Jom Klik

FEED EFG

11 Permainan Zaman Kanak-Kanak Tanpa Gadget

Assalammualaikum w.b.t

Permainan Zaman Kanak-Kanak Tanpa Gadget |  Siapa yang lahir tahun 70an, 80an, dan mungkin awal 90an dapat merasa permainan zaman kanak-kanak tanpa gadjet. Dulu mana nak ada ipad, tab dan hand phone yang murah-murah. Semuanya mahal dan permainan outdoor menjadi pilihan. Siapa yang pernah main permainan dibawah? Jom kita kembali nostalgia zaman kanak-kanak. 

Permainan Zaman Kanak-Kanak Tanpa Gadget

Pilihan 1:

Congkak Tanah


Pilihan 2:

Kira Jari ABC

Pilihan 3:


Pilihan 4:

Anak patung kertas


Pilihan 5:

Tarik Tali


Pilihan 6:

Enjit-enjit Semut


Pilihan 7:

Anak Ayam


Pilihan 8:

Lompat Getah



Pilihan 9:

Konda Kondi


Pilihan 10:

Pilihan 11:

Lompat Tangan



Mana pilihan permainan feveret korang? Rindu rasanya dengan kenangan zaman kanak-kanak. Sekarang dah jarang dapat melihat anak-anak kecil bermain seperti dulu. Kini kanak-kanak lebih canggih dan makin bijak. Bagaimana pula dengan genarasi yang akan datang. Selamat kembali ke  nostalgia  hihi


Sumber gambar: google.com


Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang


5 comments:

  1. Supposed kena masukkan baling tin & selipar 3 jugak ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  2. huhuhu teringat zaman kecik kecik dulu...

    ReplyDelete
  3. saya dlm proses hidupkan permainan begini untuk anak2 saya pula.. mmg tak galkkan merekamain gadjet..

    ReplyDelete
  4. dulu2 kreatif punye game =)nice je bila kenang kembali..

    salam kenal,
    Rafie #580

    ReplyDelete
  5. hee~ kenangan seme tu.. yang paling best kakak suka conkak tanah tu la.. balik jek rumah, kalau tak berus jari tu betul2, confirm kena ketuk dengan pembaria kayu yang mak buat untuk ukur baju trmpahan..

    ReplyDelete

FANPAGE

back off