong Trip | Part 3 | Ladies Market

Assalammualaikum w.b.t


Hong Kong Trip | Part 3 | Ladies Market| Tempat shopping wajib pergi di Hong Kong adalah Ladies Market.. Pelik gak naper Ladies Market mungkin sebab perempuan je kot suka shopping hihih.. i love shopping...





Review | Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Assalammualaikum w.b.t


Review | Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Sejak drama TV3 Slot Akasia Hati Perempuan ditayangkan, tudung dan skirt pelakon wanitanya, Yuhanis menjadi tumpuan ramai. Cantik sungguh segala jenis kaler tudung bawal satin yang di pakai Yuhanis dan berjaya menjadi trending walhal tudung satin sudah lama ada di pasaran.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA

BUFFET RAMADHAN PILIHAN 2015: BGR RESTAURANT

Assalammuaaikum w.b.t

BUFFET RAMADHAN PILIHAN: BGR RESTAURANT | BANGI GOLF RESORT | Bulan Ramadhan tidak lama lagi bakal umat Islam meraikannya dan bakal kita sambut dengan ibadat puasa. Moga kita dipanjangkan umur untuk berjumpa dengan bulan Ramadhan tahun ini. Aamin. Sempena bulan Ramadhan ini, Bangi Golf Resort Restaurant merupakan salah satu restaurant yang akan menyediakan sajian Buffet Ramadhan.. KAMBING BAKAR MENU UTAMA...!!


D'laila Suppower Mee Udang

Assalammualaikum w.b.t


D'laila Suppower Mee Udang MAA |  Balik dari Krabi hari tu, memang dah niat nak serbu kedai  D'laila Mee Udang MAA sebab telah membuatkan diri Mrsyanie mengidam tau....


Shaklee: Set Kurus Terbaik

Assalammualaikum w.b.t.

Shaklee: Set Kurus Terbaik |  Pernahkah anda impikan berat badan yang ideal?? Nampak lansing di Hari Raya Aidilfitri nanti?? Nak jawapannya?? Wah gaya iklan gitu, sebenarnya Mrsyanie nak berkongsi sama-sama tips mendapatkan berat badan yang ideal. 

Set Kurus Terbaik

PENJAGAAN MATA DAN KANTA LEKAP

Assalammualaikum w.b.t

PENJAGAAN MATA DAN KANTA LEKAP | Adakah anda pengguna kanta lekap ?? Kekerapan anda menggunakan kanta lekap dalam seminggu?? Berapa jam sehari anda menggunakan kanta lekap? Persoalan ini sume perlu anda tanya pada diri anda jika anda pengguna setia kanta lekap. Tak tahu apa itu kanta lekap?? atau nama lain yang selalu di sebut adalah contact lens. Ok itu dalam bahasa inggeris. 

Review SayidahNapisah | Si Kecil Comel

Assalammualaikum w.b.t

Review SayidahNapisah | Si Kecil Comel | Seorang yang suka makan tapi tak gemuk pun. Jelas hakak tau..hihihi.. Kalau senyumannya boleh mengegarkan jantung si jejaka tu...Siapakah  dia?? Jom kenali Si Kecil Comel...


Q'SARRA BEAUTY SKINCARE

                                                               Assalammualaikum w.b.t


Produk Q'Sarra Beauty Skincare|  Adalah produk kecantikan dari Malaysia, selamat digunakan dan dijamin berkesan serta telah mendapat kelulusan GMP Dan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Tak perlu ragu-ragu jika digunakan.

produk hilangkan jeragat

Hong Kong Trip | Part 3 | Dim Sum Halal | Islamic Centre Canteen

Assalammualaikum w.b.t

Hong Kong Trip | Part 3 | Dim Sum Halal | Hari yang ke 4 di Hong Kong selepas 1 malam di Macau. Selepas sampai di Terminal Ferry China, kami berjalan menuju ke MTR untuk meneruskan jelajah kami semula di Hong Kong (HK). misi kami sampai je ke Hong Kong selepas berjimba di Macau adalah.....

Review Aku Penghibur | Winner Best Lifestyle Blog MSMW 2014/2015

Assalammualaikum w.b.t

Review Aku Penghibur | Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?Ingin hiburkan diri anda? Bagaimana? Winner Best Lifestyle Blog MSMW 2014/2015? ehh siapa??? Banyak nya persoalan kan.. 'read more plz' hihihi

SETIAP RUMAH PERLU ADA 1 PERIUK AJAIB GENERATION 2

Assalammualaikum w.b.t

SETIAP RUMAH PERLU ADA 1 PERIUK AJAIB GENERATION 2|  Semua kena ada 1 Gadjet ini dirumah, Gadjet khas untuk kaum wanita & surirumah... Malah untuk kaum Adam pun wajib kena ada.... Kenapa??

"Periuk Ajaib Generation 2" 

Edaran Menang Glasware

Hong Kong Macau Trip | Part 4 | Macau | Last Day

Assalammualaikum w.b.t

Hong Kong Macau Trip | Part 4 | Macau | Dah seharian pusing Macau, keesokkannya kami perlu bergegas ke Terminal Ferry untuk kembali ke Hong Kong. Sebelum kami ke Terminal Ferry, kami perlu menaikki bas tapi duit tak cukup??....

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Assalammualaikum w.b.t


Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur |  Segmen seterusnya menjadi pilihan Mrsyanie adalah Segmen dari Aku Penghibur. Kalau korang menjadi pengikut blog Aku Penghibur mesti korang kenal dengan blogger yang sangat baik dan mudah mesra ni. Dia adalah +Acik , tahniah baru lepas konvo ari tu. yeeaahhh!!! Acik juga merupakan Winner Best Lifestyle Blog MSMW 2014/2015 tau. Bangga dapat kenal dan berkawan dengan Acik. Jom join segmen Acik. Cepat tau masih sempat lagi ni!!

Pelangi Coklat Paling Sedap Monster's Crazy Crunchy !!

Assalammualaikum w.b.t

Monster's Crazy Crunchy (MCC) | Hari tu Mrsyanie ada upload gambar MCC di instagram dan facebook kan.. ada yang follow Mrsyanie tak??hihih Jangan lupa follow tau.. instagram: @yanieyusuf tau..hihih Mana yag belum follow tu jom ler follow..  sempat lagi ni nak promote plak..Ok2 Mrsyanie nak gtau korang ada coklat baru dipasaran yang sanagt sedapppp... MCC antara coklat yang paling enak pernah Mrsyanie makan?? ..............

Segmen Mother's Day Giveaway by Anil Wanina

Assalammualaikum w.b.t

Segmen Mother's Day Giveaway by Anil Wanina| Dah lama Mrsyanie tak join segmen kan. Kali ini Mrsyanie tertarik dengan segmen dari Akak Anil Wanina sebab segmen yang dianjurkan sempena Mother's Day. Harap bertuah leh menang walaupun belum rezeki Mrsyanie jadi Mother's kan. Doakan tau moga murah rezeki Mrsyanie menang segmen ini dan murah rezeki dapat  zuriat plak. aamiin. Jom lah join. Sempat lagi harapnya..hihih


REVIEW NOTA PURBA | FR vs Awal Ashaari

Assalammualaikum w.b.t.

REVIEW NOTA PURBA | FR vs Awal Ashaari |  Pemilik blog yang misteri ini mengharapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari. wow ....... Siapakah??



Projek Iqra' Membantu Ummah

Assalammualaikum w.b.t

Projek Iqra' Membantu Ummah | Dalam kita sibuk memikirkan shopping raya untuk diri sendiri, pernahkah anda memikirkan untuk bersama-sama shopping raya bersama anak-anak yatim, fakir miskin dan golongan asnaf? Projek Iqra telah melancarkan acara tahuanan yang dilaksanakan oleh Persatuan Kebajikan Projek Iqra seMalaysia bagi memberi peluang kepada orang ramai menyumbang untuk membantu membeli persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri untuk anak-anak yantin, fakir miskin dan golongan asnaf dibawah jagaan rumah kebajikan dan komuniti yang menyertai program-program anjuran Projek Iqra.

Hong Kong Macau Trip | Part 3 | Macau | Senado Square | Ruins of St. Paul | The Venetion

Assalammualaikum w.b.t

Hong Kong Macau Trip | Part 3 | Macau | Selepas kami cek in hotel rehat kejap jew, pastu terus keluar ke Senado Square untuk kami cari makan. Sebelum keluar hotel kami siap-siap alas perut dengan manggi dan biskut yang dibawa. Yelah Macau antara negara yang sangat susah untuk mencari makanan halal, yang tak halal banyak lah hihi.. Tapi kat Senado Square ada makanan halal???? Antara lokasi wajib?



Hong Kong Macau Trip | Part 2 | Macau | Ole London Hotel

Assalammualaikum w.b.t

Hong Kong Macau Trip | Part 2 | Macau | Setibanya kami di Macau, kami terus ke kaunter pertanyaa untuk mengetahui bas ke Hotel kami..Tapiii sesat dalam bas????




Hong Kong Macau Trip | Part 1 | Macau | Terminal Ferry China

Assalammualaikum w.b.t

Macau Trip | Part 1 | Sambungan dari part HK tau..hihih kalu datang HK tak sah kalu tak singgah melancong ke MACAU. Tidak jauh jugak dari HK, hanya naik ferry lebih kurang 1-1.jam 45 minit sahaja. Dari Hotel kami hanya berjalan kaki ke Terminal Ferry HK, perjalanan kaki mengambil masa 15-30 minit. tapi .......


ehhh??? Naper muka tu....???

SELAMAT HARI IBU 2015

Assalammualaikum w.b.t

SELAMAT HARI IBU| Tahniah buat semua yng bergelar Mak, Ibu, Mummy, Mama, Bonda, Ummi dan sebagainya kerana telah melahirkan hamba Allah S.W.T dan menjagnya hingga dewasa. Kagum melihat Ibu2 semua sehabis nyaw a melahirkan seorang hamba Allah S.W.T. 

Juga buat Emak ku yang cukup tabah dan kuat dalam membesarkan ku.. love u so much Mak.. 

Emak
Tiada yang setanding kekuatan Mak
Tiada yang selembut hati Mak
Tiada yang lebih penyayang selain Mak
Tiada yang dapat mengantikan Mak

Emak
I LOve U so much....




Hong Kong Trip | Part 2 | Disney Land

Assalammualaikum w.b.t

Hong Kong Trip | Part 1 | Disney Land | Selepas penat semalam sampai then terus ke Avenue of Star. Hari kedua plak penuh dengan aktiviti hanya di Disney Land, Hong Kong. Sebelum keluar hotel, sempat jugak lah kami sarapan pagi dengan bekalan yang dibawa. Ha disebabkan kat Hong Kong ni agak mahal, kami dah siap-siap bawa stok biskut, maggi, paket 3 in 1 dan oat. Bagi alas perut dulu sebelum kami keluar teruskan jelajah HK. Apa menarik di Disney land????


Hong Kong Trip | Part 1 | Ma's Restaurant | Avenue of Star

Assalammualaikum w.b.t

Hong Kong Trip | Part 1 | Ma's Restaurant | Selepas selesai cek-in di hotel, Kami rehat sekejap kasi tenaga semula untuk misi pencarian makan hihi.. Kami dah target restaurant halal yang akan femes dikalangan blogger iaitu Ma's Restaurant.


Hong Kong Trip | Part 1 | ARRIVAL

Assalammualaikum w.b.t


Hong Kong Trip | Part 1 | ARRIVAL | Setibanya kami ke lapangan terbang Hong Kong (HK) terus kami daptkan info mengenai kad Octopus (seperti kad Touch and GO). Ianya digunakan untuk kemudahan pengangkutan awam di HK. samada bas dan MTR (keretapi laju/LRT) disana panggilannya adalah MTR.


BUTTON AND FRIDGE MAGNET

Assalammualikum w.b.t

BUTTON AND FRIDGE MAGNET KBBA| Yeahh dapat tambah koleksi Button dan Fridge magnet Mrsyanie. Tapi kali ini edisi terhad dan limited sangat tau. Button dan Fridge magnet Kelab Bogger Ben Ashaari. Alhamdulillah dapat cenderahati sempena Program Kelab Blogger's Day Out yang lepas. Tambah lagi koleksi fridge magnet Mrsyanie tau. suka suka.. Setiap kali pergi holiday atau ke suatu tempat tak lepas dari beli fridge magnet tau. Button dan Fridge magnet sangat sesuai kalu dijadikan gift sempena perkahwinan, majlis hari jadi, majlis persaraan, dan majlis kolej-kole.Malah setiap event organisasi juga sangat sesuai jadikan Button dan Fridge magnet ini sebagai gift.. Nak tempah kat mana???



FANPAGE

back off