Jom Klik

FEED EFG

Restoran Ayam Kampung Tanjung Malim

Assalammualaikum w.b.t

Restoran Ayam Kampung Tanjung Malim | Pada yang datang ke Tanjung Malim boleh mencuba makanan di Restoran Ayam Kampung Taman Universiti. Kalau korang nak tahu di Tanjung Malim terdapat gerai Ayam Kampung yang terkenal tapi Mrsyanie tak pernah nak mencuba (ada sebabnya hihi). Kiranya ada 2 kedai Ayam kampung yang korang boleh pilih. Bagi Mrsyanie ini lah pilihan Mrsyanie.

Restoran Ayam Kampung Tanjung Malim
Restoran Ayam Kampung Taman Universiti,
 Tanjung Malim Perak

Senarai Blogger Bagi Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016

Assalammualaikum w.b.t

Senarai Blogger Bagi Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016 | Disini adalah senarai blogger yang turut serta dalam Segmen Mrsyanie. Jom kita blogwalking blog raka-rakan blogger kita. Terima kasih kerana turut serta dalam Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016.
  1. http://www.yayacendana.com/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  2. http://frrhnd.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  3. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  4. http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  5. https://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  6. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  7. https://lokmanamirul.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  8. http://ceritasiennor.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  9. http://iammasitahsamsudin.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  10. http://ohbloggerr.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  11. http://ceritaejoy.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  12. http://sotskirt.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  13. http://azlanrumadibloglist.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanie-yusuf-2016.html
  14. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  15. http://perducinta.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  16. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  17. http://sweethoneyzz.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  18. http://rennyenqop.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  19.  http://www.jambubatublog.com/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016
  20. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  21. http://akhalilah.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  22. http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  23. http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/05/segmen-blokwalking-2016.html
  24. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  25. http://www.inanihazwani.com/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  26. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  27. http://msnurain.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanie-yusuf-2016.html
  28. http://araasharara.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
  29. http://kanvasdakwat.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html

Mrsyanie akan updated dari masa ke semasa ye.. Selamat berblogwalking :)



Tarikh akhir: 31 Mei 2015
(Sehingga jam 1159 malam)

Good Luck semua!!

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

Water Park Legoland Resort Malaysia Mesra Kanak-Kanak

Assalammualaikum w.b.t


Percutian Keluarga Water Park Legoland Resort Malaysia | Sebelum ini Mrsyanie pernah kongsikan dengan korang antara mainan air yang menarik di Water Park Legoland Resort Malaysia. Seperti Joker Soaker, pelbagai jenis slaid dan sebagainya. Kalau korang nak tahu Legoland juga merupakan mesra kanak-kanak, dimana mereka menyediakan permainan khas buat kanak-kanak bermain air.


Water Park Legoland Resort Malaysia 

Percutian Keluarga Ke Legoland Resort Malaysia

Assalammualaikum w.b.t

Percutian Keluarga Ke Legoland Resort Malaysia | Wah ke Legoland lagi ye Mrsyanie tapi kali ini berbeza kerana trip kali ini bersama ahli keluarga Mrsyanie. Walaupun dengan keluarga kakak Mrsyanie sahaja tapi seronok tak ingat tambahan pula dengan telatah anak buah. Seronok bila tengok diorang dapat bermain.


Selamat Hari Guru 2016

Assalammualaikum w.b.t

Selamat Hari Guru 2016 | Bagi Mrsyanie semua orang yang ada disekeliling adalah guru buat Mrsyanie. Kerana secara tidak langsung mahupun langsung mereka mengajar kita tentang kehidupan dan ilmu. Tahniah buat semua guru !!

Suka pula Mrsyanie lagu cikgu ni hihi

Sajian Nostalgia konsep Buffet Ramadhan di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

Assalammualaikum w.b.t

Buffet Ramadhan di Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur |  Dengan konsep ''Sajian Nostalgia'', buffet Ramadhan di Hotel Seri Pacific akan berlangsung bermula 6 Jun 2016 sehingga 5 Julai 2016. Mrsyanie bersama keluarga KBBA9 baru-baru ini berkesempatan turut serta dalam preview buffet Ramadhan disana. Pelbagai menu yang lazat lagi menyelerakan disajikan buat bakal pelanggan. Kalau korang nak tahu, buffet Ramadhan di Hotel Seri Pacific antara buffet yang Mrsyanie nanti-nantikan. 

Padah Tak Memperbaharui Lesen

Assalammualaikum w.b.t

Padah Tak Memperbaharui Lesen | Mrsyanie boleh pulak lupa yang lesen tamat tempoh pada hari jadi yang lepas. Mau tak kalut nak pergi pejabat pos untuk renew semula. Lewat dalam 1 minggu jugak lah, semalam baru renew. haih nasib baik tak ada apa-apa berlaku. Sebenarnya sangat tak suka kalau pergi Pejabat Pos sebab rasa tak suka nak menunggu lama-lama. 

Memperbaharui Lesen, kadar renew lesen memandu 2016

HARGA RUNTUH Shawl Exclusive by Papaglamz

Assalammualaikum w.b.t 

HARGA RUNTUH Shawl Exclusive by Papaglamz | Kepada semua pencari shawl secara online, tentu sahaja ramai yang akan membandingkan harga. Harga yang murah dan shawl yang berkualiti tinggi akan menjadi pilihan ramai. Tentu semua nak tahu berapakah harga shawl labuh chiffon exclusive by Papaglamz ni kan? Memandangkan shawl PapaG baru sahaja menjengah market fesyen Malaysia, sudah pasti PapaG akan menawarkan harga yang paling terbaik untuk korang. Sesuai dengan kualiti shawl itu sendiri. Mrsyanie pun tak sabar ni.

harga-shawl-labuh-chiffon


Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016

Assalammualaikum w.b.t

Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016 | Lama rasanya Mrsyanie tak buat segmen terutamanya segmen blogwalking. Kali ini Mrsyanie buat khas sempena bulan hari jadi Mrsyanie iaitu bulan Mei (5). Mrsyanie akan terjah blog korang yang turut serta dalam segmen dan 5 blog Mrsyanie akan buat undian untuk dimasukan dalam bloglist Mrsyanie ye.  Semua berkaitan dengan nombor 5 kan hihi

Resepi Seafood Ala Shell Out Homemade

Assalammualaikum w.b.t

Resepi Ala Shell Out Homemade  |  Mrsyanie suka sangat kalau dapat makan seafood tambahan sekarang tengah hot dengan Shell Out. Ada beberapa lokasi Mrsyanie dah buat ''food hunter'' untuk merasai masakan Seafood Shell Out. Tapi kali ini agak berbeza kerana Mrsyanie yang akan memasak seafood ala shell out dengan rasa tersendiri. 

Resepi Seafood Ala Shell Out Homemade , shell out, Resepi Seafood Ala Shell Out Homemade mudah dan ringkas

Seafood Ala Shell Out Homemade 

Qaseh Zamri Collection Pilihan Ramai di Hari Raya

Assalammualaikum w.b.t


Qaseh Zamri Collection Pilihan Ramai di Hari Raya | Lagi bebearapa minggu sahaja kita bakal menyambut bulan Ramadhan yang penuh barakah. Korang dah habis ke ganti puasa? Mrsyanie ermm ada lagi berapa hari lagi ni, tengah pulun habiskan. Itu lah padah sendiri tak mahu ganti awal, kan dah jenuh. Jadi sama juga macam persiapan raya, seelokknya kita buat persiapan awal. Untuk mengelak dari masalah kewangan nanti.

Qaseh Zamri Collection Pilihan Ramai di Hari Raya

Sokong Dan Menjadi Tajaan

Assalammualaikum w.b.t

Sokong Dan Menjadi Tajaan | Alhamdulillah Mrsyanie sentiasa menyokong rakan blogger yang ingin adakan giveaway dan kali ini Mrysanie menjadi salah seorang blogger untuk tajaan ''First Giveaway By Izzati Suhaide''. Pelbagai hadiah menarik menanti korang yang menyertai giveaway ini. Agaknya Mrsyanie boleh join sekali tak sebab ada hadiah yang ditaja oleh blogger lain jugak hihi..

First Giveaway By Izzati Suhaide
Klik SINI untuk join

Jus Orlin Alludra Penuh Khasiat Untuk Wanita

Assalammualaikum w.b.t

Jus Orlin Alludra Penuh Khasiat Untuk Wanita | Mrsyanie pernah kongsikan dengan korang mengenai kebaikan Jus Orlin Alludra dan kali ini Mrsyanie nak kongsikan dengan korang lebih terperinci mengenai Jus Orlin Alludra. Mesti korang nak tahu kesan selepas Mrsyanie gunakan Jus kan dan kali ini Mrsyanie kongsikan juga kandungan yang terdapat dalam Jus Orlin Alludra. 


Wordless: Ciuman buat Anak, Isteri dan Suami

Assalammualaikum w.b.t


Wordless: Ciuman buat Anak, Isteri dan Suami | Jom ketahui fadilat cium buat anak, isteri dan suami. Tetapi ingat bukan untuk pakwe makwe atau yang bukan Mahram ye. Haram tetap haram ye..  Selamat Malam :)



Fadilat Ciuman buat Anak, Isteri dan Suami
Fadilat Ciuman buat Anak, Isteri dan Suami





Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

Hadiah Hari jadi 2016 Dari Tersayang

Assalammualaikum w.b.t

Hadiah Hari jadi 2016 Dari Tersayang | Hari itu Mrsyanie janji nak kongsikan dengan korang kan hadiah apa yang Mrsyanie dapat tahun ni dari Mrlaling. Yeahh tahun ni Mrsyanie dapat hadiah Jam tangan jenama Casio Tough Solar 5208 (AD S800WH).  Memang Mrsyanie mencari jam baru gantikan dengan jam tangan Dunlop sebab nak aura baru pulak. Mrsyanie bukan lah pengumpul jam, kalau ada 1 unit jam itu mesti guna sampai ke sudah dan jam yang ada sekarang pun Mrlaling yang belikan.

Casio Tough Solar 5208 (AD S800WH)
Dengan mengayakan Casio Tough Solar 5208 (AD S800WH)

Lawatan ke Kilang Cendawan Susu Harimau

Assalammualaikum w.b.t

Khasiat Tigerus Cendawan Susu Harimau Tulen | Korang pernah dengar tak Cendawan Susu Harimau? Mrsyanie tak pernah dengar pun sebelum ini, rupanya di Malaysia ada cendawan yang penuh khasiat yang diberi nama Cendawan Susu Harimau. Mrsyanie mulanya bila dengar sahaja nama cendawan ini, adakah dari susu Harimau dapat menghasilkan cendawan? Banyak teka-teki yang bermain dalam fikiran Mrsyanie tau.


Wanita Anggun Bersama Pewaris

Assalammualaikum w.b.t


Wanita Anggun Bersama Pewaris | Minggu lepas telah berlangsung satu minggu khas buat wanita yang dinamakan ''Minggu Wanita Anggun Bersama Pewaris''. Pewaris adalah satu persatuan wanita khusus untuk wanita yang terdiri daripada pekerja dan isteri kakitangan lelaki. Pelbagai aktiviti telah dirancang untuk memeriahkan lagi minggu wanita anggun dan sempena meraikan pengorbanan wanita bekerjaya.


Wanita Anggun Bersama Pewaris

Sakit Kepala? Gunakan Biobax Cool Theraphy

Assalammualaikum w.b.t

Sakit Kepala? Gunakan Biobax Cool Theraphy |  Mrsyanie pernah kongsikan entry mengenai Biobax yang dapat membantu legakan sakit sendi kan? Lupa lah itu, ini ENTRY nye hihi Tapi kali ini Mrsyanie yang mencuba sendiri untuk hilangkan sakit kepala dan legakan sistem pernafsan Mrsyanie. Mrsyanie kalau korang nak tau memang cepat sakit kepala tambahan kalau bangun pagi akan tiba-tiba sakit kepala. 


Biobax Cool Theraphy
Biobax Cool Theraphy

Rasai Ikan Patin Tempoyak Asli Dari Pahang | Istana Bambu Restoran

Assalammualaikum w.b.t

Rasai Ikan Patin Tempoyak Asli Dari Pahang | Sedap rupanya dapat menikimati rasa Ikan Patin Tempoyak asli dari Pahang tapi bukan Mrsyanie pergi Pahang, kat Ampang Selangor pun dah boleh dapat. Mrsyanie bukan pengemar ikan apatah lagi dengan Ikan Patin kan. Baru-baru ini Mrsyanie dapat jemputan ke Istana Bambu Restoran untuk merasai menu terbaru mereka iaitu Ikan Patin Tempoyak, Pais, dan Ayam Kampung.

Rasai Ikan Patin Tempoyak Asli Dari Pahang , Istana Bambu Restoran

Bermalam Di Vivatel Kuala Lumpur

Assalammualaikum w.b.t


Bermalam Di Vivatel Kuala Lumpur | Alhamdulillah 5 Mei yang lepas genap usia Mrsyanie masuk linkungan umur 3series. Makin meningkat usia tetapi hati Mrsyanie tetap rasa muda belia lagi, cewah sebenarnya bila umur meningkat peringatan buat Mrsyanie untuk lebih menjadi umat yang lebih bertaqwa dan beriman.  Mrsyanie bertuah kerana kali ke 6 Mrsyanie sambut dengan suami tercinta dan bergelar seorang isteri. Mungkin tahun depan Mrsyanie mampu untuk sambut hari jadi dengan bergelar seorang ibu pula hihi Doakan ye.. Insya-Allah jika panjang usiaku.

Vivatel Kuala Lumpur, Hotel Kuala Lumpur

Kemalangan ETS Dengan Komuter?

Assalammualaikum w.b.t

Kemalangan ETS Dengan Komuter? | Terkejut jugak bila dengar berita yang mengatakan satu kemalangan antara ETS dengan komuter bertembung di Batangkali (selepas stesen Batangkali). Patut lah Mrsyanie balik dari kenduri melalui jalan Batangkali ke Tanjung Malim sesak. Kami sangkakan kemalangan antara kereta atau bas di jalan raya kerana buka aplikasi waze mengatakan kemalangan sahaja. Lebih kurang 4 ambulans  yang ada, 2 darinya telah bergerak ke hospital.

Bila melaluinya tak nampak pula apa-apa kemalangan melibatkan fizikal di jalan dan sangat risau pulak adalah terjatuh terus ke landasan keretapi dibawah. Sampai sahaja rumah kami dapat berita mengatakan yang berlaku perlanggaran antara ETS dan Komuter. Risau pulak dengarnya. 

ETS bertembung komuter


Kemalangan ETS Dengan Komuter, batangkali

Kemalangan ETS Dengan Komuter

Menurut hmetro.com, terdapat 13 gerabak tetapi hanya 3 gerabak sahaja yang terlibat. Difahamkan 510 orang penumpang turut terlibat dalam kemalangan ini dan dipindahkan ke kawasan yang selamat. Buat masa sekarang Perjalanan komuter ke Tanjung Malim akan ditamatkan di Stesen Rawang disebabkan perlanggaran tersebut.

sumber: hmetro



Till Next Entry ye!!!

Salam Sayang

Masakan Warisan Johor Kini Diketengahkan | Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur

Assalammualaikum w.b.t

Masakan Warisan Johor Kini Diketengahkan | Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur | Sempena Citrawarna Malaysia 2016, Hotel Seri Pacific dengan Pusat Pelancongan & Kebudayaan Negeri Johor bekerjasama dalam memperkenalkan sajian warisan Johor kepada seluruh rakyat Malaysia dan pelancong negara. Baru-baru ini dalam perlancaran kerjasama ini, Mrsyanie bersama rakan KBBA, blogger dan media lain dijemput untuk merasai sendiri juadah warisan Johor yang akan diperkenalkan di Hotel Seri Pacific, Kuala Lumpur.

1st Giveaway by Aura Queen

Assalammualaikum w.b.t


1st Giveaway by Aura Queen | Giveaway ini diadakan sempena PEMBUKAAN BLOG AURA QUEEN ORIGINAL. Doa dan harapan dari Aura Queen, semoga anda sudi join ya. Semoga Giveaway ini mendapat sambutan dari sahabat blogger sekalian. Giveaway Aura Queen ini adalah tajaan sepenuhnya AURA QUEEN ORIGINAL


*SILA TEKAN BANNER DIATAS UNTUK JOIN*

Makan Malam Indah Bersama Tersayang

Assalammualaikum w.b.t

Makan Malam Indah Bersama Tersayang | Tak habis lagi rupanya entry sambutan hari jadi Mrlaling, sampai dan tiba hari jadi Mrsyanie pulak hihi.. Tak pe lah nak kongsikan juga dengan korang salah satu aktiviti romantik yang oleh korang buat sewaktu di Hotel Oriental Star, Lumut. 


Seronok Menulis di Blog | Harian Metro

Assalammualaikum w.b.t

Seronok Menulis Blog | Harian Metro | Alhamdulillah Mrsyanie berkesempatan ditemubual oleh wartawan Harian Metro, Yusliza atau lebih mesra dengan panggilan Isz. Terima kasih kerana bagi peluang untuk Mrsyanie tampil dalam ruangan blogger Harian Metro. Dengan tajuk ''Seronok Menulis Blog'', Mrsyanie kongsikan juga bersama pembakar semangat atau pakar motivasi untuk Mrsyanie terus menulis blog. 

seronok Menulis Blog,Harian Metro

PICC Buffet Ramadhan 2016 Penuh Kelainan

Assalammualaikum w.b.t

Kemeriahan Ramadhan Bersama PICC | Memang Mrsyanie target tahun ini untuk merasai sendiri menu yang disajikan oleh PICC dan tahun ini adalah tahun pertama Mrsyanie dapat turut serta dalam Pre-Ramadhan bersama PICC. Kalau korang nak tahu, setiap tahun PICC akan mengadakan Buffet Ramadhan yang penuh dengan sajian dan berbaloi harga. Kiranya PICC adalah ''hot place'' untuk berbuka puasa tau. Akhirnya tahun ini dapat Mrsyanie merasai kemeriahan Pre-Ramadhan bersama PICC. Adakah ianya menepati citarasa Mrsyanie?

Sewa Kanopi Lengkap Dengan Majestic Events

Assalammualaikum w.b.t

Sewa Kanopi Lengkap Dengan Majestic Events | Masih teringat 1stEFGghatering, masih terasa kehangatannya dan masih segar dalam memori Mrsyanie tau. Rindu juga nak jumpa gelak ketawa bersama. Sewaktu 1stEFG ghatering yang lepas, kami menerima penajaan kanopi yang sangat selesa dan penuh dengan hiasan pink putih lagi.

FANPAGE

back off