Jom Klik

FEED EFG

Betul ke Harga Minyak Turun Mac 2016?

Assalammualaikum w.b.t

Betul ke Harga Minyak Turun Mac 2016? | Wah bila pakat-pakat bercakap mengenai harga minyak nak turun lagi malam ini, rasa teruja jugak nak tahu. Almaklumlah Mrsyanie selalu jugak turun Kuala Lumpur setiap minggu. Jadi sangat berbesar hati bila dengar kata minyak nak turun malam ni. Yang pastinya keputusan belum diumumkan lagi, jadi tak boleh nak buat andaian samada minyak turun atau naik.

sumber gambar : http://www.mynewshub.cc/

Lego Movie 4D a New Adventure tarikan terbaru di Legoland Malaysia Resort

Assalammualaikum w.b.t

Lego Movie 4D a New Adventure tarikan terbaru di Legoland Malaysia Resort |  Jumaat lepas berkesempatan Mrsyanie bersama rakan blogger dan media yang lain ke Legoland Malaysia Resort sempena perlancaran tayangan exclusive ''The Lego Movie 4D a New Adventure''. Turut serta tetamu terhormat dari Perlancongan Malaysia.

Legoland Malaysia Resort

#PROJEK100BUKU

Assalammualaikum w.b.t  

#PROJEK100BUKU | Apa itu projek 100 buku? Projek dimana menanamkan dan meningkatkan amalan membaca dalam keluarga. Ianya memberi kesedaran sekurang-kurang 100 buah buku yang perlu ada di rumah bagi mempelbagaikan koleksi bacaan.  Buku bergambar berperanan lebih besar dalam meningkatkan lagi minat membaca dikalangan kanak-kanak. Dengan slogan '' BUKU BERGAMBAR YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH''.

Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

Assalammualaikum w.b.t


Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016 | Pencarian bloglists bagi bulan Mac 2016 di blog azlindaalin.com .

Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

Baju KBBA9 Kini Dibuka Jualan

Assalammualaikum w.b.t

Baju KBBA9 Kini Dibuka Jualan | Kini peminat baju KBBA9, korang boleh dapatkan tshirt KBBA9 sekarang. Khas buat korang semua bersama dalam menyokong Kelab Blogger Ben Ashaari, mungkin ada yang tanya kenapa nombor 9? Nombor 9 melambangkan Kelab Blogger Ben Ashaari ditubuhkan pada tahun 2009. Apa tunggu lagi, dapatkan segera tshirt KBBA9 yang exclusive. 

Baju KBBA9 Kini Dibuka Jualan

Taman Negara Pahang, Malaysia | Part 1

Assalammualaikum w.b.t

Taman Negara Pahang, Malaysia | Part 1 |  Alhamdulillah selamat Mrsyanie bersama Kelab Blogger Ben Ashaari meninggalkan jejak di Taman Negara Pahang selama 4 hari 3 malam. Kembara Kelab Blogger Ben Ashaari  yang pertama buat 2016 adalah ke Taman Negara Pahang, Malaysia bersama dengan ‪‎HAN Rainforest Resort‬‪ ‎selaku penaja utama. 

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Assalammualaikum w.b.t

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA | Wah kali ni Mrsyanie nak join giveaway yang dianjurkan oleh Blogger KHEZMAIRA. Blogger mana lak kan? sebenarnya KHEZMAIRA itu adalah nama gabungan dari blogger Khatyaiman, Irrayyan, Wayneharraz dan Maisarahsidi. Hadiah nya pun menarik untuk dimenangi. Jom join!!


Bila Dah Mula Layan Boomerang

Assalammualaikum w.b.t

Bila Dah Mula Layan Boomerang | Aptu tu Boomerang? serius mulanya Mrsyanie tak tahu apa itu boomerang? asyik dengar diorang sebut jom buat boomerang.. Tapi bila dah mula buat, seronok tau. Tambahan dapat buat boomerang dengan geng yang sempoi cam diorang ni hihi.. Enjoy sangat.

Red Lobster Paling Sedap di Crab Hut

Assalammualaikum w.b.t

Red Lobster Paling Sedap di Crab Hut |  Dah lama Mrsyanie tak makan Lobster, terakhir dapat merasa Lobster di Sabah sewaktu travel kesana. Katanya sekarang dah mahal Lobster disana. Betul ke?. Dah tak payah susah-susah nak ke Sabah kerana di Crab Hut Cyberjaya pun ada Red Lobster dengan harga yang murah dan sedap!!

CEN | Cendol Pulut Jeniang

Assalammualaikum w.b.t

CEN | Cendol Pulut Jeniang | Pernah tak korang dengar nama lokasi Jeniang? Mungkin ada yang tak tahu kan dimana lokasi Jeniang. Ianyta terletak di utara Malaysia, lebih tepatnya di Kedah Darul Aman. Jeniang terletak di daerah antara Sik dan Gurun, Kedah. Mrsyanie bukan nak cerita pasal sejarah Jeniang tetapi Mrsyanie nak kongsikan dengan korang ada satu restoran yang terkenal dengan Cendol Pulut nya yang berada di tanah Jeniang.

Backpackers Checklist

Assalammualaikum w.b.t


Backpackers Checklist | Tak sabar pula rasanya, lagi sehari jew ni. Tapi tak tahu nak pack apa untuk trip kali ini. Ha kemana pula Mrsyanie kali ini, itu korang kena tunggu entrynya ye..hihi Nak kasi sket lah clue untuk korang teka. Siapa pernah masuk hutan? hihi Inilah persiapan yang perlu Mrsyanie buat, tapi buntu jugak nak pack apa. Bagi yang nak camping korang jugak boleh ikut tips keperluan gambar dibawah untuk memudahkan keperluan yang perlu dibawa untuk bercamping.
camping. masuk hutan, keperluan untuk masuk hutan
sumber gambar: google.com

Backpacker's Checklist

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

Water Splash (Hydrating Jelly Mask)

Assalammualaikum w.b.t

3Bskin | Water Splash (Hydrating Jelly Mask) | Kali ini mrsyanie nak kongsikan bersama korang satu produk Masker yang sangat sesuai untuk wanita yang mempunyai masalah kulit kering. Inilah dia produk terbaru dari #3Bskin yang Mrsyanie bagitahu dalam instagram YanieYusuf

3bskin

Coffee Société Cafe | Best Place For Coffee

Assalammualaikum w.b.t

Coffee Société Cafe  | Best Place For Coffee | Ahad yang lepas Mrsyanie terjah lah Publika untuk food hunter. Di Publika memang banyak cafe dan restoran tetapi yang menjadi pilihan Mrsyanie kali ini adalah Coffee Société Cafe.

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Buah-buahan Tempatan

Assalammualaikum w.b.t

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 |  Buah-buahan Tempatan | Tak habis lagi entry Mrsyanie tahu travel ke Vietnam. Banyak yang Mrsyanie nak ceritakan, moga setiap info yang diberikan sedikit sebanyak membantu korang yang nak travel ke Vietnam nanti. Selepas dah layan rasa madu, ehh madu lebah tau bukan madu lain hihi, kami teruskan untuk aktiviti seterusnya.

Vietnam, Buah-buahan Tempatan

Wordless: Good Night

Assalammualaikum w.b.t

Wordless: Good Night | Sebelum tidur maafkanlah mereka yang melukakan hati kita, Semoga hidup kita dibawah lindungan yang Maha Esa. Selamat Malam.

Throwback: Pemandangan Ketika Mrsyanie di Hong Kong pada waktu malam.

Till Next Entry ye!!!

Salam Sayang

Berkongsi Minat Remaja Perempuan | Berita Harian

Assalammualaikum w.b.t

Berkongsi Minat Remaja Perempuan | Berita Harian | Sebenarnya bukan kisah Mrsyanie dalam Berita Harian tetapi kisah blogger SyimaYusuf. Tetapi terselit pulak gambar Mrsyanie. Berita harian telah wujudkan satu ruangan yang diberi nama ruangan Blogger Remaja. Ianya menceritakan tentang para blogger remaja dalam dunia blogger. Yang bagus tentang ruangan ini, ia boleh membuka mata para pembaca dan masyarakat tentang fungsi dan faedah sebenar niat penulisan blogger remaja.

Giveaway Sugarscarf by zeeralily

Assalammualaikum w.b.t


Giveaway Sugarscarf by zeeralily | Wah lama Mrsyanie tak join giveaway kan. Last sekali giveaway bersama Papaglamz kalau tak silap Mrsyanie. Alhamdulillah dapat jugak rezeki tempat kedua tau. Kali ini Mrsyanie nak cuba nasib pulak Giveaway Sugarscarf by zeeralily. Wish me luck ok hihi



Overstepped Cafe Sungai Petani

Assalammualaikum w.b.t


Overstepped Cafe Sungai Petani | Minggu ni kebanyakkan entry food hunter cafe yang berlokasi di utara. Kali ini Mrsyanie nak kongsikan dengan korang pengalaman Mrsyanie merasai masakan di cafe Overstepped. Ini merupakan cafe hipster yang terletak di utara dan menjadi pilihan ramai.

cafe hipster kedah

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Lebah dan Madu

Assalammualaikum w.b.t

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Lebah dan Madu | Masih ingat Pulau Candy? korang boleh baca entry Pulau Candy klik Link ini ye. Selepas melawat lokasi pembuatan candy yang berasaskan Kelapa, Kami dibawa ke lokasi seterusnya yang menjadi tumpuan ternakan Lebah. 

Vietnam,Day 2 , Lebah dan Madu

Ke Utara Bersama Keluarga

Assalammualaikum w.b.t

Ke Utara Bersama Keluarga |  Alhamdulillah minggu yang sangat seronok dapat meluangkan masa bersama keluarga tercinta. Lama tak pergi ke utara tambah-tambah ke Kedah. Rindu suasana jelapang pagi tapi sekarang banyak dah pembangunan. Kurang kawasan jelapang pagi berbanding dulu.

Santai di Big Galley's Cafe

Assalammualaikum w.b.t

Santai di Big Galley's Cafe | Big Galley's Cafe satu lokasi cafe hipster yang terletak di Jalan Putra, Mergong, Alor Setar Kedah. Tak sah kalu berjalan tak singgah cafe untuk 'food hunter', jadinya minggu ini Mrsyanie terjah pula ke cafe-cafe menarik di utara Malaysia. Mana lagi kalau bukan Kedah, negeri jelapang padi.

cafe, Alor Setar Kedah

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Pulau Candy

Assalammualaikum w.b.t

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Pulau Candy| Pada hari kedua pula, kami telah bersetuju  untuk pergi melawat kawasan yang menjadi sebutan pelancong yang hadir iaitu Sungai Mekong. Kami bergerak dari hotel jam 8 pagi waktu Vietnam dan terus dibawah sarapan pagi. Menu wajib sarapan pagi kami adalah Mee Sup Daging. Nak tau cam ne rupa Mee Sup Daging rujuk SINI.

Aust. Braised Lamb Shank Paling Sedap!

Assalammualaikum w.b.t

Aust. Braised Lamb Shank |  Tak sah kalu tak ada cerita pasal foor review kan hihi.. Kali ini berlainan sedikit sebab Mrsynaie bukan food hunter di restoran biasa tetapi ianya adalah lokasi didalam salah satu Theme Park Malaysia yang sangat terkenal. 

Bersyukur!! Happy Friends Day

Assalammualaikum w.b.t

Bersyukur!! | Hari ini Mrsyanie kongsikan coretan diri pulak ye. Alhmadulillah Mrsyanie ke atas nikmat yang diberikan. Walaupun Meyanie belum dianugerahkan rezeki zuriat tetapi dikurniakan pelbagai jenis rezeki yang lain. Sesungguhnya rezeki ada pelbagai jenis dan nikmat. 


Mee Sup Daging | Sarapan Pagi Vietnam

Assalammualaikum w.b.t

Sarapan Pagi Vietnam | Bila nama pun blogger food hunter kan, dimana sahaja akan food hunter tau. Kali ini Mrsyanie nak kongsikan dengan korang makanan sarapan pagi utama di Vietnam. Memang terbaik lah!! Tapi tak macam Malaysia, dengan Nasi Lemak, Roti Canai dan sebagainya, disana makan semua tak berlemak tau.


Water Park LEGOLAND® Malaysia | Part 2

Assalammualaikum w.b.t


Water Park LEGOLAND® Malaysia | Part 2 | Sangat teruja dalam bermain air di Taman Tema Air LEGOLAND® Malaysia, yelah dapat bersuka ria bersama rakan blogger yang lain. Mrsyanie kira bujang kejap lah time tu, bersama dengan geng anak dara memang enjoy lah. Terasa muda lak sebaya diorang kan hihi.

Water Park LEGOLAND® Malaysia | Part 1

Assalammualaikum w.b.t


Water Park LEGOLAND® Malaysia | Water Park LEGOLAND® Malaysia merupakan taman tema air yang pertama di Malaysia yang menekankan konsep LEGO. Memang sangat seronok dapat menjadi salah seorang pengunjung Water Park LEGOLAND® Malaysia. Tercapai target Mrsyanie nak ke  LEGOLAND® Malaysia yeahh!!!. Siapa yang tak pernah ke Water Park LEGOLAND® Malaysia memang wajib korang terjah tau.

FANPAGE

back off