Jom Klik

FEED EFG

Institut Latihan Universiti (UiTM) Kg. Gajah Perak

Assalammualaikum w.b.t

INSTITUT LATIHAN UNIVERSITI KG. GAJAH, PERAK  |  Siapa yang orang Perak Tengah terutama orang Kampung Gajah mesti tahu ILU iaitu Intitut Latihan Universiti di bawah Universiti Teknologi Mara (UiTM).

INSTITUT LATIHAN UNIVERSITI,  KG. GAJAH,PERAK ,uitm

Travelling Beruang‬

Assalammualaikum w.b.t


Travelling Beruang‬ | Tahukah Anda fungsi ‪#‎TravellingBeruang‬ ? #TravellingBeruang Adalah kempen untuk mengumpul dana dan sokongan untuk kanak-kanak Malaysia yang disahkan menghidap kanser. 

Travelling Beruang‬ , Travelling , Beruang‬ , Air asia, makna, kanser


Hari Keluarga Keturunan Alang Abdul Rahim & Hjh Sanuyah

Assalammualaikum w.b.t

Hari Keluarga Keturunan Alang Abdul Rahim & Hjh Sanuyah | Ini adalah pertama kali Hari Keluarga Alang Abdul Rahim & Hjh Sanuyah diadakan bagi merapatkan lagi siratulrahim antara keluarga. Hari Keluarga Alang Abdul Rahim & Hjh Sanuyah berlangsung di Institut Latihan Universiti (UiTM), Perak.

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER

Assalammualaikum w.b.t

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER | Jom kita sesama naikkan follower blog.
KLIK BANNER UNTUK JOIN SEGMEN

Dah Pandai Bergaya Depan Kamera

Assalammualaikum w.b.t

Dah Mula Pandai Bergaya Depan Kamera | Seronok dapat melayan telatah kanak-kanak. Moga dimurahkan rezeki zuriat untuk Mrsyanie tau. Yang seronok nya bila anak buah Mrsyanie dah pandai bergaya depan kamera. 

Aktiviti Mencabar Penulis Blog

Assalammualaikum w.b.t

Kelab Blogger Ben Ashaari dalam Utusan Malaysia Sabu 26 September 2015 | Platform Muafakat Penulis Blog menjadi tajuk dalam laman surat khabar Citra Orang Muda (.com), Utusan Malaysia. Alhamdulillah !!

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa

Assalammualaikum w.b.t

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa | Wah si Manis Anizz ada buat segmen bagi merapatkan lagi ukhwah sesama blogger. Jom kita sama-sama join segmen Ceria bersama Anizz Annisa.

Klik Bannar untuk Join Segmen

Hari Raya Aidil Adha : Raya 1

Assalammualaikum w.b.t

Hari Raya Aidil Adha : Raya 1 | Tahun ni Mrsyanie beraya dirumah Mertua, yelah kena bergilir-gilir bila cuti raya ini. Brau lah adil dan saksama. Tahun ini Mrsyanie tak ambil cuti pun disebabkan hal-hal yang tidak dapat dielakkan. sob sob sedih pakat-pakat yang lain cuti. Jadi Mrsyanie dapat bercuti hari Khamis sahaja. Korang pernah tengok korban tak?


HALWA ATTIRE :Only The Best Stylish Maternity Attire

Assalammualaikum w.b.t

HALWA ATTIRE :Only The Best Stylish Maternity Attire | HALWA ATTIRE adalah sebuah butik online yang menjual pakaian mengandung untuk wanita dengan pelbagai pilihan warna dan rekabentuk yang menarik dan pastinya menepati citarasa anda. HALWA ATTIRE adalah milik penuh bumiputera yang telah berkecimpung dalam perniagaan online sejak Ogos 2015.Sebuah butik online pakaian untuk ibu mengandung yang dipercayai oleh ramai pembeli pembeli online diluar sana.

Halwa Attire

Wordless: Hari Raya AidilAdha

Assalammualaikum w.b.t

Wordless: Hari Raya AidilAdha | Mrsyanie ucapkan selamat Hari Raya AidilAdha dan berhati-hati memandu pulang ke kampung. Ada yang dah start cuti ke? Mrsyanie tak cuti pun.huhu


Wordless, Hari Raya AidilAdha
Sumber gambar: google.com

Perfect Sunscreen + Flawless Foundation Cosmoderm

Assalammualaikum w.b.t


Perfect Sunscreen + Flawless Foundation Cosmoderm | Mrsyanie jenis payah sket kalu bab Foundation sebab kulit agak berminyak jika pakai faoundation. Tapi Perfect Sunscreen + Flawless Foundation Cosmoderm sangat berbeza dan sesuai untuk kulit yang agak berminyak macam Mrsyanie punya kulit. 

Perfect Sunscreen,  Flawless Foundation Cosmoderm, Perfect Sunscreen dan Flawless Foundation Cosmoderm

Tidak Disangka

Assalammualaikum w.b.t

Tidak Disangka |  Aktiviti Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari tempoh hari masuk surat khabar Harian Metro dan Sinar Harian online.  Alhamdulillah berkat ukhuwah sesama kami untuk merapatkan lagi dan mengeratkan hubungan kami. 


Amar Baharin Dengan Kurta Anta AmjifaExclusive‬

Assalammualaikum w.b.t

Amar Baharin

Amar Baharin Dengan Kurta Anta Basic AmjifaExclusive | Teruja dan excited Mrsyanie dapat jumpa Amar Baharin. Sangat lah hensem dan putih nya. Sekarang Amar Baharin keluarkan koleksi Kurta yang diberi nama Kurta Anta Basic dibawah label AmjifaExclusive.

Amjifa Exclusive, Kurta ANTA BASIC Amjifa Exclusive, Amar Baharin, Kurta

Resepi Memikat Suami, Pikat Suami Kita Aja

Assalammualaikum w.b.t


Resepi Memikat Suami |  Pikat Suami Kita Aja |  Fuh trademark Jihan Musa dalam satu program TV yang disiarkan di Astro Ria, Resepi Memikat Suami. Memang betul pun pikat suami masing-masing je tau. Mesti korang yang dah berkahwin tahu bagaimana nak pikat suami kan. Ha yang masih bujang kena belajar tapi ingat jangan pikat suami orang pulak.





Pulau Yang Menarik Di Malaysia

Assalammualaikum w.b.t

Pulau Yang Menarik Di Malaysia | Di Malaysia sebenarnya terdapat pulau-pulau yang sangat cantik dan menarik untuk diterokai oleh pengunjung. Bukan untuk perkelahan sahaja malah sesuai jugak untuk bulan madu (honeymoon). Jom kenali pulau-pulau yang menarik untuk percutian di Malaysia. 

1) Pulau Tioman
  • Ianya terletak disempadan Pahang dan Johor.

Review Filem: POLIS EVO Rugi Tak Tengok

Assalammualaikum w.b.t

Review Filem: POLIS EVO | Mulanya Mrsyanie tak berminat pun nak tengok filem Melayu kalu di pawagam sebab kekadang tu cerita nya tak leh masuk (cerita merapu dan sebagainya). Tapi kali ini serius memang berbeza. Antara filem Malaysia (Melayu) yang tak rugi siapa tengok di pawagam.

Resepi Kek 2 Minit

Assalammualaikum w.b.t

Resepi Kek 2 Minit  | Macam tak percaya boleh buat kek 2 minit sahaja untuk membakar Kek. Resepi ini Mrsyanie dapat daripada satu program TV iaitu Hello Bro Tolong Masak. Rancangan yang dihoskan oleh 3 orang chef bujang yang hensem belaka.

Az Zuha Group Pilihan Ummah

Assalammualaikum w.b.t

Az Zuha Group Pilihan Ummah | Pakej Umrah & Haji | Lagi 4 hari kita akna menyambut perayaan Hari Raya Haji, Aidiladha dan ianya amat bermakna buat para jemaah Haji seluruh dunia. Sangat seronok tengok orang yang berpeluang ke Tanah Suci Mekkah, Msryanie berharap sangat dapat kesana suatu hari nanti bersama keluarga tercinta. Doakan ye aamin.

Az Zuha Group Pilihan Ummah, umrah, haji

Kaio Studio Most Glam Fashion Videographer

Assalammualaikum w.b.t

Kaio Studio

Kaio Studio | Most Glam Fashion VideographerBaru-baru ini Anwar Abdullah, pengasas Kaio Studio telah memenangi pertandingan Most Glam Fashion Videographer by Glam Magazine Malaysia dan melayakan Kaio Studio untuk tugasan video-video bersama Majalah Glam seperti behind the scene photoshoot dan lain-lain.

TOP 5 Most Glam Fashion Videographer

Tutorial Letak Icon Media Sosial

Assalammualaikum w.b.t

Tutorial Letak Icon Media Sosial  | Kali ni Mrsyanie nak kongsikan bersama bagaimana korang boleh letakkan icon media sosial seprti Facebook, Instagram dan sebagainya dengan mudah. Tidak perlu letak panjang-panjang url korang hanya perlu letakkan icon sahaja.

Maze Runner: Scorch Trials

Assalammualaikum w.b.t

Maze Runner

Maze Runner: Scorch Trials | Filem yang Mrsyanie nantikan untuk tahun 2015 ini, iaitu Maze Runner: Scorch Trials. Ianya sambungan dari Filem Maze Runner pertama yang mengisah seorang sekumpulan remaja dikurung dalam satu kawasan yang dipagari dengan dinding yang tinggi.


Lisa Surihani Selamat Bersalin

Assalammualaikum w.b.t

Lisa Surihani Selamat Bersalin | Tahniah buat Lisa dan Yusri telah dikuniakan baby. Mrsyanie pun dapat anak buah yeahh.. ehh jap bukan anak Lisa tu tapi anak Kakak Mrsyanie yang sulung pun dah bersalin jumaat yang lepas. Semalam baru dpaat jumpa sebab baru keluar hospital. Tahniah Kakco.


Krabi | Thailand | Trip Honeymoon Krabi | Part 7

Assalammualaikum w.b.t

Krabi | Thailand | Trip Honeymoon Krabi | Part 7 | Maaf lah ye sebab lambat updated entry honeymoon Krabi. Sambungan dari entry: Part 6. Hari kedua petang selepas selesai ber' snorkeling ', tibalah masa untuk kami merehatkan diri dengan urutan manja Thai. hihi manja lah sangat kan. Kami tak berkesempatan nak ke spa hotel sebab lupa sangat nak booking. Balik petang diorang dah tutup spa. jadinya kami ke kedai massage Thai luar hotel. Sebaris dengan kedai-kedai biasa. Banyak spa massage Thai dekat Krabi ni, memang bidang mereka lah bab massage. 



Baby Yang Sangat Cute

Assalammualaikum w.b.t

Baby Yang Sangat Cute | Mrsyanie nak kongsikan beberapa gambar baby yang sangat comel dah macam anak patung tengok.Sesiapa yang tengah mengandung boleh lah tengok gambar baby ni bagi kenan kat baby korang. Tapi semua baby yang dilahirkan adalah cukup sempurna keindahannya dan kecomelannya. 

Kek Coklat Extra Coklat

Assalammualaikum w.b.t


Kek Coklat | Extra Coklat |   Siapa yang pengemar coklat, tambahan plak kek coklat? Mrsyanie memang suka gila kot dengan kek coklat. Lagi sedap bila kekcoklatnya dilapisi dan disalut dengan coklat cair yang super sedap. Ohh my diet. hihi


Segmen Irrayyan | Hari Malaysia 2015

Assalammualaikum w.b.t

Hari Malaysia 2015

Segmen Irrayyan | Hari Malaysia 2015 |  Yeahh esok cuti sempena Hari Malaysia. Bangga rasanya menjadi rakyat Malaysia, walaupun pelbagai dugaan yang menimba Negara tetap aman dan kukuh. Moga Malaysia akan lebih utuh dan membangun serta dilindungi. Sempena Hari Malaysia, Mummy Irra ada buat segmen khas iaitu Segmen Hari Malaysia 2015. Jom Join.

Irrayyan
Untuk join bolek klik gambar diatas

Giveaway : HARI RAYA AIDILADHA by Yaya Cendana

Assalammualaikum w.b.t

Giveaway :  HARI RAYA AIDILADHA by Yaya Cendana | Yaya Cendana buat giveaway lah.. Hadiah bernilai RM200 CASH. Jom join!!! Selamat Hari Raya Aidiladha!!



Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015

Assalammualaikum w.b.t

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015 |  Seronok tak terhingga, akhirnya dapat Mrsyanie turut serta dalam aktiviti Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari. Kali ni Mrsyanie datang seorang sahaja kerana Mrlaling tidak dapat join atas urusan kerja. sob sob Tapi bila dah berjumpa dengan keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari dah tak hingat dunia. Sangat seronok!

Ribut Pasir Di Mekah

Assalammualaikum w.b.t

Ribut Pasir Di Mekah |  Al-Fatihah. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Aamin. Seramai 4 orang jemaah haji Malaysia disahkan meniggal dunia dalam tragedi.


Bedak Sejuk vs Bedak Cina

Assalammualaikum w.b.t

Bedak Sejuk, Bedak Cina


Bedak Sejuk vs Bedak Cina | Siapa tahu bedak cina? ada setengah orang panggil bedak batu. Dua-dua bedak ini lejen sangat. Teringat zaman budak-budak tempek bedak sejuk waktu malam dan siang nak jalan pakai bedak cina.

Bedak Cina / Bedak Batu :

Tea Tree Oil Xpress Magic Body | Cosmoderm

Assalammualaikum w.b.t


Tea Tree Oil Xpress Magic Body | Cosmoderm | Pernah tak korang mengalami ruam? Mrsyanie agak kerap jugak dapat ruam, tambahan di kawasan yang agak lembab. Dah macam-macam Mrsyanie cuba, semuanya agak kurang memberangsangkan. Akhirnya Mrsyanie diperkenalkan dengan produk Cosmoderm.



Sedap ke Sate Kebab Akmal

Assalammualaikum w.b.t

 Sate Kebab Akmal

Sedap ke Sate Kebab Akmal |  Femes sekarang sate kebab Akmal tapi sedap ke? Kebab buat sate? ermm. Sewaktu gathering blogger Kelab Blogger Ben Ashaari, dapatlah Mrsyanie rasa sendiri sate kebab Akmal yang khas disponsor oleh tokeynya.

Blogwalking Minggu Ini

Assalammualaikum w.b.t


Blogwalking Minggu Ini |  Untuk minggu ini blogwalking lebih kepada blogger masak memasak. Bukan apa bila dah tak ada idea nak masak apa rasanya. Jadi jom kita terjah blog blogger Mama-mama kita. Blogger masakan dan ada campur beberapa blogger lain. Seronok tengok resepi yang dikongsikan.


Kekal Cantik Dengan MBH Medispa

Assalammualaikum w.b.t

MBH Medispa

Kekal Cantik Dengan MBH Medispa | Siapa yang tak mahu kelihatan cantik dan menarik kan. Sekarang banyak produk kecantikkan yang merbahaya, Mrsyanie sendiri takut dengan produk kecantikkan yang ada dipasaran. Tetapi dengan perkhidmatan kecantikkan dari MBH Medispa sangat membuatkan Mrsyanie tertarik.

Mengidam Kerang Bakar

Assalammualaikum w.b.t

Mengidam Kerang Bakar  |  Sah kalu kata mengidam jew mesti ramai yang sangka mengandung kan? Memang teringin sangat nak mengandung tapi belum rezeki lagi, ini Mrlaling yang mengidam hihi Dah lama sebenarnya nak makan kerang bakar, tapi selalu orang jual kerang rebus jew. Akhirnya dapat juga kerang bakar di Tanjung Malim.


Tadom Hill Tempat Honeymoon Exclusive

Assalammualaikum w.b.t

Tadom Hill Tempat Honeymoon Exklusif | Tak sangka di Banting, Selongor terdapat lokasi percutian honeymoon yang sangat menghairahkan. 

Nasi Lemak segera SALEES FOOD

Assalammualaikum w.b.t

Nasi Lemak Segera

Nasi Lemak SALEES FOOD |  Korang ingat lagi ta Mrsyanie ada cerita mengenai Mrsyanie cuba untuk masak nasi lemak tapi kurang menjadi tu > Bukan Mudah Masak Nasi Lemak. Akhirnya jumpa jugak Mrsyanie dengan cara mudah untuk menyediakan Nasi Lemak yang sedap.

Doa Untuk Dapatkan Zuriat

Assalammualaikum w.b.t

Doa Untuk Dapatkan Zuriat


Doa Untuk Dapatkan Zuriat | Zuriat merupakan rezeki dari Allah S.W.T. Setiap rezeki yang kita ingini perlu disertakan dengan usaha antara usahanya adalah doa kepada Tuhan. Mrsyanie jadikan ia sebagai amalan untuk Mrsyanie. Doakan kami yang belum mendapat zuriat dikurniakan dengan zuriat yang beriman dan bertaqwa. aamin




RABBI LATAZARNI FHARDAAN WA AANTA KHAIRULWARISIIN

Artinya ""ya tuhanku "janganlah engkau membiarkan aku hidupku seorang diri dan engkaulah pewaris yang paling baik

(QS : AL-ANBIYA-89)

De' Galleria Art Studio

Assalammualaikum w.b.t

De' Galleria Art Studio |  Mrsyanie jarang kalu nak datang tengok art sebenarnya sebab jiwa bukan berseni. Tiada nilai art dalam diri hiihi. De' Galleria ada buat pameran di Hotel Seri Pacific, kebetulan sewaktu Mrsyanie datang Hotel Seri Pacific untuk food review Indonesian Food Festival.


Bertuah Menang Dari EyeMaster

Assalammualaikum w.b.t


Bertuah Menang Dari EyeMaster | Tak sangka Mrsyanie boleh bertuah sewaktu Bengkel Style dari Wawa Idris. Alhamdulillah dpaat juga hadiah dari EyeMaster sebuah sunglasses.

Maze Runner di Breakout

Assalamualaikum w.b.t


Maze Runner di Breakout | Breakout? Apa itu, pada mulanya mrsyanie pun tahu tak apa itu Breakout. Rupanya Breakout merupakan sebuah game dalam misi mencari 'clue' untuk keluar dari bilik yang berkunci. Bila terfikir balik, Breakout ini seperti Maze Runner.


Untung Bila Merajuk

Assalammualaikum w.b.t

Untung Bila Merajuk |  Sekali sekala bila merajuk ada yg pujuk, seronok kan. #eehh  tapi macam selalu jew merajuk hihi. Dapat pulak hadiah yang sweet gitu mau tak dari muncung itik terus senyum lebor teman (loghat dalam bahasa Perak).




Tempat Duduk Percuma Air Asia

Assalammualaikum w.b.t

Tempat Duduk Percuma Air Asia |  Wah Air Asia ada buat free seats untuk lebih 3 milion seat. Apa lagi jom book tiket ke destinasi pilihan korang. Nak pergi mana ye?


Segmen Komentar Paling Aktif

Assalammualaikum w.b.t


Segmen Komentar Paling Aktif | Yeahh tak sabar nak bagi gift pada seorang pemenang komentar blog Yanie Yusuf bagi 3 bulan berturut. Pemenang akan menerima gift  1 unit Fridge Magnet dari Hong Kong dan 1 unit Keychain dari Krabi, Thailand.


Tahniah kepada Yoorin kerana 3 bulan (Jun, Julai & Ogos) menjadi komentar paling havoc sekali. Nanti whatsapp kan alamat tau untuk Mrsyanie pos kan gift Yoorin. Korang juga boleh follow blog Yoorin: http://yoorinmelacolea.blogspot.my/. Blog Yoorin mengisahkan tentang Parenting, Lifestyle dan Beauty.

Terima kasih kepada semua yang sentiasa bersama dengan blog www.yanieyusuf.com. Mana tahu rezeki korang pulak dapat gift dari Mrsyanie. yeahh!!!


Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

Ratu Jannah Kekalkan Malam Pertama

Assalammualaikum w.b.t


Ratu Jannah Kekalkan Malam Pertama |  Wow tajuk sangat meletops tau. Korang pernah dengar tak tentang Produk Ratu Jannah? Supplement yang membantu memberi kesihatan yang baik dan sihat kepada setiap wanita.


Style Semudah ABC by Wawa Idris

Assalammualaikum w.b.t

Style Semudah ABC Workshop | Wawa Idris | Sekarang tengah femes dengan kewujudan ''hamba fesyen''. Nasib baik Kelab Blogger Ben Ashaari bagi peluang kepada Mrsyanie untuk mempelajari mengayakan style fesyen dengan betul dan tepat mengikut tempat.

Nail Polish Peel Off

Assalammualaikum w.b.t


Nail Polish Peel Off | Siapa yang tak pernah dengar tentang Nail Polish Peel Off atau dikenali sebagai Kuteks Kuku. Menjadi trend terkini anak remaja memakai kuteks tapi bagi Muslimah ianya agak sukar untuk digunakan kerana kuatir jika tak ditanggal dengan betul akan menyebabkan sukar air wuduk untuk sampai ke anggota badan. 


Indonesian Food Festival

Assalammualaikum w.b.t


Indonesian Food Festival | Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur | Siapa yang tak tahu kan Indonesia penuh dengan keunikkan makanannya. Dah korang tak perlu pergi jauh-jauh unuk merasai makanan dari Indonesia kerana Hotel Seri Pacific membawa semua menu dari Indonesia untuk korang rasa.





Bukit Tinggi Pahang | Part 2

Assalamualaikum w.b.t

Bukit Tinggi Pahang | Part 2 | Jepun sudah, tengok flora pun sudah, jom kita teruskan misi jelajah Berjaya Hills, Bukit Tinggi. Kami terus ke pitstop seterunya iaitu Colmar Tropicale dan Taman Haiwan (Animal Park) yang sentiasa menjadi tumpuan ramai.


Bukit Tinggi Pahang | Part 1

Assalammualaikum w.b.t

Bukit Tinggi Pahang | Part 1 |  Dapat jugak Mrsyanie merasa naik Bukit Tinggi yang selalu orang cerita mengenai baju kimono nya. Hari Merdeka yang lepas Mrsyanie dah tak tahu nak pergi mana, akhirnya ke Bukit Tinggi kita.Dapat part 1 ini, Mrsyanie akan bawa korang ke Japanese Village dan Botanical Garden. Wah berkimono kami. 

FANPAGE

back off