Jom Klik

FEED EFG

Bond with TLC Party

Assalammualaikum w.b.t

Bond with TLC Party | Wah teruja Mrsyanie dapat berparty di KLGCC. Dimana tu? Mrsyanie mula pun tak tahu, apa lagi cari pak google ler. Rupanya KLGCC adalah singkatan bagi Kuala Lumpur Golf & Country Club. Teruja, terkejut, dan terkesima dapat merasa ke Kuala Lumpur Golf & Country Club tau. Tengok lokasi nya pun boleh tahan exclusive gak.  




Cafe Puffy Buffy Utamakan Menu Melayu Asli

Assalammualaikum w.b.t

Puffy Buffy Utamakan Menu Melayu Asli |  Lihat dari konsep cafe nya seperti hanya menyediakan menu western dan dessert moden tetapi Puffy Buffy sebenarnya juga menyediakan menu Melayu Asli sebagai keunikkan, lain dari yang lain. Deko dalam cafe ini pun menarik.

" You Follow I , I Follow You"

Assalammualaikum w.b.t

" You Follow I , I Follow You"  | Jom korang join segmen dari blogger YayaCendana. Lama dah Mrsyanie tak join segmen ni. Sempena akhir tahun ni, Mrsyanie nak join segmen dari YayaCendana. Korang pun boleh join " You Follow I , I Follow You" .

Carlo Rino | Once Upon A Whimsical Wonderland

Assalammualaikum w.b.t

Once Upon A Whimsical Wonderland | Amboi tajuk Mrsyanie berbahasa English lagi, sebanarnya itu lah tema bagi keluaran terbaru dari jenama yang terkemuka iaitu Carlo Rino. Siapa yang tak kenal dengan jenama Carlo Rino kan terutamanya bagi kaum wanita. 

carlo rino, wonderland, handbag,

Dubuyo : Urban Korean Food

Assalammualaikum w.b.t

Urban Korean Food | Nak ke Korea entah bila lah kan, jadinya makan makanan Korea jelah ye hihi.. Kali ini kita ubah citarasa pulak, dari makanan barat makanan Melayu kita ke makanan Korea. Kita terjah ke Urban Korean Food. Apa yang menarik ye? Siapa sini suka makanan Korea?

Dashing Pencuci Muka Khas Buat Lelaki Aktif

Assalammualaikum w.b.t

Dashing Pencuci Muka Khas Buat Lelaki Aktif | Siapa kata lelaki tidak boleh kelihatan bersih dan hensem? Tiada alasan untuk kaum lelaki tidak mengekalkan ketampanan mereka kerana Dashing kini tampil dengan 5 jenis pencuci muka yang mampu membantu kaum lelaki kelihatan macho dan bersih.

pencuci muka lelaki aktif, dashing

Sembonia Tampil Lebih Anggun

Assalammualaikum w.b.t

Sembonia Tampil Lebih Anggun | Perlancaran Sembonia yang lepas menampilkan dengan koleksi yang anggun dan feminin. Bukan sahaja koleksi yang sangat cantik malah dengan tawaran sale yang sangat hebat (mau tak tergoda hihi).

Filem: STAR WARS - The Force Awakens

Assalammualaikum w.b.t

STAR WARS - The Force Awakens | Filem yang menjadi penantian buat peminat filem Star Wars. Kini Star Wars kembali dengan filem bertajuk The Force Awakens. Siapa yang dah tengok filem ni? Best ke? 

Demora Beauty Kesan Seawal 7 Hari

Assalammualaikum w.b.t

Demora Beauty Kesan Seawal 7 Hari |  Alhamdulillah kulit wajah Mrsyanie dah kembali asal dan bertambah baik daripada sunburn sewaktu kursus hari tu di Port Dickson. Risau gak hari tu, muka Mrsyanie agak gelab jadi orang tak berapa perasan tetapi bila lihat memang akan nampak kesan mula mengelupas. Nasib baik ada produk dari Demora Beauty.


Orchid Bistro Rawang

Assalammualaikum w.b.t

Orchid Bistro Restoran | Food hunter kali ini adalah Orchid Bistro Restoran. Ianya terletak di AEON Rawang. Kali ini food hunter Mrsyanie berlima, sebenarnya kami tengah menunggu waktu untuk menonton wayang. Sebelum tu kasi isi perut yang lapar ni, dan Orchid Bistro  menjadi restoran untuk makan malam kami.


Tenpin Boling Persabahatan LZS Dengan Rakan Media

Assalammualaikum w.b.t

Tenpin Boling Persabahatan LZS Dengan Rakan Media | Sabtu lepas berlangsung satu perlawanan persahabatan antara Lemvaga Zakat Selangor dengan Rakan Media. Antara yang turut hadir adalah rakan media Kelab Blogger Ben Ashaari, TV3, Awani, Utusan dan ramai lagi rakan media yang turut serta.

Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX

Assalammualaikum w.b.t

Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX | Ramai orang nak jimat kan? Jangan tak tahu kita juga boleh JIMAT dengan talian telefon yang kita gunakan. Kelebihan talian OneXOX ni adalah ia sangat menjimatkan di tambah pula simkadnya murah sahaja.
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Masalah Anda, Penyelesaian Kami : 3BSkin

Assalammualaikum w.b.t

Masalah Anda, Penyelesaian Kami | Merupakan slogan bagi 3BSkin yang merupakan satu produk baru dalam membantu dan mengekalkan kecantikkan kulit wajah setiap wanita masa kini. 3BSkin kini sedang menganjurkan satu program pencarian duta 3BSkin yang menawarkan hadiah lumayan bernilai RM 6000.00 untuk dimenangi bagi pencarian duta 3B Skin.


DANAU LABUAN CERMIN

Assalammualaikum w.b.t


Danau Labuan Cermin |  Merupakan satu lokasi perlancongan yang memaparkan keindahan alam semulajadi. Syukur akan kebesaran Tuhan! Keindahan yang tidak dapat dikata-kata, hanya mampu mengucapkan syukur dan alhamdulillah. Nama pun Danau Labuan Cermin? Dimana ye? Bukan di Labuan tau.

sumber gambar: http://artikel.biduk-biduk.com/

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

Assalammualaikum w.b.t

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN | Produk penjagaan asas bagi kulit wajah amatlah penting untuk mengekalkan kelembapan kulit, mengelakkan kulit terhidrat dan juga menjaga kolagen dalam kulit. Semakin kita berumur, semakin kurang kolagen kulit kita.


Kuey Teow Celup Thailand

Assalammualaikum w.b.t


Kuey Teow Celup Thailand | Pernah korang dengar tak menu Kuey Teow Celup ? Selalunya orang akan jual Mee Celup. Tapi Mrsyanie tak makan mee kuning, jadinya tukar kepada Kuey Teow Celup dan Kuey Teow Celup Paling Sedap yang Mrsyanie pernah jumpa adalah di Tanjung Malim.


Pore Beauty Nose Pack by SKINMISO

Assalammualaikum w.b.t

Pore Beauty Node Pack |  Ramai yang tahu bahawa Korea femes dengan produk kecantikkannya dan produk penjagaan wajah. Semalam sampai produk dari Korea, teruja kot yelah nak ke Korea tak tahu bila. Dapat barang Korea pun dah cukup seronok. Produk dari WishTrend WholeSale yang menawarkan produk-produk kecantikkan dan penjagaan kulit wajah dari Korea. Yang pasti, produknya dijaga kualiti dan selamat untuk kulit wajah. 

Dapat Bungkusan Dari korea?

Assalammualaikum w.b.t

Dapat Bungkusan Dari korea? | Ini bukan isu yang dapat bungkusan kat kementerian Kesihatan tu tau.hihi Ini dapat bungkusan dari alamat Korea tau. Teruja kot!! Apakah? Tak dapat pergi korea tak apa lah, janji dapat bungkusan dari Korea. Ada bau-bau Kpop tau hihi gurau jew. Barangan apa lah yang Mrsyanie dapat kan. 



GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS

Assalammualaikum w.b.t

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS | Jom join Giveaway untuk dapatkan Diari Planner 2016. yeahh..Mudah sahaja klik banner dibawah untuk mengetahui lebih lanjut. 


Sempoa Kaedah Pengiraan Kian Pupus

Assalammualaikum w.b.t

Sempoa Kaedah Pengiraan Kian Pupus |  Tidak ramai yang kini menggunakan Sempoa sebagai salah satu alat pengiraan dalam Matematik. Kini moden hanya menggunakan Kalkulator dengan pelbagai fungsi dan kegunaan. Sempoa makin dilupakan dan makin pupus tetapi ianya menjadi alat mainan kanak-kanak.
sumber gambar: google.com 

Filem: Point Break

Assalammualaikum w.b.t

Filem: Point Break | Sabtu lepas sebelum balik ke Tanjung Malim, Mrsyanie singgah ke Rawang dulu untuk menonton wayang filem goosebumps tapi dah tak ditayangkan. Macam mana Mrsyanie boleh terlepas ermm.. Jadi kami ubah untuk menonton filem aksi iaitu Filem Point Break. Sebuah filem yang penuh dengan aksi dan ianya merupakan filem 18 tahun keatas tau kerana mempunyai elemen yang mengerikan dan lebih extreme.

Konsep Stylo di Toran Cafe

Assalammualaikum w.b.t


Konsep Stylo di Toran Cafe |  Food hunter minggu lepas Mrsyanie terjah ke Shah Alam. Masih ingat entry lepas Mrsyanie mengenai latihan Bowling? Ha selepas dah kasi sepenuh tenaga latihan Bowling, perut pun udah lapar. Dimana nak terjah makan? Teringat pula satu cafe yang hari itu Mrsyanie serbu tapi belum buka. Kali ni kami bernasib baik atau masih kurang bernasib baik?

sumber gambar: facebook Toran Cafe

Keputusan Pemenang Gegar Vaganza 2015

Assalammualaikum w.b.t


Keputusan | Gegar Vaganza 2015 | Tahniah buat semua artis yang telah sampai ke pusingan terakhir. Masing-masing membawa lagu dengan terbaik. Kali ini memang best!!


Wordless: Tips Travel

Assalammualaikum w.b.t

Wordless: Tips Travel | Mrsyanie nak kongsi kan bersama tips yang menjadi panduan Mrsyanie untuk travel. Tapi kekadang tak ikut jugak bila ada tiket kapal terbang yang murah. hihi Moga ia menjadi panduan travel korang jua. Plan travel korang dari sekarang untuk travel tahun 2016.

Tips Travel

sumber gambar: google.com

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

Bowling Sukan Menyihatkan

Assalammualaikum w.b.t

Bowling Sukan Menyihatkan | Ada yang sebut Ten Pin Boling, ada pula yang sebut bowling atau boling. Yang mana satu pun tak apa janji ia adalah salah satu sukan indoor yang menyihatkan. Mrsyanie sebenarnya lama tak bergiat dalam sukan Boling ini. Rasa cam dah pencen pulak tapi minggu depan join satu tournament jemputan kena jugak Mrsyanie turun godek bola yang berhabuk ini.

sumber gambar: google.com

Akhir Selangor vs Kedah

Assalammualaikum w.b.t

Piala Malaysia 2015| Akhir Selangor vs Kedah | Perlawanan Piala Malaysia bagi tahun 2015 sedang berlangsung di Stadium Shah Alam. Agaknya siapa yang bakal menjuarai Piala Malaysia bagi tahun ini. Adakah Kedah dengan laungannya Pulun Kedah Pulun dan Selangor dengan RedGiants. 


Kenapa Tidak Diberi ?

Assalammualaikum w.b.t

Kenapa Tidak Diberi ? | Kenapa tidak diberi kepada Mrsyanie. Mudah sekarang bila dah bersalin ditinggalkan. Nasib baik ditinggalkan tempat yang ramai orang. Ada setengah itu ditinggalkan di semak rumput, longkang, tandas dan tempat  yang boleh menyakitkan baby itu. Sedih!

Kenapa Tidak Diberi ?


Kenapa lah tak bagi dekat Mrsyanie yang dah lama menanti kehadiran si kecil yang comel. sedih bila tengok ditinggalkan dan ianya diambil mudah. Bila terlanjur, baby dibuangnya. Tidak berasa bersalah ke dengan perbutan yang dilakukan? Lihatlah si kecil comel itu, tiada dosa dan suci hatinya. Huwaa sedihnya.

sumber dari: https://www.facebook.com/penmerahdotcom/posts/1640672589367772

Semoga diberi hidayah buat si anak kecil ini dan diberi perlindungan.

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

ePlace | Udon Noodles Terbaik

Assalammualaikum w.b.t

ePlace | Udon Noodles Terbaik |  Siapa yang datang Tanjung Malim pasti tidak ketinggalan untuk merasai makanan di ePlace restoran. Kalau korang nak tahu ePlace dan Easy Cafe adalah pemilik yang sama. Cuma ePlace lebih kepada masakan nasi dan goreng-goreng, Manakala EasyCafe lebih kepada menu western. 

sumber gambar: FB ePlace

Wordless: Travel Planning

Assalammualaikum w.b.t


Wordless: Travel Planning |  Pernah tak korang terjadi seperti gambar dibawah? hihi Bukan main planning bila tiba hari kejadian tetap korang sorang yang laksanakan. Mrsyanie belum pernah lagi terjadi cam tu sebab wajib Mrlaling ikut hihi



Lagi beberapa minggu untuk kita semua ke tahun 2016, agaknya apa planning travel atau percutian korang? Dalam negara atau ke luar negara. Tak sabar nak travel ni ehh..


Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

Nak Menang 30 RIBU AIRASIA BIG POINTS AND RM 600 CASH

Assalammualaikum w.b.t

MENANG 30 RIBU AIRASIA BIG POINTS AND RM 600 CASH |  Wah join contest boleh menang sehingga RM600 cash dan korang boleh dapat sehingga 30 ribu AirAsia big point. Untungnya siapa yang menang kan. Sesiapa sahaja boleh join contest ini janji korang ada blog. Mana tahu tuah korang kali ini kan. 30 ribu big point AirAsia boleh bawa korang terbang ke Busan, Phuket, Medan, Bali, Singapore, Melbourne, Pert dan lain-lain. Sapa nak kasi kan, jadinya jom join contest dari Blogger Sayaiday

Photobook Promo di Lazada

Assalammualaikum w.b.t

Photobook Promo di Lazada |  wah Photobook ada buat harga promo serendah RM3.00 sahaja tau. Murah sangat, Mrsyanie pernah buat photobook mini dengan Photobook Malaysia. Memang puas hati dan sangat menarik. Korang boleh letak gambar sehingga 40 muka surat tau.


Mee Tarik Warisan Asli Di SOGO

Assalammualaikum w.b.t

Mee Tarik Warisan Asli Di Sogo | Minggu yang lepas Mrsyanie turun shopping di SOGO, yelah sekarang ini ada sale hujung tahun. Y.E.S Sale dan akan tiba sale perayaan pulak. Dapat lah jugak Mrsyanie sambar 2-3 handbag dan baju untuk Mrlaling. Shopping hasil berblog tau, alhamdulillah! Tambahan pula Mrlaling pun sponsor shopping. Seronok tak terkata hihi. 

End Year Giveaway by seindahcerita

Assalammualaikum w.b.t


End Year Giveaway by seindahcerita | Jom korang join giveaway yang menawarkan hadiah yang menarik. Giveaway dari blogger http://seindahcerita.blogspot.com/ . Selamat mencuba!!


Boat Noodle | Melur Cafe

Assalammualaikum w.b.t

Boat Noodle | Melur Cafe | Akhirnya booat noodle boleh didapati di Tanjung Malim. Tak payah Mrsyanie turun Kuala Lumpur untuk merasai boat noodle. Sekali sekala itu, teringin gak yang kat Kuala Lumpur tu.hihi. (Nampak tak motif sebenarnya)hihi..


Menitis Air Mata!

Assalammualaikum w.b.t

Menitis Air Mata! | Menitis air mata Mrsyanie melihat sendiri video yang dikirimkan oleh saudara Islam kita di Syria apa yang yang berlaku disana. Kekejaman dan tidak berprikemanusiaan terhadap kanak-kanak, kaum wanita. Ini bukan soal agama,bangsa, politik dan negara tetapi ini soal kemanusian yang tidak wujud disana.

Teater Bawang Putih Bawang Merah 2015

Assalammualaikum w.b.t


Teater Bawang Putih Bawang Merah |  Dapat jugak Mrsyanie tonton Teater Bawang Putih Bawang Merah. Cerita lagenda yang menjadi sebut-sebutan sewaktu Mrsyanie kecil sehingga kini menjadi cerita lagenda. Pengarah yang cukup hebat iaitu Erma Fatima menjadikan Teater Bawang Putih Bawang Merah cukup indah dan menarik jalan ceritanya.



Wordless: Nikmat Syukur

Assalammualaikum w.b.t

Wordless: Nikmat Syukur | Tiada yang dapat diucapkan lagi. Dunia oh dunia...


Hubba Wax Homemade

Assalammualaikum w.b.t


Hubba Wax Homemade | Seperti yang Mrsyanie janjikan, Mrsyanie nak kongsikan dengan korang produk waxing yang terbaik, selamat dan berkesa. Masih ingat entry shaving vs waxing? Semua pasti dah tahu kelebihan waxing berbanding dengan shaving kan. Kali ini Mrsyanie nak kongsikan cara penggunaan waxing dengan menggunakan produk Hubba Wax.

Giveaway Disember 2015 Cash RM500

Assalammualaikum w.b.t

Giveaway Disember 2015 Cash RM500  |  Yeahh Giveaway dari EmasPutih kembali lagi dengan hadiah berupa wang tunai RM500 untuk 8 pemenang dan 1 pemenang utama berupa hadiah RM100 Top Referral. 


Tambang KTM LRT ERL Naik!!

Assalammualaikum w.b.t

Tambang KTM LRT ERL Naik!! | Seperti yang diwar-war tambang bagi KTM LRT ERL naik bermula 2 Disember 2015. Ianya banyak memberi kesan yang besar kepada semua rakyat Malaysia terutamnya. Adakah tambang ini wajar bagi rakyat Malaysia?

sumber gambar : www.slideshare.net

Shaving vs Waxing | Hubba Wax

Assalammualaikum w.b.t


Shaving vs Waxing | Hubba Wax |  Mungkin ramai yang menggunakan cara shaving untuk membuang bulu roma tetapi tidak tahu akan kesan shaving berbanding dengan waxing. Kenapa perlu waxing? Waxing adalah cara paling terbaik untuk membuang bulu kerana ia mencabut sehingga akar bulu roma tetapi, jika shaving ianya hanya membuang bulu dipermukaan sahaja.

Wordless: Always Be Positive!

Assalammualaikum w.b.t


Wordless: Always Be Positive! | Selalu kita cuba untuk berfikiran positif tetapi sampai satu masa akan jua timbul perasaan yang negetif. Yang penting walaupun ada terlintas berfikiran negetif anggaplah ia sebagai satu semangat untuk menjadikan ianya positif. Selamat malam! 

Pemenang Mini Giveaway YanieYusuf.com

Assalammualaikum w.b.t


Pemenang  Mini Giveaway YanieYusuf.com | Terima kasih kepada semua blogger yang join Mini Giveaway YanieYusuf.com. Tahniah buat semua pemenang dan pemenang dipilih melalui Random.my.

Cafe Mini Mini Koleksi Permainan Kecil

Assalammualaikum w.b.t


Cafe Mini Mini Koleksi Permainan Kecil | Konsep deko yang ditekankan oleh Cafe Mini Mini adalah dengan perhiasan setiap mainan yang mini sesuai dengan nama cafe nya. Sangat comel setiap koleksi yang dipamerkan. Sabtu lepas Mrsyanie food hunter dengan adik Mrsyanie di Mid Valley.


Filem: Victor Frankenstein

Assalammualaikum w.b.t


Filem: Victor Frankenstein | Filem Victor Frankenstein merupakan salah satu filem yang bertemakan horror yang diadaptasi dari sebuah buku yang bertajuk ''Victor Frankenstein'' oleh penulis hebat, Mary Shelley. Tapi tak ada lah horror  sangat. Iany lebih kepada filem ilmu sains (science fiction).

FANPAGE

back off