Jom Klik

FEED EFG

Senarai Blogger | Mini Giveaway YanieYusuf.com

Assalammualaikum w.b.t

Senarai Penyertaan Mini Giveaway YanieYusuf.com | Disini korang boleh semak nombor penyertaan korang dan sambil tu korang boleh blogwalking semua blogger yang menyertainya. Dapat join giveaway dan dapat menambahkan kenalan sesama blogger. Selamat blogwalking!

Menang Set Dove Volume & Nourishment

Assalammualaikum w.b.t

Menang Set Dove Volume & Nourishment | Alhamdulillah akhirnya Mrsyanie dapat jugak hadiah sempenan giveaway yang dijalankan oleh blogger YayaCendana. Hadiah nya adalah set penjagaan rambut dari DOVE dengan teknologi baru iaitu Teknologi Oxyfusion di mana formulasinya mengandungi gabungan unsur oksigen. Ia mampu menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* tanpa membuatkan rambut terasa berat. Teknologi Oxyfusion ini terdapat di dalam syampu dan perapi.

Corus Paradise Port Dickson

Assalammualaikum w.b.t

Corus Paradise Port Dickson |  Tiga hari Mrsyanie berkampung di Corus Paradise Port Dickson. Sebelum ini Mrsyanie selalu gak bercuti di Port Dickson tetapi tak pernah nak menginap di Corus Paradise Port Dickson. Akhirnya dapat jugak terus berkampung disana.

Sumber gambar: https://www.facebook.com/CorusParadiseResortPD/


Cafe Tryst Shah Alam



Assalammualaikum w.b.t


Cafe Tryst Shah Alam | Sekarang tengah hot dengan cafe yang ala hipster dan cafe yang berkonsepkan cute-cute dengan setiap deko yang ditampilkan. Mrsyanie tak lepaskan peluang untuk mencuba minuman di salah sebuah cafe yang terletak di Shah Alam.


Barang Antik Dimana Valuenya?

Assalammualaikum w.b.t


Barang Antik Dimana Valuenya? |  Mengumpul barang antik menjadi salah satu hobi buat penggemar barang antik. Mana sahaja ada barang antik pasti menjadi tumpuan. Sekarang nak dapat barang antik atau barang yang lama dan unik agak sukar tetapi di Anngerik Mall Shah Alam setiap hari ahad akan diadakan Garage Sale yang menawarkan penjualan barangan antik. 

JuzFit Mixed Fiber Juice

Assalammualaikum w.b.t
Muka Sentiasa Segar dan Tidak Kusam | JuzFit Mixed Fiber Juice | Kalau korang masih ingat Mrsynaie pernah uploadkan gambar JuzFit  dalam media sosial Instagram dan Facebook mengenai pengambilan JuzFit Mixed Fiber Juice. Masih ingat tak. Yeaaza Mrsyanie sekarang amalkan JuzFit Mixed Fiber Juice untuk membantu Mrsyanie dalam proses menurunan berat badan. JuzFit Mixed Fiber Juice mampu membantu mengurangkan berat badan dalam seminggu dengan pengambilan yang teratur dan penjagaan pemakanan yang betul dan sihat.

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Assalammualaikum w.b.t

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine  | Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap.

Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Cerita Kambing Menjadi Sebutan Ramai!

Assalammualaikum w.b.t

Cerita Kambing Menjadi Sebutan | Cerita apakah ? Kambing. Cerita apa pulak kan. Sebenarnya Mrsyanie nak kongsikan dengan korang tempat makan yang sedap berunsurkan daging kambing. Payah nak cari masakan daging kambing sekarang? Tak perlu risau dah, penggemar daging kambing boleh makan hari-hari dah kecuali kedai tutup jelah ye. Nama Cafe nya adalah Cafe Cerita Kambing, bukan nak bercerita tentang kambing tau. hihi

Mini Giveaway YanieYusuf.com

Assalammualaikum w.b.t


Mini Giveaway YanieYusuf.com |  Kenapa mini? Mrsyanie hanya jalankan mini giveaway ini selama seminggu sahaja (lebih kurang 8 hari). Jemput semua join dan kita jalankan blogwalking ye.

Steamboat Empire Cyberjaya

Assalammualaikum w.b.t


Steamboat Empire Cyberjaya | Siapa disini yang suka makan steamboat atau yang belum pernah mencuba makan steamboat stail? Mrsyanie nak kongsikan dengan korang lokasi steamboat yang memang sedap, puas hati dan berbaloi dengan harga. 

Steamboat Empire, Cyberjaya

Cendol Bakar Kini Di Melaka

Assalammualaikum w.b.t


Cendol Bakar Kini Di Melaka |  Mesti ada yang pernah dengar mengenai Cendol yang femes iaitu Cendol Bakar. Mulanya Mrsyanie ingat cendol tu dibakar, cam mana lah caranya kan. Rupanya Cendol Bakar diberi nama kerana pemiliknya bernama Bakar.

8th Anniversary GiveAway!

Assalammualaikum w.b.t


8th Anniversary GiveAway! | Mrsyanie suka baca blog http://lobaksusue.blogspot.my/ terutama entry menceritakan usaha-usaha yang dilakukan untuk mendapatkan zuriat. Menjadi satu panduan buat Mrsyanie dalam usaha mendapatkan zuriat tau. Ada beberapa usaha yang juga telah Mrsyanie lakukan. Doakan ye Mrsyanie dikurniakan zuriat secepat mungkin. Kini Blogger QasehnyaRania adakan giveaway sempena ulangtahunnya yang ke8. Jom join.


Zoo Negara Malaysia - Baby Giant Panda

Assalammualaikum w.b.t

Zoo Negara Malaysia - Baby Giant Panda | Akhirnya Anak Giant Panda dibenarkan untuk tontonan umum. Tetapi masih dalam jagaan yang rapi oleh pihak Zoo Negara. Anak panda yang dilahirkan pada 18 Ogos lepas itu ditempatkan di dalam bilik kaca untuk tontonan umum.

Sumber gambar: http://www.malaysiakini.com/

Fatah Steak House

Assalammualaikum w.b.t

Fatah Steak House  | Taman Bahtera Western Food |  Antara kedai steak Melayu yang ada di Hulu Bernam, sempadan dengan Tanjung Malim. Minggu yang lepas Mrsyanie terjah satu kedai steak yang dibuka di Taman Bahtera. Yang menariknya pelayan lelaki disini akan memakai topi cowboy dan setiap yang datang makan disini akan disediakan air kosong selepas order diambil. Terasa makan di hotel pulak layanannya.

7 Adab Terhadap Ibu Bapa

Assalammualaikum w.b.t

7 Adab Terhadap Ibu Bapa | Mari kita tambahkan ilmu dalam menjaga adap dengan kedua ibu bapa kita. Semoga ianya memberi muhasabah diri dari semasa ke semasa. 

Safari Wonderland A'Famosa Resort

Assalammualaikum w.b.t


Day 2: A'Famosa Resort | Safari Wonderland | Percutian kali ini hanya 2 hari 1 malam tetapi penuh dan padat dengan pelbagai aktiviti menarik. Untung sangat dalam 2 hari Mrsyanie dapat jalankan pelbagai aktiviti. Hari pertama dapat bermandi manda di Water Thema Park, malam pula bercowboy di Old West Theme Park dan hari ke dua, Mrsyanie akan dibawa menerokai hidupan Fauna di Safari Wonderland A'famosa Resort.

Selagi Ada

Assalammualaikum w.b.t

Selagi Ada | Selagi ada bulan mentari, Selagi ada berkasihani, Selagi ada bulan dan bintang, Selagi ada berkasih sayang, Selagi ada ombak dan laut, Selagi hatiku terpaut, Selagi ada turunnya hujan, Selagi ada rahmat Tuhan, Selagi ada langit dan bumi, Selagi cintaku bersemi 

Cowboy Town Dikala Malam Hari

Assalammualaikum w.b.t


Cowboy Town Dikala Malam Hari | Tak sah kalu datang A'famosa Resort tak pergi ke Old West Theme Park atau dikenali sebgai Cowboy Town. Hanya di A'famosa Resort boleh merasai suasana cowboy di waktu malam tau. Masih lagi dalam kawasan A'famosa Resort. Siapa yang menginap di A'famosa Resort rugi lah kalau tak datang ke Cowboy Town. yeahh!!

Sumber gambar: Blogger illawritter (Sha)

Worldless: Selamat Malam

Assalammualaikum w.b.t

Worldless: Selamat Malam | Renungan bersama.


Sumber gambar: Kata Kata Mutiara Islam

Water Theme Park Afamosa Resort Melaka

Assalammualaikum w.b.t


Water Theme Park Afamosa Resort Melaka |  Cuti sekolah dah nak dekat, apa agaknya planning mak-mak dan ayah-ayah nak bawa anak-anak bercuti ye? Ha mai Mrsyanie bagi cadangan yang super best untuk satu keluarga beriadah dan bercuti. Water Theme Park Afamosa Resort Melaka menjadi pilihan ramai !!

1St GIVEAWAY By MB

Assalammualaikum w.b.t


1St GIVEAWAY By MB | Mrsyanie tertarik dengan giveaway dari Blogger magicbaked. Jom kita menyokong rakan-rakan blogger yang baru.. Selamat mencuba semua!




Impak Travelling Beruang | Berita Harian

Assalammualaikum w.b.t

Impak Travelling Beruang | Berita Harian | Alhamdulillah Kempen Travelling Beruang mendapat sambutan hangat. Kempen yang membantu para pesakit kanser dibawah MAKNA dengan sokongan AirAsia, TV3 dan Altel.


Mencari Ketenangan di Afamosa Resort Melaka

Assalammualaikum w.b.t


Mencari Ketenangan di Afamosa Resort Melaka | Cuti sekolah dah nak dekat ni, ke mana nak bawa keluarga bercuti? Korang tak yah pikir banyak sebab Mrsyanie dah merasainya dan lengkap dalam satu kawasan untuk pelbagai aktiviti bersama keluarga. Dekat mana? Tak jauh pun kita ke Selatan  jew iaitu Afamosa Rseort Melaka.

Senarai Blog Terpilih | Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

Assalammualaikum w.b.t


Senarai Blog Terpilih | Segmen Blogwalking YanieYusuf.com | Seperti yang telah dijanjikan, Mrsyanie telah membuat pemilihan secara radom 5 blog yang terpilih untuk disenaraikan dalam bloglist Mrsyanie. Terima kasih kepada smeua yang join segmen Mrsyanie. Nanti ada lagi, join lagi tau. 



Drama Mak Cun Ke Layar Teater

Assalammualaikum w.b.t


Drama Mak Cun Ke Layar Teater | Masih ingat tak Mrsyanie punya entry mengenai Bedak Sejuk vs Bedak Cina? Ce klik baca dulu hihi. Kali ini Mrsyanie berpeluang untuk menonton teater muzikal Mak Cun yang telah dibawa oleh Pengarah hebat Erma Fatima mendekati peminat drama bersiri Mak Cun.


Karnival Aqsa Di Hatiku 2015

Assalammualaikum w.b.t

Karnival Aqsa Di Hatiku 2015 | Buat julung-julung kalinya Aman Palestin akan mengadakan Karnival Aqsa Di Hatiku, Dengan slogan " Al Aqsa Kami Pasti Datang ''.

Kau, Aku, Kita

Assalammualaikum w.b.t

Kau, Aku & Kita | Mrsyanie bukan lah peminat nak tengok drama sangat tetapi kalau korang nak tahu antara drama yang menjadi tarikan Mrsyanie sekarang adalah drama Kau, Aku & Kita. Drama yang sangat hits di TV3 sekarang. 

Inteemor Rakan Baik Kaum Wanita

Assalammualaikum w.b.t


Inteemor Rakan Baik Kaum Wanita | Sekarang Mrsyanie dah ada rakan baik tau dan Mrsyanie yakin korang mesti nak tahu siapakah rakan baik Mrsyanie. Mrsyanie terus terang jelah, tak mahu korang tertanya siapa yang jadi rakan baik Mrsyanie sekarang kan. 


Jalan-jalan Cari Makan | Alor Gajah Melaka

Assalammualaikum w.b.t

Jalan-jalan Cari Makan | Alor Gajah Melaka | Kali ini Mrsyanie jalan-jalan cari makan di Melaka. Lokasi menarik yang korang boleh datang untuk mencuba makanan di Alor Gajah Melaka adalah di Medan Selera Pasar Menggong. Terima kasih kepada blogger kak Azura Rahman kerana memperkenalkan lokasi makan yang menarik!

Cuti Perayaan

Assalammualaikum w.b.t


Cuti Perayaan | Siapa yang kerja hari ini? Mrsyanie hari ni bercuti sempena perayaan Deepavali selasa ni. Happy Deepavali ! Yang best di Malaysia setiap perayaan kita dapat cuti untuk sama-sama menghormati perayaan masing-masing. Hari ni sempena cuti perayaan, sempat jugak Mrsyanie bercuti ke .. Mana ye..


Tips Penggayaan Shawl x Cermin Mata

Assalammualaikum w.b.t

Tips Penggayaan Shawl x Cermin Mata |  Penggayaan shawl yang sesuai dengan pemilihan cermin mata juga memainkan peranan dalam penampilan diri. Mrsyanie sendiri adalah pengguna setia cermin mata, tak guna cermin mata kang tak nampak pulak kan. 

Giveaway CINTA by CN

Assalammualaikum w.b.t


Giveaway CINTA by CN |  Wah kali ini Mrsyanie join giveaway daripada blogger cekgunorazimah atau lebih mesra dikenali sebagai CN. Giveaway yang bertajuk CINTA. Hadiahnya pun sangat menarik kerana menawarkan hadial 3 buah novel yang semuanya berkaitan dengan cinta.


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join

Kalender 2016 : Kalendar Kuda Style

Assalammualaikum w.b.t

Kalender 2016 | Lagi 1 bulan lebih sahaja kita akan ketemu tahun 2016, bagaimana perancangan korang untuk ke tahun 2016. Ada yang dah planning percutian ke? Sebelum tu jom tengok dulu kalender 2016 untuk planning percutian.
sumber gambar: google.com


Air Kelapa Jando Pulang

Assalammualaikum w.b.t

Air Kelapa Jando Pulang | Terkejut jugak lah bila pertama kali Mrsyanie dengar nama minuman ini. Mau tak nya, kenapa Jando pulok dah. hihi. Apa-apa pun itu lah nama bagi Air Kelapa Jando Pulang!! 

sumber gambar: google.com

Izzat Azhar buat Review Blog

Assalammualaikum w.b.t

Izzat Azhar buat Review Blog | Jom join : Just klik dibanner bawah.

Tambang Komuter Naik Pulak Disember Ini!

Assalammualaikum w.b.t

Tambang Komuter Naik Pulak | Udah kali ini tambang komuter pulak naik. Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) telah mengumumkan kenaikkan harga tambang komuter di kawasan Lembah Klang. Ianya melibatkan perjalanan Tanjung Malim-Sungai Gadut, Negeri Sembilan dan Batu Caves-Pelabuhan Klang.



WARISAN AYAH 3Q STATION MENJADI PILIHAN

Assalammualaikum w.b.t


Warisan Ayah 3Q Station Menjadi Pilihan Ramai | Teruja Mrsyanie bila dapat tahu ada satu cafe station yang menjual Roti sebanyak 30 jenis. Mau tak teruja, selalu paling banyak kedai akan jual 8 jenis Roti kan tetapi hanya di WARISAN AYAH 3Q special menawarkan 30 jenis Roti !!

warisan ayah 3q, roti hawaii, roti spider
Roti Hawaii

SEGMEN : BE ON FIXQRIMALEK'S BLOGLIST!

Assalammualaikum w.b.t

SEGMEN : BE ON FIXQRIMALEK'S BLOGLIST! |  Jom korang join. Just klik banner dibawah. Selamat bersegmen semua!

Produk Review: Rysya Skincare dari Rozita Che Wan (Che Ta)

Assalammualaikum w.b.t

Rysya Skincare dari Rozita Che Wan (Che Ta) | Bertemu kembali dalam entri dunia kecantikan. Mungkin ada yang pernah dengar dan terbaca dengan produk terbaru, iaitu Rysya Skincare dari Rozita Che Wan (Che Ta) dan ada juga yang masih belum pernah dengar tentang produk ini lagi. Jom mummy kongsikan serba sedikit tentang apa itu Rysya Skincare.






GIVEAWAY RYSYA SKINCARE CANTIK MACAM CHE TA BERSAMA AZLINDA ALIN

Assalammualaikum w.b.t


Giveaway RYSYA SKINCARE cantik macam Che Ta bersama Azlinda Alin | Mrsyanie kali ini nak ajak semua blogger join giveaway special dari Mummy Lynda. Hadiah menarik menanti iaitu prosuk dari Rysya Skincare. Siapa yang tak mahu kan, produk dutanya adalah pelakon hebat Che Ta. Semua tahu Che Ta sangat cantik, antara produk yang digunakan adalah Rysya Skincare. 
Che ta, azlinda Alin, Rysya, Produk beauty


Bekam Kaedah Perubahan Islam

Assalammualaikum w.b.t

Bekam Kaedah Perubahan Islam | Pertama kali Mrsyanie buat bekam darah tau. Tak sakit rupanya buat bekam darah. Lega sedikit badan bila dapat mengeluarkan darah kotor dengan berbekam. Ada yang pernah buat bekam tak? Apa pengalaman korang?


FANPAGE

back off